TEMAN-TEMAN WANIE

Rabu, 23 November 2016

Worless Wednesday (1#2016) *istiharah




ku rebah di dada malam
memecah dendam yang lama diam
ku tanggalkan baju dunia
dekapku dengan selimut surga

ya TUHANKU hanya padamu
tempat mengadu segala rindu
limpahiku rahmat kasihmu
dalam tahajjud cinta bersujud...

Selasa, 15 November 2016

Jodoh ku


bILa sEbut tEntAng JODOH
soal hati memainkan peranan

aku sedang mencari jodoh aku yang belum kunjung tiba
mungkin juga dah tiba barangkali aku tidak sedar
AKU
tidak sesekali mencari kesempurnaan
tidak mencari kekayaan
tidak mencari ketampanan
kepada si empunya jodoh untuk hidup barsama
kerana aku juga serba kekurangan

jangan ditanya sensibility question
"bila kau nak kawin"
aku tiada jawapan & aku akan sentap dengan pertanyaan tu
aku manusia, rezeki aku allah swt yang beri
aku redha rezeki berumahtangga terlambat sikit berbanding teman & sahabat
 tapi aku syukur allah swt beri aku rezeki berhikmat lebih lama pada ibuayah


cukup sekali hati kecundang dihancurkan oleh lelaki bergelar tunang
adanya menyakiti disiang malamku, aku terima cintaku dipersiakan
alhamdulilah aku nampak hikmah pengakhiran hubungan tersebut
biar terlambat berumahtangga jangan salah memilih pasangan
allah ada untuk membantu insan lemah seperti aku

usaha mencari jodoh?
ya aku memang berusaha insha allah satu hari nanti
impian dan harapan akan kunjung tiba
kepada si penama didalam my istiharah
aku harap engkaulah jodoh yang allah swt tetapkan untuk aku



Rabu, 16 Mac 2016

Worless Wednesday *hAppY bIrtHdaY MiA*


HaPPy BiRthDaY aMirA sHaHirAh
YaNg kE - 22 Tahun
..sEmoGA pAnJaNg uMuR..
..MuRaH rEzEki.. mEnDaPat kEbHAGiaAN dUnIA aKhIRAt..




Rabu, 9 September 2015

sUp kEtAm v/s sTeAmBoAT



KATANYA SAKIT PENGHAPUS DOSA KECIL
see aku sakit.. demam teruk.. pitam , jatuh , nagis..
xtahu la nak kate mengada ker ape kan..
tapi dah jadi gitu xkan la mengada jugak sebab memang sakit tak larat..
ayah & ibu bawak pegi klinet.. dokte buat surat anta pegi hospital..
kene jugak ambil darah.. dah la badan bisa2 pastu kene cocok lagi tambah sakit..
saspek dnggi kata nya.. kuman dalam darah tinggi..

+
+
+
semua soh makan sup ketam.. kene minum 100plus
mane lagi nak dapat sup ketam kalau bukan kat steamboat


OMG..
dapat gak makan sup ketam kat steamboat..
thanks pada membe yg sudi teman aku pegi steamboat
DAN
dapat suprise kek W.O.W ! !  ! ! ! !
serius aku tekejut bila membe bagi kek..
membe  A: eh wawa.. ade org kirim barang
aku : haa?? barang ape
membe A : ni ha dari lelaki misteri
(sambil kua kan kotak dari dalam kereta)
aku : ya allah kek.. tetibe rase nak nagis.. 
pastu aku tanya nape die bagi???
membe A : xtahu laa dah die suruh bagi.
aku : ok.ok.ok. wawa tau sapa lelaki misteri tu.. 
pastu kua phone n msj laki misteri tu cakap 
*thanks bersusah utk saya utk kek nie*
MEMBE2 LAIN : waahhh untung nye dapat kerr.. 
waahh terharu nyee kalau dapat.
aku : senyum jer xleh nk cakap ape sebab tekejot xabis lg & 
happy dlm hati allah je yg tau

bUdAk sEkOlAh V/S uStAzaAH




ORANG KATE NAK DAPAT YANG BAIK..
 kita kene jadi baik dulu..
insha allah janji allah itu pastu.. 
berubah demi kebaikkan semua..
comey kan ciptaan allah swt..

Rabu, 27 Mei 2015

*#^ K + A + M + I "



"Selemah-lemah manusia ialah 
orang yang tidak boleh mencari sahabat 
DAN
 orang yang lebih lemah dari itu ialah 
orang yang mensia-siakan sahabat yang telah di cari"








Selasa, 28 April 2015

bFf wEdiNg


TAHNIAH NORAIN & HEZRY

kompang di palu pengantin lalu.. ah ahh ah ahh
duduk bersanding tak tahu malu ah ahh ah ahh
hahaha ubah sikit lirik nyaa


name budak ni ain.. tp aq pangil die non hahah
sesuke jer ubah nama org, urrpphhmmm kawin jugak membe aq sorang nie,
 past ni dah duduk sebumbung dengan suami jgn gado2 lagi ok..
semoga jadi isteri soleha & baik.. 
semoga kekal hingga ke jannah.. amin


jeng jeng jeng
aq jadi pengapit pengantin.. bole ambil berkat katenye laa..
sebab org dedulu cakap jd pengapit nanti cepat naik pelamin haha
yerla memang cepat naik pelamin tp dok tepi bukan dok tengah utk jd pengantin
xkisah laa mungkin rezeki jodoh aq lambat insya allah akan ade rezeki yg lain 

+ + + TAMAT + + +


Isnin, 27 April 2015

pILihLAh yAng tErBaiK anTaRa aKu @ diA




selayaknya engkau tahu betapa ku mencintaimu, kau tenangkanku dari mimpi burukku. selayaknya kau mengerti betapa engkau ku kagumi, kau telah tingal di dalam palung hatiku

betapa hancur hatiku melihat engkau bersamanya, namun ku mencoba tuk tegar menhadapinya. jangan kau menangis lagi tak sangup aku melihatnya, sekarang kau pilih diriku atau dirinya

kau tuliskan cerita tentang engkau dan dia yang membuat hatiku semakin terluka. sudah selesai sudah cerita engkau dan aku, ku anggap sebagai bikisan kalbu
KURASA SAMPAI DISINI


bUdAk dEbAB aNak bUaH mAknNGaH


NUR HUMAIRAH BATRISYA 
nama di beri.
NUR : cahaya
HUMAIRAH : kemerah-merahan
BATRISYA : cerdik , pandai , bijaksana






hiikkk biar gambar berbicara hahah
yang pasti die comel secomel makngah die  
nak nunggu anak sendiri entah bile tapi insya allah 1 hari nanti

Khamis, 26 Februari 2015

mUSim bERpEnyAkiT


ASSALAMUALAIKUM WBT

korang semua chat ker tak? 
memandangkan cuaca kat malaysia skang ni panas terik.
ramai yg kene demam berpakej... demam, batuk, selesema.
sama la mcm wawa ni bukan demam berpakej jer tapi 1badan sakit2.
blakang badan sakit2, badan bisa2, kepala sakit mcm nak pecah.
perot rase sebu, tekak rase nak muntah mual2, sesak nafas...
mula la membe2 pm senarai demam denggi & tanda2 kencing tikus
OMG!!!! OMG!!!!
takot lak rase bile bace senarai2 tu sebab kebanyakkan memang kene pada wawa
harini masuk hari ke-4 tapi still bole pegi kerja tampa ambil mc.. hahaha
walaupun time drive rase nak pengsan then tpakse bawak laju2 bg cepat sampai
pekeja contoh katekan kikiki balerr
padahal g office sebab ade keja kene buat urgent, kalau x dah mc 3hari
isnin minggu depan kalau still sakit gak baru wawa g klinet 
sebb ubat yg beli kat klinet arini banyak lagi
sama jugak kalau pegi klinet dapat ubat yg same huhu kan kan kan

walaupun demam, diet tetap on ok.. haha
diet atkins sentiasa di hati.. go wawa go 

tengok.. aritu masa ayah demam wawa belikan 2set ubat
ubat demam, batuk, selesema
sedap ubat batuk tu so wawa dah teminum 2 cup kecik tu..
kecik ker?? lepas abis je minum cup ke 2 tu rase tekak bukan main gatal lagi.. balerrr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...