TEMAN-TEMAN WANIE

Rabu, 21 Disember 2011

NASI HUJAN (BLACK PAPER)

teruja gile nak keluar..tapi tak tahu nak pegi mana..gerak jerk ikot hati..seb bek la cik pemandu sempat pikir nak g jalan mane bawak aye..hahah.. mule2 pegi bank dulu.. tu sudah tentu la kan..dah kate keluar bejalan..mesti la cik pemandu kene kua kan duit tok insan tersayang nie..hahaha.. aye akan pastikan harini aye akan cipta satu kenangan yang boleh aye jadikan sejarah.. hIhIhI..

past g keluar kan duit.. cik pemandu menuju ke pusat bandar.. aye suke sangat berborak dengan cik pemandu sebab beliau sentiase buat aye tergelak..tak kering gusi aye gelak dengan lawak n telatah beliau..haaaiiii sehari tak jumpe kangan deeehhh sama die..wakaka..cam gile jerk perasaan aye..

eehhh lari tajuk lak..ok berbalik pada tajuk kat atas tu.. tentang NASI HUJAN..memang menjadi kebiasaan setiap kali berkunjung ke kedai makan..aye akan meneliti satu persatu nama-nama makanan..aye akan cari nama makanan yang tak pernah aye tau n aye akan mengoder makanan yang pelik tu..hahah so semalam aye pegi makan kat kedai SUPRISE kate cik pemandu.. teliti nye teliti..aye ternampak NASI HUJAN (BLACK PAPER)..hehe..aye tanye la kat cik pengambil oder tu..nasi tu bentok cam mane>??die kate NASI TU AYAM BLACK PAPER..  waahh tejuja gile laa..cam mane laa upe nasi tu..so aye oder yang tu laa.. NASI BLACK PAPER + LAICIKANG..

meh tengok rupa NASI HUJAN nie.........

TENGOK TTTUUU...
TAK MERIAH LANGSUNG MKANAN TU
TENGOK NIEE..menghampakan betul..
ingat GOOD sangat la NASI HUJAN..
hahaha nasi hujan tu adalah 

nasi putih (kosong) + ayam masak kicap..

HARGA KESEMUA MAKANAN NIE RM20.00..
dah la tak sedap..mahal lak tuu..
dah cik pemandu yang bayar..

so aye tak der laa kua bunyi sangat bising..
tapi cik pemandu cakap harga die ok..tak mahal pown..
hhiiikkk biase la owg kaya..sume nye murah..
pelik betol.laaa..hahahah

Selasa, 20 Disember 2011

:: result PMR nak hampir keluar ::

bile cite tentang result..confrm ramaii yang terseyum2 bile terkenang situasi menunggu result..xkira la result SPM, PMR, UPSR, janji result.. der yang xleh tido malam..ader yang dok buat2 sakit pale..ader yang demam2, ader yang tak lalu makan..haha..tapi tu semua la kenangan yang tak mampu setiap orang lupekan..heheh
tanggal 22/12/2011 hari KHAMIS waktu 10am yang ditunggu2 pada calon2 yang akan mengambil result PMR..waahh gementar.. aye lak yang gementar lebih sebab adik aye adalah salah seorang calon yang akan mengambil keputusan PMR tu.. so dengan keputusan adik aye tu..leh membuktikan aye leh menjadi seorang cikgu ker tak??hahha,.,yer laa aye ajau die so kalau result die ok so aye pandai la mengajar..wakaka..

adik aye  menduduki PMR aritu pada 4, 5, 6, 10 dan 11 Oktober 2011..so khamis nie la result keluar..rasa kejap jerk kan>>hehehe nak g sekolah ambil result..kalau nak gune cara mudah pown boleh melalui SMS..nie la cara nye kat bawah..



Isnin, 19 Disember 2011

::tak perlu kata apa-apa::

semalam seharian lepak kat kedai "ANDAMAN PENGANTIN"..  serius memang teruja gila lar sebab tengok baju pengantin betimbun2 kat dalam kedai tu.. patot nye g kedai tu tok bakal2 pengantin jerk..tp aye lak g kedai tu sebab nak melepak jerk..hahah.. c syakira membe aye ajak teman sebab die kene jaga kedai tu sowang2.. 


so kalau dah jumpe membe2 tu confrm la kan ader jerk benda nak share n cerita.. pastu kite owg borak tentang  filem OMBAK RINDU.. syakira bagi tau yang die nak g lagi kali ke-2 tengok cite tu sebab memang best gile cite tu.. pastu aye cakap t nak dounlod la kat tenit..leh tengok selalu..datu syakira tanye selalu dounlod video gune ape?? ttuuuttt tetibe aye terpikir penah ker dounlod video sebelum nie???hahaha.. toink..toink.. tampa di sangka2 aye ternampak 1 entry nie yang dok ajau nak gune ape tok dounlod video..

1) keepvid.com
2) JDownloader
3) addons.mozilla.org
cocok SINI lau nak tau lebih lanjut

lepak nye lepak, borak nye borak baru tepasan yang jam dah menunjukkan kol 4.30..OMG.. dah petang sangt nie..balik2..hahaha...

Sabtu, 17 Disember 2011

:: cHurP chURp :) ::

GOOD NEWS untuk aye petang nie..selame nie aye de dengau jerk owg cakap dengan berblog..boleh dapat duit.. so tampa disangka2 aye der bace 1 entry sowng bloger nie..oppsss..nak tau x?? die ajau cam mane nak wat CHURP CHURP.. churp churp tu la salah satu care nak dapat duit..hehehe..ok aye dah daftar n t aye nak tengok laa bape yang aye..

kalau kowng nak belajau gak cam mane nak join benda niee..meh COCOK SINI...kat situ der cara2 nak buat churp churp nie..selamat belajar..hehehe

Jumaat, 16 Disember 2011

budak skang menjadi-jadi

dunia dah maju..zaman daahh berubah2.. 
tapi tak semestinye semua boleh diubah kan??
budak dulu berbeza dengan sekarang...
nak bermainan sume permainan mahal2..
xda la cam dulu permainan gune gelang getah, 
ceper (penutup botol), 
biji getah, guli, lastik untuk dijadikan barang permainan..
sekarang budak2 nak ps2, yang paling xmenahan basikal pixi, 
pastu dah kurang kecoh dengan basikal xder 
brek tu sebok2 lak dengan skeabord lak..
sakit jerk ati aye bile adik aye merenget2 nak benda2 tu..
gase cam nak putar kan jerk mulut die..hahaha
tapi dah kata adik..layan kan jerk laa..

BUKTI BASIKAL XDER BREK..
MEMANG MEMBAHAYAKAN KESELAMATAN NIE LA BUDAK2 SUKE

MEMANG LA SMART TP..OHHH  OMG

PAPAN YANG AQ XGETI GUNE..WAKAKAA



Khamis, 15 Disember 2011

berjalan di gEnTinG hIGhLaNd


hye sume2..hahaha..nape aye gelak???
sebab aye memang suke gelak la ape lagi..
ok2 kali nie aye nak sambung cerita tentang aye g genting haritu...
kali nie cerita HARI KE-2 aye kat genting..
kalau nak bace cerita HARI PETAMA aye kat genting..
meh COCOK la ape lagi...hahahhahaah


4.30am - 7.00am 
awal gile aye bangun..ekekek..nape tah bagun awal2 nie..xsabar nak g main2 kot..yer laa aye akan pastikan kol 7 dah kua dari bilik sebab game buka kol 9.ooam..kang nak bejalan, nak br1st lagi..hahaha... ok tekejot jerkk mata aye terkebil2..tengok ainee tdo..sayang gile kat die..die laa satu2 nye bff aye the 1 n only..hehehe past dah mandi..aye kejot ainee,, bagun..bangun..lalala..n kami siap2..angkut bag sekali then kua dari bilik tu berambos terus nak g kat game outdoor..lalala

kat dalam bilik hotel..dah siap nie nak kua..hehehe
7.00am - 8.30am
jalan2 menuju ker game outdoor..ekekek sambil jalan kami sempat gak shoot2 gambar..wat kenangan la kate kan..tu yg sampai lewat kat kaunter outdoor tu..heheh nak jalan ker game tu sikit nye jauh..waahh sejuk..so lagi sekali laa mulut aye kua asap....hhuuu haaaa hhuuu haaaaa tiup n sedut asap tu..agagag..mane tau asap tu awan kan2??dapat la telan awan..hIhIhIhI
BARU JERK KUA DARI BILIK..

DALAM LIFT NAK TURUN DARI HOTEL..hehehe
8.30am -9.00am
tunggu depan kaunter nak beli tiket..xsabar nak main2 nie.. aye owg ke-2 berator nak beli tiket..memang excited la kan tu sebb dapat tempat ke-2..seb bek bukan yang 1st..lagi tu dah tahap gelojoh..agagag

DEPAN KAUNTER TIKET TUNGUUUUU..lalallalaa

mengukur KETINGGIAN..
yer la nak main permainan SUPER MAUT
tu kene ikot ketinggian..hehehe
9.00am - 02.00pm
time nie laa aye main sume2 permainan..permaian yang super maut la.. super maut xagak2..WAKAKAK cam gila jerk ayat..time n ketika nie laa aye jerit ikot suke..jerit yang xder ton lagu..kalau rakam suare aye jerit, hantu pown takot nak dengar..hahaha btw time nie memang best..mane g aye sentiasa berdua dengan ainee..cam belangkas lak..tu la di kate kan BFF..hehehe







02.00pm - 03.00pm
kami gerak pegi bus10 genting tok naik bus balik melaka..best..kenangan yang xkan aye lupa kan..t lau ader rezeki nak pegi lagi laa..tp bukan dengan BFF tapi dengan SUAMI..hehehehe


gEntInG hiGhLaNd mEmaNg bEsT :)

sapa peRnah pergi gEntInG hiGhLaNd?? sonok kan g sana?? serius memang best..lebih2 lagi aye g dengan BFF aye..BFF ok bukan BF.. aye g sana ikot travel to genting highland.. mula2 cadang nak g cameron highland jer nak mkn stobereeee TAPI nafsu kami terasa nak g fun fair..cameron xder funfair laaa..cam mane nie?? so kami tukar planing la & kami pergi genting highland..destinasi pelancungan yang dah lame aye idamkan tok sampai kat situ..hehehe

HARI PERTAMA DI GENTING..

tiket bas 1/12/2011...  waktu 9.30 am..

09.30 am - 10.00 am :
naik bas dan menunggu bus bergerak

TIKET & NO BILIK HOTEL

10.00 am - 01.00 pm :
gerak dari melaka sentral & sampai ker genting





01.00 pm - 04.30 pm :
menunggu giliran untuk mendapat kunci bilik yang dah boking (lame gile cam hampeh) disebabkan menunggu giliran sampai.. aye dengan ainee gerak lu merayap2 sambil tangkap gambar..1st picture kami snap kat pokok krismas..hehe..sweet gile..pastu datang balik kat depan kaunter..xsampai lagi no kami..pastu kami gerak lak pegi makan..OMG!!!! makan kat situ sume mahal2..roti canai + air harga RM7.90..gila Xgila..tu baru roti canai belum makan nasi..dah tengah ari kot xkan la nak mkn roti canai.. so kami ambil langkah selamat & menuju ker KFC..memang la KFC kat situ mahal tp berbaloi la sebab sedap..lepas makan kami dok la syoping2 & bersiar2 sambil bercakap dengan kua2 asap dari mulut..hahaha..mejik lol becakap kua asap..haha..geli hati aye..siap der rakam2 lagi mulut kua asap..haha sweet sangat sebab aye g dengan bff aye yg aye dah kawan sejak umur 5tahun..cam gila masing2 nye perangai..





4.30 pm - 5.30 pm :
gerak g kaunter tiket..tup tup..sampai2 jerk terus no kami dipangil..pastu g la ambil kunci n menuju ker bilik.. wahh bilik die klasss gitu..biase la hotel mahal..2bilik tok 1 malam pown harga rm800..mane xmau nye 5bintang nye hotel..hahahah dok lepak kejap..kami terus keluar nak g main permainan cam ala2 funfair tu..hahaha..





5.30pm - 10.00pm :
permainan yg indoor tu harga rm38 buka 9am to 12am..outdoor rm50 buka 9am to 10pm..so berbaloi kalau kami main yang indoor utk harini sebab jam dah menunjukkan kol 6pm & esok baru la pegi main kat outdoor sebb masa esok panjang sikit..hehehe..tiket2..mane kaunter tiket nie..xsabar nak main2..hahaha dapat jerk tiket..trus la kami senyum2 n jalan laju2 main setiap permainan kat indoor tu..dari permainan kanak2 hingga permainan owg tua kami main..hehehe..lantak la ape owg nak kata kami puduli ape.kami bayar..hahahaha penat dah main2 dari kol 6pm td..sampai kol 10pm dah xlarat dah...almklum la indoor permainan sume Xmencabar..hahaha slow jerk just ade 1 jerk yang mencabar sikit sempat la jerit2 sebelum tdo mlm nanti..hahahaha






10.00pm - 12.00am :
dah penat main permainan yang xmencabar tu..kami kua la dri situ..mau ambil angin malam kat genting tu..so kami g la kat lua..waaaa sejukkk..sampai ke dalam tulang rusuk..hhahaha..jalan2 kat lua tu tahan jerk sejuk almklum la bila lagi nak rase sejuk cam tu..wakaka jalan2 terus perot krokk kreekk krrokkk kreekk..aarrrggg lapa la pulak..cari kedai la ape lagi..mau beli meggi..heheh..jumpe kedai 24jam kami beli la meggi sowng 2 cup..sampai bilik..g masak meggi..past makn aq ternampak badroom..waaaa mau mandi..peeehh air dalam tuu sejookkk cam mandi air salji dalam peti ais kat uma aye jerk..kikiki..mulu2 ulor kaki dulu..wahh xleh tahan leh beku aye mlm nie..hahaha pilihan aye tok mandi air panas..so campor la bukak air panas sikit air sejuk sikit.so jadi la suam2 gituuu air yg aye nk mandi..past mandi naik atas katil..vraavvvoommm TIDO.. zzzzzzz

p/s : COCOK la untuk bace HARI KE-2 aye kat GENTING HIGHLAND..hehehe
           

Rabu, 14 Disember 2011

Wordless Wednesday #3 ANNIVERSARY



senyum petang..musim banjir kan sekarang??
aye dalam opic nie dok peluk tubuh jerk sebab kesejukan..
dalam keadaan yang selalu sakit2 pale nie..
aye selalu terlupe perkara2 yang penting..
salah 1 nye yang aye lupe nak tau x ape?? 
ANNIVERSARY MOM & DAD

OMG!!!!! aye lupe..mcm mane  leh lupe nie?? 
benda penting cam tu pown nak lupe ker wahai cik wanie..
ok mlm nie kalau xder ape2 arah melintang..
aye nak bawak my dady, momy g makan lua..
selebrat anniversary mamy dady yang ke-25 tahun.. 
miss u mom & dad..
love u so much & 4ever..



Selasa, 13 Disember 2011

13.12.11 sungguh cantik tarikh nie



cantik kan tarikh nie..13.12.11..ikot turutan nombor jerk..
dok la cite kat cik abg..
die ckp memang cantik lau untuk tarikh couple..tuupp tupp..
aq lak cam pempuan gedik leh cakap cam nie 
"jom kite couple lagi sekali"..hahaha..
adoii leh lak nak couple banyk kali cik abg cakap..
gila..gila.. 

dalam bulan 12 nie..aq setiap hari kira tarikh.. 
haritu kira tarikh nak sampai 11.12.11..
harini lak tarikh 13.12.11..
pas nie kira tarikh 18.12.11
( kalau xtepati janji gak siap laa cik abg)..hehe
pastu kira lak tarikh nak samapi 23.12.11 sebb aq nak g perak..
28.12.11 lak memng confrm kira sebab dapat gaji..hahahah


Isnin, 12 Disember 2011

pErMaTa ItU mAtA

sakit mata..mata sakit..sama jerk bunyi tu.. sebab ape sakit mata? sebab aq kene mengadap letop..tau xsebab ngadap letop mata aq sakit..pedih..pedih..dah macam kene sapu dengan cili jerk.. nape laa aq memilih kerjaya dengan mengadap computer.. sampai bile aq nak macam nie..leh jadi rabun cahaya aq lame2 cam nie lau betahun2 kerjaya aq cam nie..adoii..mau juling2 mata nie dengan tulisan2 kat letop nie..

Sabtu, 10 Disember 2011

**kecewa yang TERamat**

seminggu aq mengira hari.. dalam masa seminggu jugak, kelenda sentiasa menemani aq.. 5, 6, 7, 8, 9, 10, dan sampai jugak tarikh 11..hari yang aq tunggu2 esok akan menjerlma..dah habis kira hari sekarang tiba masa untuk aq kira jam pulak...tupp..tupp..tetibe aq dapat tau 1 msj yang begitu mengecewakan... kecewa?? yup memang kecewa.. tp aq mesti tabah.. umur pown dah 22 kan wanie?? so ko harus tabah dengan setiap ketentuan yng tuhan berikan pada ko.. "kite hanya mampu merancang tp Tuhan yang menetapkan segalanya"..
 mungkin de sebab sume benda nie berlaku... aq xsalah kan sapa pown dengan kekecewan aq nie... must be happy k wanie.. hidup xleh sedih2 t upe dah xcomey..hahaha die selalu cakap ko comel so ko mesti akan selalu comey untuk die minggu depan..alaa minggu depan xlama la wanie.. pejam celik..pejam celik dah seminggu.. aq akan cube tok mengembirakan diri aq esok..hope aq tabah menjalani kehidupan aq esok..amin..




kekmama.jpg kek Mama
NAHH..KHAS TOK KO SEMPENA HARI ESOK

The FTD® Glad Tidings™ Bouquet - VASE INCLUDED

XMO SEDIH2 K WANIE..NAH AMBIL NIEE..


Jumaat, 9 Disember 2011

AL'QURAN adalah KITAB ku

Bila kali terakhir anda membaca YASIN & AL'QURAN??

Berdosa aye pada maha pencipta kerna leka & lalai menuruti suruhanNYA..
Dulu setiap malam selepas solat magrib..aye akan membaca al'quran untuk memperkukuhkan lagi lidah untuk menyebut setiap pekataan & barisan ayat2 di dalam al'quran.. setiap malam jumaat aye akan berkumpul dengan keluarga diketuai oleh ayah untuk membaca yasin kerna dengan berkat pahala seorang anak dan cucu jerk akan menghantar kepada arwah atuk & nenek sebab akan terputus amalan seseorang tu jika mati melainkan doa dari anak dan cucu..dan juga setiap pagi jumaat aye akan baca yasin di sekolah diketuai oleh ustaz..TAPI KINIIII???uuurrrmmm

untuk pertama kalinye MALAM semalam selepas aye abis membaca yasin aye rase sebak n hampir mengugurkan air mata kerna menyesal dengan kelalaian aye sendiri dengan mengejar kemewahan hidup...tampa menghiraukan al'quran & yasin sentiasa menemani tidur malam aye di tepi katil... Ya ALLAH..ampunilah hampumu ini yang dalam kealpaan..








Khamis, 8 Disember 2011

Stressss + + + Tension

Assalamualaikum n selamat pagi.. mood harini happy sangat-sangat walaupun TITLE kat atas tu tak menunjukkan mood aye pada harini..hidup mesti la kene happy kan baru la senang dimata owg lain..

kenapa perlu aye tension + + + stress?? sebab kehidupan aye di bayangi dengan rase cukup meluat n tak senang ati dengan setiap pertanyaan orang.. lebih2 aye nie seorang yang pemalu.. confrm laa aye akan bagi 1 jawapan berbentuk SOALAN or hanya mampu tersenyum pada manusia2 yang suke bertanya soalan berbentuk emas itu pada aye.. emas memang beharga kan..tp setiap kali soalan tu ditujukan pada aye..jantung aye akan DUP DAP DUP DAP.. leh gugur jantung nie laa dek degupan jantung yang tak berarah tu..hahaha
leh jadi hantu AYE cam nie lau
asyik nak lari dari soalan owg jerk..hahaha
pasti kalian mau tau kan soalan emas ape yang aye maksud kan tadi?? atau kalian dah dapat meneka soalan ape yang aye maksud kan tu?? soalan nya adalah :-
  1. BILA K'NGAH NAK KAWIN??
  2. BILA LA NAK DAPAT MAKAN NASI MINYAK K'NGAH NIE??
  3. KO DAH BERPUNYA KER WANIE??
  4. BILA LA NAK ADER HARI LANSUNG KAT UMA DAK WANIE NIE??
  5. SAPE LA KAWIN DULU?? K'LONG KER K'NGAH NIE??
cantik jerk kan mulut nie..tp dengan mulut laaa leh wat aye
susah ati tau x??mencii..mencii..lalalalala
haaaa dah tau kan soalan ape yang aye maksod kan??aduii...hello kepada yang mengemuka kan soalan.. aye baru umur 22tahun ok..masih muda lagi untuk jadi suri rumah..aye belum bersedia nak harungi kehidupan bekeluarga sebab aye belum cukup puaskan my dady n my momy dengan HARTA KARUN yang aye dapat setiap bulan dari cik bos aye.. tapi yang pelik nye..bukan setakat nenek2, makcik2 jerk yang tanye kan solan tu..tapi owg2 yang aye tak kenal pown penah tanye kat aye soalan tu time aye kua dengan momy..& yang paling mengjengkil kan adik2 sedara aye pown dah pandai mengemukakan soalan emas tu pada aye..haha..cam siot bin tongek jerk..HAHAHA

so setiap kali der event or ape2 jerk yg menyebabkan aye kene bersedudukkan dengan c mulut2 lezeerrr nie pasti aye akan risau n mengambil keputusan tak mahu g..tp kali nie aye dah belajar sesuatu dari radio HOT FM..mau tau ape?? kalau der owg tanye soalan2 tu pada aye.aye akan jawab :

  1. KENAPA?? TAK SABAR NAK SHARE DUIT BELI HANTARAN KAWIN KER??
  2. ANAK MAKCIK KECIK LAGI MACAM MANE SAYA NAK KAWIN DENGAN DIE??
  3. TUNGGU ANAK MAKCIK KAWIN DULU LA BARU SAYA MENYUSUL..hehe
  4. AIIKK CAM TERINGIN NAK JADI PENGAPIT PENGANTIN JERK KO NIE..hahaha
  5. ASAL LAK KO NAK MAKAN NASI MINYAK AQ??UMA KO TAKDE NASI KER??haha

haaa ambik kooo..memang pedas la kan aye nye jawapan..tp kalau nenek2 or makcik2 yang tanye...aye akan jawab TUNGGU JERK LA KAD MERAH SAMPAI RUMAH..hehehe

ok..1 hari nanti aye akan berumah tangga jugak..kalian jangan risau ok c mulut lezer semua..aye akan ikot gak jejak langkah dady momy aye tok menjadi isteri n ibu yang terbaik suatu hari nanti..hehehe

CANTIK KAN MOMY DADY AYE TIME KAWIN DULU..
SO AYE AKAN JADI CANTIK SEPERTI PERMAISURI SUATU HARI NANTI..
CINCIN DI HARI PERNIKAHAN KU NANTI..


Rabu, 7 Disember 2011

Wordless Wednesday #3

NASI GORENG TOM YAM

sape pernah mkn nasi goweng tom yam nie??
serius sedap..lebih2 kalau der AYAM goweng kecik2 kat tepi pingan 
menjadi hiasan pingan..memang meliurkan la kan...hohohoh
tambah lak dengan air jus tembikai or ais kremmmm..
memang senak la pewot..
naik kete pown leh jadi perot dah sampai ke stereng..
wakaka..cam tipu jerk tp tu la cam reality...agagagag





haaaa..terliur x??hahaha
nie pic time aye g lunch dengan my sayang
ok dah tengok kan rupa nasi goweng tomyam tu..
moh laa belajau2 masak nasi goweng tom yam nie...
baru la mak mentua sayang sebab pandai masak..wakakakaka

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...