TEMAN-TEMAN WANIE

Isnin, 28 Februari 2011

kEsUNyIan mElAnDA

tetibe terase sunyi jerk hidup nie..nape ek? kenapa aq leh rase sunyi?
tak kan la aq nie seorang yang periang leh terase sunyi..
macam tak ujud sape-sape dalam idup aq nie..
mcm aq idop sowng2 kat dunia nie.. 
ker atau pun aq sunyi sebab xder seseoarang menjadi peneman ati aq? 
waa syok nye bile tengok membe2 bahagia dengan kekasih die owang..
tp kenape aq xboleh bahagia mcm tu ek?? 
aq susah la nak terima sape-sape dalam hati aq sbb aq masih xboleh lupekan 
abg izz n erul.. 
kalau aq terima sape2 yang leh menjaga n menyangi aq..
boleh ker die owg berterusan menyangi aq??
adakah mampu mereka mengembira kan aq sentiase? 
waaa sedih nye hidup macam nie..hidup aq kosong la..
aq perlukan peneman ati aq..

Khamis, 24 Februari 2011

- kau mengambil hatiku dan meminjamnya -

Di mana kedua matanya?
Dia tidak mau melihatmu lagi. Kehadiranmu terlalu mengganggu hidupnya. Makanya, ia congkel kedua matanya.
Di mana kedua kupingnya?
Dia tidak mau mendengar suaramu lagi. Dia sudah lelah mendengar beragam alasan ketika ketika kamu meninggalkannya. Dia lelah mendengar kata maaf-mu. Makanya, ia memotong kedua kupingnya.
Mengapa mulutnya dijahit?
Dia tidak mau berkata-kata lagi padamu. Ia lelah memohon padamu untuk kembali ke pelukannya karna kamu masih saja enggan menerima tawarannya untuk menyambut masa depan. Ia jahit mulutnya dengan rasa sakit hatinya.
Lalu bagaimana hidupnya saat ini?
Mengapa kau menanyakannya setelah kamu menyakitinya? Ia kini sekarat.
Bolehkah aku bertemu dengannya?
Jangan pernah memaksakan waktu. Akan ada waktu tersendiri di mana kamu akan dipertemukan dengannya. Tuhan belum mempertemukan kamu dan dia karna memang belum waktunya, karna memang lebih baik kamu tidak perlu menemuinya hanya untuk memuaskan rasa penasaranmu saja!
Tapii…
Oya, aku datang ke sini atas perintah darinya. Maaf, aku harus melakukan hal ini, Lingga..
JLEB!
Mengapa.. mengapa kamu membongkar isi perutku?
Maaf, aku harus mengambil hatimu dan meminjamnya sebentar.
Untuk apa?
Kamu pura-pura bodoh atau memang bodoh, sih? Ia akan menggoreskan namanya pada hatimu agar sedikitpun ada bayangan tentangnya di hatimu!

Dia gak punya otak ya?! Itu namanya pemaksaan!

Lingga, otaknya pun sudah ia keluarkan dari tempurung otaknya. Ia sudah tak mau lagi memikirkan kamu lagi! Dia berharap bahwa kamu akan mendapat giliran untuk meronta-ronta di hadapannya suatu saat!
Tapi, jika hatiku tidak cepat kembali, aku akan mati! Aku bisa kena liver!
Hei, asal kamu tau. Kamu pun sudah seperti orang yang tidak punya hati, Lingga. Kalaupun kamu mati lebih dulu daripadanya, nikmati saja. Buatlah upacara penyambutan yang meriah baginya di akhirat sana. Anggap saja itu adalah waktu yang tepat untuk sebuah pertemuan antara kamu dan dirinya.
Dia begitu membenciku ya?
Menghabiskan waktu dengan memendam kebencian hanya dapat merusak kesehatan, katanya. Dia tidak membencimu, Lingga. Dia hanya salah menilaimu. Ternyata, kecerdasan kognitifmu tidak kongruen dengan kecerdasanmu dalam hal berkomitmen.
Ternyata dugaanku benar. Dia terlambat menyadari akan hal itu.
***

kite xcantik ark..xder owg nk..xder bf ler ..


3:44pm
insyallah...
bf xmrh ke??
ntah nk kua date ke sok
tu yg cuti
hehe

3:48pm
urm..mane ler ader bf..adoi...
klau der bf wanie xder nye cakap cyg kat u ler..adoi..

3:48pm
adoii kak single la..

3:48pm
urmm.uncle wnaie kawin ler..
sok die nikah...

3:48pm
cyg ke?

3:49pm
sabtu uma gull..

3:49pm
oh

3:49pm
ahaad uma uncle..

3:49pm
krm salam ye kt pengantin

3:49pm
so wanie kene la cuti sok sbb baju wnaie lom beli lagi
nape lak kene kimslam kt pengntin nie?kekeke

3:49pm
wow,,pkai bju bru

3:49pm
ahaa ler..
kene nmpak lebh cntik dri pngntin..wkakaka

3:50pm
klau mcm tu baik wanie je yg jd pengantin

3:50pm
lol..t wnaie nk pasangn dgn sape??
mane der pengntin laki..ekeke

3:51pm
bt je audition kt c2.. mesti rmai yg beratur amik no

3:51pm
hahahaha
toink..toink..
xmo ark cm tu...
t terpilih yang xbaik ..susah idop nnti..huhuhu

3:52pm
kawin dlu cinta kemudian
lbh berkat

3:52pm
yer lol..
lau terima yang mat pet ker..
yang ape2 tah ..
haa..mati ler wanie nnti..xmo2..

suukkeeennnyeee

gamai lak mmbe2 skang nie caik aq balik..penting ker aq kat die owg..wkakaka
beruntung nye jadi diri aq..sbb gamai mmbe cyag kat aq..wakakak
gelak2 jerk aq arini ape salh tah..wakaka...wanie gile ker?
/adakah kamu gile wanie??kakakaka

gedik ker manja??

wakaka..nape ek perangai gedik tu leh ader n 
idop dlam diri ine secare semula jadi..
xleh nk dielak kn lgi..tuiitt..tuuiitt..gedik ker manja??
xtau ler aq nie gedik ker manja..kekeke
tp yang nyata aq nie xler terover sangt gedik2...
biase2 jerk..lebh2 lagi bile berdepan kat 
dgn owg laki yang hensom2..
waaa..makin gedik2 aq..sume nk cover..mkn cover, 
senyum cover, jalan cover..wakakak..
tp banyk mmbe2 cakap aq ni sempoi..
hapy jerk selalu..
tp aq nie kuat nagis bile ati ku tersentuh..
maby sbb mANje kot...kekek
sape ek yang syg kat aq???
dah tentu ler ibu ayah aq..tu sbb aq mnje..
xleh kene marah sikit..
garenti ngis..wakakak...
ngade2 betol ler aq nie..kekeke

tErsEnTuh nYa hAtI inI.WAAAA...

♥~setElAh bbErapA minGGu x jumPer..bErpiSah atS "permintaan" aku sendiRi..ternyaTa..aKu riNdu..terbit Rasa Sunyi..RupA2nya aku cinTakn dia..LaNtas aKu buang EgO kol si dia..si Dia Jwp Nk x Nk jeA..aKu xSgguP tHn riNdu..Pantas MnuJu ke Rmh dia Tuk luAh kN Rasa ciNta..peerrGGhh..anTara bAbAk fiLem dLm No Strings Attached Yg aKU tGk tD..tu BaBaK tUe teRsentuh hati Ku..Ngeeeee..~♥

kenapa kite perlu bahagiakan owg lain sedangkan kita tak bahagia..??

mungkin memang adat dunia mcm tu kot...
sume owg nk kebahagiaan..
tp kenape aq xbahagia??
kenape sering aq disiksa??
ape lah besar sangt dosa aq sampai kn aq diberi derita sebegini??
setiap kali baru berputik kegembiraan n kebahagian..
mesti ader yang mencemburui aq..
adakah aq memang xditakdirkan untuk bahagia??
aq manusia biase yang mempunyai hati dah perasaan..
xperlu lah menghina aq sedemikian teruk..sangup kah melihat aq sentiase bergelinang dengan air mata??
mungkin itu adat dunia mahukan aq sentise dilanda kemurungan..
tp aq tahu, ALLAH akan sentiase bersama aq kerana
ALLAH akan menemani insan n hambanya yang di tindas n yang sentiase bersabar..
kesunyian aq sentiase ditemani dgn kegirangan adi-adik, a
yah ibu n rakan2 yang sentiase mahu melihat aq tersenyum..
tp mengapa engkau tak seperti mereka..alangkah baik n
bahagia nye aq bile engkau menjadi seseorang yang aq s
yg n yang sentiase memahami diri aq yang serba kekuranagn ini..
engkau terlalu dekat dgn diri ku..
kemana aq pergi ko tetap di dalam hati aq..
tp mengapa ko membuat ku seperti musuh yang teramat kejam dlm idup engkau??
maap kan aq keraai sekarang aq dah xmampu terima engaku dalam idup ku..
biar la aq berdiam sendirian tampa berbual n bergurau senda dgn engkau..
aq dapat rase kan dgn care ini saja yang aq boleh buat
supaya hati n diri aq tidak akn selalu menangis n sakit ati lagi..
maap kan aq kerana tak mengaku engkau adalah saudara sedarah ku lagi...
maap kan ak atas keputusan ini..

Jumaat, 18 Februari 2011

hukhukhuk

Bicara tentang hati meletihkan diri..Bicara tentang cinta membuatkan kita sering mengalirkan airmata..Bicara tentang rasa adakala meruntun jiwa..Bicara tentang agama & yang Maha Esa, insyaAllah tenang sentiasa.. ;-)

Khamis, 17 Februari 2011

cinta buta & membuta kan

❤Kadang2 kita tidak menghargai cinta..Kenapa?Sebab, kita lom merasai kehilangan dia..(⋋▂⋌)kadang2 kita rasai cinta dia,tapi masih tidak percaya..Kenapa?Sebab kita selalu fikir negatif ttg dia..Kadang2 kita x sedar hati kita betul2 menyayangi dia,kenapa?Sebab,kita tunjuk ego xnak mengalah..Hargailah org yg sygkn kita..x perlu menghargai org yg tak reti nak menghargai kita.. fuuhh.. (✖╭╮✖)get lost.. shooh..shoohh..!!❤

keropok lekor..

gile nate nye mmbe..leh plak die letak pic kopok lekor kat fb..
lagi terliur ler aq ptg2 nie nk mam kopok lekor..
kn sedap lau dapat mkn kopok lekor skang..
time2 cm nie lau dapat mkn memang akn terliur ark kn?wawawa
past dah tunjuk kat fb..datu leh plak ajak mam same..
haa..xgune nye mmbe...
pakal ler jauh..lau dekat..lame dah aq soh die bnje aq mam kopok lekor..
wawawawa...cm mane nie?jp lagi balik..nk g pasar mlm ark..
nk beli kopok lekor panas mkn dgn sos  ooooo..wawawawa

hamster...

waa..tetibe terase gle nk bela binatang cumel nie...
name nye HAMSTER..
memang cute sangt2..dah ler cute..
cumel lak tu..wawawa...
t aq akan bela n pelihara gak c cumel nie..

Rabu, 16 Februari 2011

cuti..cuti..cuti..

adeehhh nape lak melaka nie dok cuti jerk...
dah cuti..cuti..cuti..
terase ark nk cuti lame2..
gase malas gle nk g kj dah..ahaaks
leh ker nk mntak cuti lame2??
so terase malas n berat gle nk bagun pagi2..
pastu nk g kj..ahaaaaks..lagi ark aq malas..
mcm mane aq nk bunag kn sikap malas aq nie??uhuhuh
adakah ubt tok ilang kan penyakit malas???
bg ark kat aq..hehehe

Isnin, 14 Februari 2011

cuka..cuki..cuke...

der ark sowng mmbe nie..aq kenal die kat fb jerk pown..
tp dsbb kan selalu jerk chat2..kira dah terbaik lak dgn die..
best jugak kwn dgn die sbb die 1 pale dgn aq..
aq kutok2 die..die kutok2 lak aq..hahahahahaha
nie ar pic dak tu..kakaka (din)
tp sejak2 nie die dah tukar name die kat fb jd perkataan arab..
so aq selalu xpasan kat die.. datu leh plak die kate aq sobonk..
chat dgn aq terus cakap "sombong skang"..
ahaaks..bukn nye nk bg salam lu..kikiki..assalamulaikum..kakaka
semenjak aq kawan dgn die..
aq xpenh pown tau cm mane bentok rupa die..
sbb kat fb tu die letak pic die dgn mmbe2..
so aq xdapat kenal mane 1..kekeke(sowi yer bro)
tp paras rupa tu xpnting ark..hodoh ker, cacat ker..
aq xpndang sume tu..janji ati baik..
xder ark cm laki aq lu c merul..harap jerk muke top 5..ahaaks..
tp perngai die..yarabi..tol2 menykit kn ati aq jerk..
stakat sembayang 5 waktu cukup..
tp haaaa suke sakit kan ati owg pastu suke men sumpah2..
makn dri t baru tau sumpah tu...
benda yang ketara gile aq tau die tipu..
leh palk die men sumpah tok menang kn dri die yang die tu xsalah...
kakakaka..
aq nie jenis cepat kantoi kn owg ark..
so jgn ark pandai2 tipu kat aq..
konfrm akan terkntoi gak...
biase la aq nie otak genius..kakaka

kenangan dgn mbe2 sekolah

tututututttt..tetibe teringat sal mmbe2..
time wat reunion..xgamai lak yang join..
tp dsbb kn xramai nie..
terase sedih ark gak..tp stay hapy..kekeke










sakit ati aq kat ko

nape lah ak leh idop dgn ko..
nape lah ko sentiase ader dlm idop aq..
ooooo..pinjam barang aq, ambil barang aq,
rosak kn barang aq, rembat barang aq..
sume boleh kn??
pastu barang2 aq sume ko wat cm harta ko kn...
nape ler ko siksa aq cm nie???
barang ko bukn stakat aq gune..
pegang pown xleh..hantu betol le ko nie..
datu bile aq pakai barang ko..leh plak ko so bayo..
aii..ape ler ati ko nie busuk snagt..
ape salah aq dlm idop ko pown aq xtau..
so skang aq dah xbertegur dgn ko..kakak..bagus2..
tenang ati aq sikit..ekekke
ape yang aq nk wat sume boleh..xkisah..
xder owg gangu pown..ekekeke

tiada ketenteraman..

hukhukhuk..toink..toink..toink..
nape lak aq nie jd cm nie..adeehhhh
dlm ati xmo der love ok..
xmo der kasih syg ok..
syg kat fmly jerk lagi bagus..
no love no cry..hukhukhuk..
love..love....love.....


Jumaat, 11 Februari 2011

cuka cuki cuke

xtau name ko lol
AQ(sanyo osaka)
JC
 keriangn bersama2 mmbe..ahaaks..suka2..
past nie dah xdapat jumpe kowng lagi kn??
kite leh suke2 sampai ahad ni jerk..
xper la ..jnji kite der cipta kenangn bersama..
fapy gile dapat kwn dgn kowng..kekeke....


conokk nyyyeeeee

setiap ari mesti akn tersenyum bileeee 
der jerk msj dri die tok hibur kn ati aq..
t lau die der awek..
xdapat ler aq nk gelak2 lagi cm selalu....
setiap mase aq akn tungu msj dri die..
yer lol..aq msj dgn die jerk selalu..
mane der msj owg lain..
kene ler caik peganti die tok aq gelak2 balik..kakaka
best ark idop solo cam nie..
leh caik sesiape jerk tok hapy kn aq..
lau bercouple kejap jerk hapy..pastu t dah seday2 n makn ati..
xbest..keke
so xnk couple2....kawan2 jerk ok..
pasti kn xder love dlm idup ok..keke
sape2 yang menaruh ati kat aq..
maap aq xleh terima kowng..kekeke..

Khamis, 10 Februari 2011

wahai bOs kU yAng cUMEL..aq perlukan cuti

OWH......SILA ANGGAP ADA FORMAT SURAT RASMI DI ATAS YEA!! (nampak sangat malas nak taip..hahhahahaa)


PERMOHONAN BERCUTI DENGAN JAYANYA!!

tuan / puan,

2. berhubung dengan perkara di atas, saya, Sanyo Osaka @ Noor Sazwani binti Kamarudin ingin sekali memohon kepada pihak tuan yang berkuasa atas muka bumi, kat akhirat belum tentu, untuk berikan saya satu kali cuti yang panjang. panjang yang saya maksudkan adalah dalam 6 bulan atau setahun. cuti yang saya maksudkan juga adalah, cuti bergaji.

3. ini adalah disebabkan otot-otot kaki saya yang dah mula mengeras dan dibimbangi cramp jika digunakan untuk menaiki tangga opis yang terlalu tinggi dari aras bawah setiap hari. ia adalah sangt membahayakan diri saya juga kerana saya hanya mengunakan motosikal untuk ke tempat kerja dan akan berhadapan dengan kenderaan yang besar n terlalu besar dari saya. sila la kalau pihak tuan kat tempat pekerja macam saya. tapi ini tak adil, sebab tuan selalu tidak masok pejabat atau kadang-kadang tuan menaiki kereta yang bermacam bentuk tidak ampu saya ingati. tuan pasti tidak merasai kepenatan yang saya rasa. mohon dipertimbangkan.

4. selain itu juga, saya juga memohon diberi cuti yang panjang demi menyiapkan tugasan yang diberi oleh pakcik di pejabat sekalian seperti membuat acound opis dan mengemas kan opis setiap hari. bukan satu atau dua. tapi bertimbun-timbun. selain suka bertangguh, alasan saya memohon ini juga adalah disebabkan saya disaspek mendapat penyakit 'M' iaitu malas. oleh itu, perjalanan kerja akan terhenti bila saya diserang dan untuk pulih adalah sukar.

5. saya juga berhasrat untuk mendapatkan cuti yang lama untuk memenuhi masa saya bergolek-golek di atas tilam dan bantal yang empuk di rumah sana. disamping bermanja dengan tilam dan banal, saya juga boleh meluangkan sebanyak masa yang mungkin untk blog saya yang mulai usang dan suram ini.

kerjasama dan perhatian penuh kasih sayang dari pihak tuan saya hargai dengan flying kiss. mohon agar tindakan segera dapat diambil.

CETAKAN BERKOMPUTER, TIADA TANDATANGAN DIPERLUKAN!!

psst~
f0rmat diatas tak sesuai digunakan untuk budak-budak UPSR, PMR, SPM dan STPM!!kalau rasa nak fail dengan jayanya sila la yea!! o yeah....tata!!

terima ker tak??

cm mane nie???ader ark sowng nie..dok mntak aq jadi adik angkat die..
die cakap aq nie otak gile2..lau jadi adik die..leh senang die ketok pale aq..kakaka
sengal sey..perlu ker aq terima??kalau terima ape ek aq nk mntak kat die??
teddybear yang besau??hamper yang mengndungi coklat??huhuhu
xnk ape2 lar..aq nie mane reti nk mntak2..kakaka
tu sbb gamai syg kat aq..aq nie jenis xsuke mntak n aq pndai jg perasaan owg..
tp aq suke fitnah owg (fitnah itu lebh teruk dri mmbunuh)..kakakakaka

kebanggaan ku..muaahhhk

MY GEN2

kebanggaan ku ini adalah kereta ku yang cun..kekeke
just pic jerk nie..rupa same, bentok n warna same..
tp no plat xsame ark..
malas nk ambil pic kete aq..dsbb kn kemalasn..
so ambil jerk la pic keter yang menyerupai kete aq nie kat fb club gen2..
uhuhuh..jom same2 kite tenung keter kebnanggaan ku ini..




miss him..uhuhhu

tibe tingAt kt die..
hurm... dlu raya dgn dye.. tp skunk sume ta da..
sy taw awk ta pnh ingat sy..
tp sy sllu ngat awk..
n kawan sy pesan 
ta gune ingat kt org yg tak pnh ingt kite :(
sume hnye tgl kenangan..
teringat memori time kte bersama.. 
everything is gone!!
i miss him so much..

kemurungan..:(

urm..tuuuttt..
kalau xsuke cakap jerk la xsuke..
xpayah ler dok nk soh aq terima sesiape..
ati aq bukan nye leh di jual beli..
bukan nye leh di agih2..
diri ini bukn la semurah yang ko sangka..
aq masih ader perasaan syg, cinta n kasih..
xtau ler nape aq leh TERSUKE kat ko..
mungkin dsbb kn ko jenis yang happy kot..
lebh2 ko xhensom..tu yang aq suke..kakaka
memang mengecewakan betul ati nie bile ko cakap
"die nk ngurat tu, nape xbg respon jerk"..
aaaaggggggggg..sampai ati ko berkata begitu..
kalau dah xmo kt aq..cakap jerk xmo..xpayah nk aq g kat owg lain ok..
kecewa dgn sikap ko sebegitu..
dgn tetibe permata jernih keluar mengalir di pipi..
ohhh ini kah air mata sebagai perpisah persahabatan kita??
walau pun sebegitu..aq akn tetap mengingati kanak2 rebina &
1 perkataan yang ko suke sebut "tarik idung" so sweet..

Rabu, 9 Februari 2011

kata - kata pujangga

MEMBERI ternyata lbh NIKMAT drpd MENERIMA...
MEMAAFKAN ternyata lbh MELEGAKAN drpd MENDENDAM...
MENYAYANGI ternyata lbh MEMBAHAGIAKAN drpd DISAYANGI...

Lalu apkh krn EGOIS...
......Sehingga SULIT utk MEMBERI, MEMAAFKAN dan MENYAYANGI...?

Kalau Anda memang EGOIS...
Maka pilihlah yg lbh NIKMAT...
Pilihlah yg lbh MELEGAKAN...
Dan pilihlah yg lbh MEMBAHAGIAKAN...

Semoga bisa MENIKMATI hidup dgn lebih HIKMAH

sEpi aqU sENdIrI

Hapus airmatamu dan jangan bersedih
Aku di sini
Menemanimu melukis hari
Hapus airmatamu dan jangan bersedih
Aku di sini
Menemanimu melukis hari

Mentari pagi
Bawakan embun sejukkan hati
Aku di sini
Menatap engkau menangis sepi

Oh sepi sepiku
Janganlah bersedih hati

Hapus airmatamu dan jangan bersedih
Aku di sini
Menemanimu melukis hari
Hapus airmatamu dan jangan bersedih
Aku di sini
Menemanimu melukis hari

Oh sepi sepiku
Janganlah bersedih hati

Hapus airmatamu dan jangan bersedih
Aku di sini
Menemanimu melukis hari
Hapus airmatamu dan jangan bersedih
Aku di sini
Menemanimu melukis hari

Rabu, 2 Februari 2011

kesedihan terlmpau

AZLINA & MAZLIANA
xtau kat sape nk luah..nk lua kat ibu..konfrem2 ibu xmemahami..
dulu2 aq der kawan sowng nana sowng azz..pegi mane, wat ape, sume bersama..
tp kini die owg dah gado..aq sayang kn persahabatan kami..aq nk sangt die owg bebaik..
aq nk kami hapy cm dulu2..tiap kali aq msj nana, nana msti tanye sal azz..
bile msj azz..mesti azz tanye sal nana.. tp die sebb kn mulut BETINA TONGEK, nana dgn azz dah bermusuhan...
ya tuhan..lembot kn la ati kawan2 ku itu semoga mereka berbaik kembali..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...