TEMAN-TEMAN WANIE

Khamis, 31 Mac 2011

sakitnya gigi ku


waaa , sakitnya gigi saya (zool bukn nama mainan). hajat pergi klinik gigi tadi just nak check ,
last last doktor kata ada gigi rosak . so , saya pun kata la , cabut la .doktor kata susah sikit nak cabut ,
tapi boleh cabut , take a time la . saya duduk dalam bilik tu nak dekat sejam lebih ,
boleh pula lepas bersih bersih gigi , dia kata memang susah nak cabut , so doktor suruh buat x-ray pula.
dah buat x-ray tu , si doktor beritahu ' awak kena buat appointment sebab gigi awak sukar nak cabut '.
nak kena refer dengan hospital pula , bukannya sehari dua , tapi sebulan dari sekarang .
sebab apa doktor kata sebulan , sebabnya hope gigi tu bergoyang and then boleh
cabut dengan senang . ma abah saya cakap , baik pergi klinik swasta , cepat pun cepat doktor buat .
klinik biasa ni susah sangat la , kerja senang pun jadi sukar .
lepas sudah semua , saya dan ma pergi ambil ubat . doktor cakap makan ubat tahan sakit dengan
segera sebelum hilang kebas kat gigi . sampai sekarang pun tengah sakit ni .
tulis facebook dalam keadaan sakit , haha :)
bukan senang nak tulis ni kan . gigi ni asyik meragam je .
tapi kalau teruk sakitnya , memang saya saman doktor tu . ada ke patut cabut dulu baru x-ray .
dah la tak boleh nak cabut . ish3 , geram juga tadi , harap sabar je .
 CERITA INI AKAN TERJADI DALAM HIDUP 
(sila klik jika ingin mengetahui sape)

kesedihan dalam terang

Apabila aku menangis..menandakan penyakit hati telah kembali..
muka yang manis madu..telah pudar bak pahitnya hempedu..
gugurnya mutiara putih seperti berbutir pasir di tepian pantai dipijak sang pujangga..
"hati ini hancur dan luluh keranamu..hati ini hancur dan luluh keranamu"
seandainya ada lagi cinta di hati ini, akan ku benarkan sepi hanya tok selamanya..

aisyah hidup lagi

Aishah (bukan nama sebenar) adalah seorang gadis kampung yang pemalu. Dia berhijrah ke ibukota sekitar tahun 1984. Aishah mengalami sejenis penyakit di mana matanya sangat sensitif terhadap cahaya yang terang. Sebab itulah Aishah sentiasa memakai kaca mata hitam. Dan Aishah paling pantang jikalau ada sesiapa yang mengambil gambarnya. Kerana dia sensitif terhadap 'flash' yang dikeluarkan oleh kamera. Cahaya yang terang akan menyebabkan Aishah mengalami migrain yang teruk.

Pernah sekali kilang tempat Aishah bekerja mengadakan jamuan tahunan. Jurugambar yang ditugaskan mengambil gambar tiba-tiba ter-snap gambar Aishah. Lantas Aishah terus mengalami sakit kepala yang teramat sangat sehingga berbuih mulutnya menahan kesakitan. Dia meronta-ronta di atas lantai sehinggalah pihak ambulan sampai. Selama 3 hari Aishah ditempatkan di hospital di dalam bilik yang istimewa di mana lampu dipadamkan dan hanya dibuka bila perlu. Jurugambar tersebut juga datang melawat Aishah dan meminta maaf kepadanya.

Sejak hari itu Aishah telah berhenti kerja. Doktor membekalkannya beberapa jenis ubat-ubatan dan disuruh agar berehat untuk satu jangkamasa yang lama. Dia hanya duduk di rumah sahaja dan hanya keluar pada waktu malam di mana cahaya tidak begitu terang untuk membeli makanan. Teman serumah yang simpati dengan keadaan Aishah mengizinkannya tinggal sementara di rumah tersebut tanpa perlu membayar sewa sehingga dia benar-benar sihat untuk pulang ke kampung.

Setelah sebulan, kini Aishah sudah sihat sepenuhnya. maka tibalah masa untuk Aishah pulang ke kampung. Pada malam itu Aishah keluar dari rumah untuk menuju ke stesen bas. Dalam perjalanan dia telah diculik oleh 4 lelaki yang menaiki sebuah kereta. Dia dibawa ke sebuah rumah kosong dan diikat kaki dan tangannya ke sebuah tiang. Aishah menangis meminta simpati. Pakaiannya ditanggalkan satu persatu dan dirogol secara bergilir-gilir. Salah seorang dari perogol tersebut mengeluarkan kamera untuk mengambil gambar perbuatan terkutuk itu. Aishah merayu supaya gambarnya tidak diambil. Dia cuba menerangkan mengenai keadaan penyakitnya yang sensitif terhadap cahaya. Namun penjahat tersebut tidak menghiraukan rayuan Aishah. Kali pertama gambar diambil, lampu flash yang menyilaukan itu menyebabkan penyakit Aishah datang kembali. Kepalanya sangat sakit. Dia menjerit-jerit kesakitan dan pada masa yang sama masih dirogol oleh 4 lelaki durjana tersebut.

Gambar diambil dengan bertubi-tubi. Setiap kali lampu flash tersebut terkena matanya, kepalanya merasa bagaikan dihiris-hiris. Itu belum dikira dengan kesakitan diperkosa dan penderitaan psikologi yang dialaminya ketika itu. Darah mula mengalir melalui hidung, telinga dan matanya. Setelah menderita diperkosa selama 4 jam, Aishah dibawa ke atas sebuah jambatan. Dan dia dicampak hidup-hidup dalam keadaan sakit kepala yang kronik dan badan yang lemah tidak bermaya.

Sebelum dicampak Aishah sempat berkata, "Sesiapa yang melihat gambarku yang diambil tanpa rela, aku akan seksa mereka di dalam mimpi dengan kesakitan yang sama yang aku alami. Aku sumpah. Dalam matiku sekalipun, celakalah mereka yang melihat gambarku!"

Keesokkan paginya 4 lelaki durjana itu pergi ke kedai foto untuk mencuci gambar yang mereka ambil. Sejumlah wang telah diberikan kepada tokei kedai gambar untuk merahsiakan perihal gambar yang dicuci. Mereka ketawa terbahak-bahak melihat gambar Aishah yang tidak berdaya dalam keadaan bogel yang sungguh memalukan itu.

Tiba-tiba kereta yang mereka naiki mengalami kemalangan dan terlanggar dahan pokok yang terjatuh ke atas jalanraya. Dahan pokok tersebut tembus melalui enjin kereta dan terus menusuk kepala pemandu. Dia mati di tempat kejadian.

Lelaki durjana yang kedua mati petang itu di hospital akibat pendarahan kepala yang teruk..

Lelaki ke-tiga selamat dari kemalangan dan dibenarkan pulang. Tetapi dalam perjalanan pulang dia tersandung dan terjatuh ke dalam longkang yang dalam. kakinya patah dan tidak mampu untuk memanjat kembali ke atas. Akhirnya mati lemas kerana ketika itu hujan turun selebat-lebatnya dan air naik dengan cepat.

Lelaki ke-empat pulang ke rumah. Pada malam itu dia bermimpi Aishah datang menemuinya dan memukul kepalanya dengan sebatang kayu. Pabila terjaga dia merasakan sakit kepala yang sangat teruk. Sakit kepala yang terlalu kronik sehingga dia hilang pertimbangan dan mengores-goreskan garfu ke kepalanya hingga berdarah. Dia kini menyesal dan merasakan dia sudah terkena sumpahan Aishah. Lantas dia menyerah diri ke balai polis berdekatan dan menceritakan semua perkara terkutuk yang dilakukannya terhadap Aishah yang malang itu. Semua gambar-gambar Aishah yang diambil ketika dirogol diserahkan kepada pihak polis. Pihak polis menahan lelaki ini di dalam lokap dan terus menjalankan operasi mencari Aishah.

Lelaki tersebut akhirnya mati di dalam lokap kerana menghantukkan kepalanya sendiri ke dinding ekoran dari sakit kepala yang tidak tertahan lagi.

Selepas 2 hari, mayat Aishah ditemui terapung di sungai. Dia dibawa ke hospital untuk bedah siasat dan dikenalpasti identitinya.

Doktor yang menjalankan bedah siasat mengambil sekeping gambar mayat Aishah untuk direkodkan. Apabila flash kamera tersebut memancar, jantung Aishah kembali berdegut buat seketika. Dan kedengaran mayat tersebut menghembuskan nafas. Perkara ini sangat memeningkan doktor itu.

Selepas gambar mayat dicuci, doktor tersebut ditemui mati kerana overdose makan ubat penahan sakit.



Diceritakan gambar yang disimpan oleh pihak polis kini dimusnahkan kerana sesiapa yang melihat gambar itu dilaporkan mengalami mimpi ngeri dan sakit kepala yang sangat teruk. Hari ini, gambar post-mortem mayat Aishah sudah ditemui kembali. Kes ini dirahsiakan daripada pengetahuan umum kerana sumpahan ini masih belum dapat diatasi. Dan sesiapa yang melihat gambar ini, malam nanti Aishah akan datang di dalam mimpi, dan apabila terjaga akan mengalami sakit kepala yang kronik. Mengikut pengalaman, imej tersebut akan menghantui pemandangan anda sehingga di mana-mana sahaja anda lihat, gambar mayat Aishah akan menjelma dalam pandangan anda.

Tak percaya? Cuba pejamkan mata dan dongak ke atas. Apa yang anda lihat?

Untuk mengelakkan dari terkena sumpahan Aishah, jangan lihat terus ke matanya. Jangan hantar gambar ini kepada sesiapapun jika anda masih sayangkan mereka.

Selasa, 29 Mac 2011

rindu saat gembira

skang nie aq bz gile..xder mase tok mereka2 (pic t aq uplod kat bawah)..
selalu nye aq akan bawak mereka2 g bejalan, bersiar2 n ronda2 tok ilangkan tension belajar..
skang aq dah bz..so mintak sowi sangat2 k syg...uhuhuh










fakta penting

~Andainya lelaki tahu..Apabila seorang perempuan jatuh cinta,lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.Andainya lelaki tahu..Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah, tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah menyintai lelaki itu.~

Isnin, 28 Mac 2011

pusing-PUSING pale otak aq berpikir..

aq nk cite kat sape2 yang leh mengerti perasaan aq nie..
dulu2 aq der mencintai seowng mamat sengal nie..
kawan 1 sek aq..past abis sek baru aq couple dgn die..
time sek dulu die seowg yang low profile..xder mmbe gul pown..
past abis sek die die masok AFORCE..
perngai die makin hari makin bertukar..sekarang die dah jadi cm 
HERO SIGADIS2..
mukin ketampanan die tu menyebabkan gamai gul2 terhegeh2 kat die..
aq pown xtau la nape aq leh terima..maby past dirayu2, 
dipujuk2 n ayat2 manis dri die..
menyebabkn aq leh terima cinta die..wakakaka...
sape2 dulu yang sek kat MELTEC..mesti ader yang kenal die..
tp xramai kot yang kenal sbb die xfemos..
past aq couple dgn die..baru ark terkntoi segala2 nye..die ader awek..
yang pelik nape die nk kat aq..aq bukan lawa pown..
banyk gak die tipu aq..aq nie bukn nye bodo ark..
xder la aq nk cite keburukan die..
tp memang betol ark die tu memang xleh blah lngsung..
past aq dapt tau..aq mntak ark brekk..pastu die stay pujuk2 agi..
die cakap nk stay dgn aq then nk putus dgn awek die tu..
memang kata2 yang MAUT ark..
pastu aq terima ark kali ke 2,3 pastu stay gak cm bebal jerk die tu..
last2 aq bertekad xmo dah berhubung dgn die agi..
mule2 susah ark gak nk lupe kn..tp bile aq pikir buruk2 sal die..
confrm2 ark perasaan benci tu amat tinggi tok die..ahaaks..
lame gak ark aq xpikir sal die..datu skang nie leh plak die caik aq balik..
CELAKA  nye jntan..adoi..bebal bin bangkelo nye JANTAN..
DAH ADER BINI WAT JERK CM DAH ADER BINI..
JGN GNGU AQ LAGI XBOLEH EA??
ASAL LER SUKE SAKIT KN ATI AQ..
AQ DAH ANGAP YANG KO DAH MATI OK...
TOLONG PAHAMI AQ XBOLEH EA??

Jumaat, 25 Mac 2011

keperitan..waaa...

Saat yg paling memeritkan dalam hidup ini adalah tatkala kita merindukan seseorang yg tiada lagi di sisi kita..hanya kerinduan yg dapat menjadikan ingatan kekal berpanjangan..walaupun hanya kerinduan yg mampu dirasakan..setidak-tidaknya mengubat hati dikala kesedihan dan kepiluan.

Khamis, 24 Mac 2011

sakit ati aq..

yer lol..aq saje jerk soh die follow aq..
kalu dah xnk follow dah ark..pastu leh lak sindir2 aq..
siap lagi cakap "jgn buat mcm ni dkt org lain ok...=) 
ramai tak selesa kalau suroh2..=)" 
aq xpakse2 pown..aq xmerayu2 pown soh die follow blog aq..
aq just cakap "follow me ok"..xder pown perkataan "pleeseee folow" "kene folow gak".. 
pastu siap agi bagi entri siap soh aq bace..lagi ark tersingung perasaan aq..
kalu benda nie kat wall fb aq xper ark..nie kat wall fb mmbe aq..malu sey..
cam aq lak tergedik2 kat die.. 
dduusshh..duusshh,..haa ambil ko..ketokan aq khas tok ko..haha
aq dah bace dah blog die aritu..best ark gak..die mencerit kn tentang
Kuat Kongkek (18sx), Si Comel dan Hensem Ujang, 
lawak gile sampai tegelk2 aq bace..pape pown aq suke ark bace die nye blog..
banyk gak isi2 dlm blog die aq geledah..ahaaks..tp baru aq tau die tuan empunye blog tu.. 
muke nmpak baik..tp die nye kate2..iisshh...


renung-renungkan

BiLa AllAH cePAt MaKBulKan dOA Mu...maKA DiA manyAYAngi Mu...BiLa DIA laMBAt MaKBulKan dOA Mu...mAKa DIA inGIn MeNGuJi Mu...BiLA DIA XMakBulKan dOA Mu...mAKa DIA MerANCang sSUAtu yG LbiH BaIK uTKMu...oLEh itU SnTIAsAlah berSAngKA BaiK pAdA ALLAH dLM aPA JuA KeadAAn pUn...KrN kAsiH SyG ALLAh iTU...MenDAhulUI KemURkaaNNYA.....^_^

kAn bESt kaLaU


kalau ape ek??
kalau ader seseorang yang sentiase disisi aq...
sentiase menemani aq waktu aq bosan..
sentiase membantu aq bila aq perlukan pertolongan..
sentiase menjaga aq bila aq sakit..
sentiase bersama aq bila aq nangis..


kan best kalau ader owg leh 
kesatkan air mate aq bile aq menangis..
kan best kalau ader owg leh 
bagi aq ubat bile aq sakit..
kan best kalau ader owg leh 
temani aq bile aq takot..
kan best kalau ader owg leh 
panaskan aq bile                                   
aq sejuk..



cumel n cute

toink..toink..toink..
time aq tampal2 harga kat tag harga baju2 baby..
aq der nmpak cad2 cumel nie..waaa..lame dh cadang nk ambil tapi takot..
last2 Fuza Eyfa mintk kat perment (nabila),  kite owg  nk benda tu..kekeke..
tampa disangka2 nabila cakap..nk tu ambil jerk la..leh jerk ambil..waahh..
aq pown dgn rase bangga ambil ler benda cumel tu..
nk gntung kat kete..kekeke..kete aq tu penuh dah dgn bantal patung..
bantal bentok kure2, lipan, bear..waaaa..last2 t bukn owg yang nek kete tu..
bantal2 aq yang penuh dok loat nk dok dlm tu..kekeke..

nasi kerabu.

 waa..tetibe terpandang lak nasi kerabu dekat wall facebok Esyam Rosli 
menyelera kan..tetibe terase lapo..
aq penh dah beli nasi kerabu tu kat pasar2 mlm melaka..
tp xsedap pown..then ritu g uma unty kat teganu..
husband die g beli nasi kerabu tuuuuuu.....
time b1st, die bagi mkn nasi tu..waa sedap gak..ekkeke..
sebungkus abis aq telan...sedap beb..yer lol..
NASI KERABU
time tu g majlis konvo akk aq..
siap unty tapaukan lagi nasi kerabu tu tok aq bawak g konvo k'long..
lau xg ritu...(thanks bos ku yang cumel coz bg aq cuti.agaga).
confrm2 xdapat mam nasi sedap tu..kekeke.. 
urrmm.. thanks 4 my dad..
coz bawak aq 1 famly bejalan..
yer lol..g teganu syoping kopok lekor..
owg syoping baju aq syoping kopok.kekeke..
pastu aq merayu ajak dady g kelantan..
cakap nk g beli belah kat kelantan..kekeke...
padahal saje nk tengok bumi kelantan...
seb bek la dady tu suke melayan kerenah anak die
yang manje nie..hahaha..
past dah teliti BUMI KELANTAN..ternyata MELAKA
lagi best dri KELANTAN..
hahaha...lau xcaye..meh ler dtg melaka..uhuhuh
(jgn MARAH yer owg kelantan.)..agagaga


Selasa, 22 Mac 2011

PERMATA @ KACA

Permata lebih bernilai dari kaca??? itu secara kasarnya sahaja..
hakikatnya kaca lebih bernilai dari permata..
kaca boleh mencerminkan diri kita..
serta buat kita sedar siapa diri kita yg sebenarnya..
tapi permata hanya membuatkan manusia terus alpa dengan dunia..
jangan disangka yg bernilai itu baik dan yg biasa itu sengkek..

Isnin, 21 Mac 2011

kesibukan aq jgn dimarahi

KAWAN2 AQ..HAHAHA
penat, penat, penat, penat, penat..
setiap kali aq lek kj..mesti aq akan mengeluh..
ibu dgn ayah ler yang sentiase menjadi pendengar setia aq..
syg lebih ler kat ibu ayah..
salah aq jugak sebab pilih kj tu..waaa..mcm ner nie..
kua pagi balik tengah malam..
tp nak wat cm mane aq kene kj tok caik duit..
duit tu aq nk g perak, aq nk bayo wit rodtec kete, 
opis nk wat famlyday agi..
dala time2 tu dekat2 jerk, bulan 5, bulan 6..
dah tentu2 kene gune banyak duit..
aq nie pulak boros..haa lagi ark laju jerk duit aq kua...
dok simpan2..pastu mesti nk banje..
so pada mmbe2 aq yang selalu chat, lepak, borak n ape2 jerk la.
sowi k dear..aq bz..jgn marah kat aq tau..
kalau aq senyap bukan tanda aq lupe kn kowng..
aq ingat mmbe2 aq..tp aq betol2 bz..
aq lak lau dah penat, owg lau kacau aq..
sah2 ark aq akan sakit ati n tentu2 der yang kene marah dgn aq..
tok elak kan ader yang kene marah..tu yang aq malas n pegang nset..
tp pada sape2 yang aq der reply msj kowng2...
tu kre sah2 ark aq perlukn kowng tok kowng ilang kn pent aq..
MAAP KAN AQ KERANA KE'BZ'AN AQ YER GENG..

Khamis, 17 Mac 2011

keluarga ku..kekeke


nie aq nk kenal kn sowng2 fmly aq..
yer lol..dlm blog aq nie penoh dgn cerita2 sal mmbe2 aq..
nie nk cite lak sal fmly aq yang aq syg..kekeke
tmpa mereka sape la aq didunia nie..kekeke

MAMY
K'LONG
ABANG
ADIK
BUDAK CANTIK
DADY

pelik tp benar..

kriinng..kring..kringg....
tipun ku berbunyi..
kuar name "ZAFRIL"
isshh..sape lak nie..lupe sudah..
aq: hello..assalamualikum..
zafril: wasalam..hye wat per??
aq: sape nie??
zafril: xkenal ker??
aq: xler..sape ek??
zafril: lau xkenal xper la..
aq: bg ler tau sape nie..
ZAFRIL: PAKAI KACA MATE HITAM
zafril: adik gngu akk ker??akk ngah wat per nie??tdo dh ker??
aq: urm???(berpikir sejenak)..eaa..zack ea??
(baru teringat adik angkat aq upe nye)..heheh
lame menghilang..sombonk dgn akk skang kn??
zafril: adk bukn sombonk tp ade hal sikit..
kj akk ok ker?adik skarang study kat poli merlimau
aq: hal ape nye sampai lupe kat akk nie ha??
ha??poli merlimau?bile masok??xbg tau pown..leh kua lepak dgn akk..
zafril: adik sebenarnye dah ader awek lar akk..kekeke
adik baru sem 1..baru jerk masok..
aq: wah..wah..wah..dah ader awek sampai lupe kat akk yer..isshh..
nk kene die nie..keke
sekian lame adikku menghilang..baru kini die muncul..ekek cm xsangke jerk die caik aq balik..
kire walau cm mane sekalipun..die ingt gak kat aq..kekeke syg kat adik aq tu..keke

Rabu, 16 Mac 2011

khas utuk yang lahir akhir 80"an & taun 90"an..huhuh

Saper yang lahir pada tahun 90'an mesti ingat mase skola rendah dulu:
-kat skola ade salesman jual buku cerita. ari ni bg list, esok mintak duit beli walaupun cerita buku tu dah tau. salesman susu pon camtu gak.
kat library, budak2 mmg baca buku tp just tengok gamba je. bile ade program Nilam, sebok semua nak pinjam buku.
-RMT kat skola mkn x best, tp yg berduit pon join RMT, x phm….
-pakai pensel box yg bole bukak dpn blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die.
...-main lwn pemadam yang ada gambar bendera negara2, syg nak guna utk padam.
padahal itu fungsi sebenar, utk padam!
-pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.
-cikgu pakai pembaris kuning panjang. Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pegang pon kat situ.
-Papan hitam menggunakan kapur yg giler babeng nyer berabuk. Pastu sapa bertugas kene ketuk duster kat tepi koridor. habis klas bawah2 sume berabuk.
-bulu ayam jd ramping krn sering dijadikan rotan. Rotan siap terbelah pastu cikgu ikat ngan rubberband.
-time pendidikan seni, lukis sume boleh tp bile time kaler sume hampeh. ade gak buat anyaman pakai kertas warna, kolaj la, ape la… Pastu ada main tanah liat. buat pasu dari botol terbuang.Kasi letak tanah liat, jadi cantik. Pastu berhabuk..
-Beg skolah masing2 umpama nak pegi camping. Sampai masuk berita sebab beg galas bebankan pelajar.
-Zaman ni gak ada alam dan manusia sebagai subject. Lepas tu di ganti ngan kajian tempatan.
-balik skolah main bola chapping.. Pakai bola tenis susun selipar. kadang2 men baling pakai selipar.
-Gasing, layang2, tutup botol, othello, dam ular, mainan kita.
-main game 2D. super contra, super mario, street fighter, sume pakai tape. Time tu sapa ada sega dikira dewa. Tapi sapa ada sega pun ada game sonic jek.. main tu je la ulang2.
-balik skola beli JoJo xpon Dendang. Tora pon best gak. Beli se mata2 nak mainan, coklat die x mkn pon.
-Kasut berlampu kat tapak, yg iklan die kat tV bole tembak alien tu…
-Siri kartun; power rangers, ultraman, transformers, ninja turtles, Thundercats, maskman, Gaban, Dash yankuro, tomato man dan mcm lg. Ramai jek ponteng skolah agama sebab nak usha citer2 ni.
-Time darjah satu atau dua, skolah kebangsaan, laki pakai suar pendek biru gelap pastu time tu tak reti pakai spender.. paham2 la ek apa jadi? Pastu kerajaan tukar sume pakai suar panjang.. appropriate sket
-Roller blade menjadi kegilaan budak2. Hampir tiap2 petang kedengaran bunyik tayar rollerblade kat jalan raya.
-Jangan lupa semua ni sebab zaman sekarang budak2 tak sempat layan benda2 ni. kita akan sentiasa berubah, cuma asal usul kiter yg permanent

Selasa, 15 Mac 2011

rindu kan bilik ku yang dulu..

kat facebook..adik sedare aq Qeyna Hamdan Idris
tanye n cat bilik warna ape..
tetibe teringat bilik kesayangan aq time kat uma lame..
bilik tu aq cat sendiri WARNA PINK..
pastu famly aq pindah uma time aq ngah study kat perak..
so aq xdapat tdo bilik tu tok kali yang terakhir..
 memang sedih n nagis2 gle ark time kat perak dulu..
time tu mlm kat dlm hostel..
mamy call bg tau ngah masok kn barang2 dlm lori bomba nk 
bawak barang lek kat uma kg..tetibe aq terase rindu kat bilik tu 
then aq leh lak nangis..yer lol..aq dok bilik tu dri aq kecik agi..
banyk kenangan aq dlm bilik tu..banyk suka suka aq n 
memori silam aq dalam bilik tu..
kat dinding belakang pintu bilik banyk tarikh2 yang aq tulis...
tarikh2 yang mengembirakn n menyedih kn ak..
bilik tu la jugak yang menjadi saksi time ati ku terluka, time aq menagis, 
time aq kesunyian, time aq berduka &
yang special bilik tu adalah tempat aq bersembunyi time majuk dgn ibu..hehehe..
tp xper la..skang aq dah xsedih dah, sebab aq dah dapat bilik baru..
kira ok la dady aq dah gantikn bilik lame dgn bilik baru..
besar 2x ganda bilik skarang dri bilik dulu..
yang pasti taun nie aq nk cat bilik baru aq nie dgn warna pink purpple..
nk cakap kat dady soh beli cat lar..lau dady xmau ikot kate2 aq..
confrm2 aq nk majuk..wakakka..ngade2 lar aq nie..kekeke..
mod: suka2..ahaaks..
:-aq memang kaki nagis lol..bak kate mamy..kememeh..hahaha
tp tu dulu ark..sekarang xnagis dah..hahaha..dah jadi brutal..kekeke

1st time kj 4time at pakson MP..

HUHUHUHU...penat sey kj nie..kj..kj..kj..
masok kj opis pg..balik ptg..pastu ptg past kj opis masok lak kj 4time balik mlm..
so kat uma tu just tempat tdo aq jerk la(cam hotel jerk)..heheheh...
cian kat teddybear aq kene tinggal..uhuhuh
tp nak wat cm mane...sementara muda kn??so caik ler duit lebih..wakakaka..
leh enjoi g sane sini kalau ader duit..almaklum ler aq nie kaki merayap..
ader jerk nk g melancung..huhuuh
aq akan pasti kan gaji aq bulan nie mencecah rm2ooo..waahhh..masyuk tu..
dalam usia cm nie dah dapat gaji cm tu..ekkeke
tp xleh ark nk dibangga kn sangt dgn rm2ooo.00 jerk
berbeza kalau nk dibandingkan dgn gaji BOS aq every month..hahaha (sengal)
tp xleh ark boros der..aq nk g beli camre..uhuh..tp k'long cakap baik beli nset BB..uhuhuh
then nk simpan wit tok g perak..uma nana kawin..
tp bile pikir2 balik..baik ark xya kj..belajau jerk..
lau belajau xya pikir sal duit..yer lol setiap ari mamy dady bg wet..ekekeke
nie dah kj..kene bayo kete, brodband, simpanan ASB, simpanan tok kawin..wakaka,
simpan wet rodtek moto kete, lau dah kai kete moto tentu2 kene wit minyak agi kn??
pastu xkn nk biar jerk kete tu 0..mesti ler nk tambah pape tok cntik kn kete tu agi kn??uhuh
patot ark time aq kecik2 dulu dady xtaburkan aq adik beradik duit..n mengajar kami idop susah..
walaupun kami tau dady tu kaye..jenuh ark aq pikir yang "kedekot nye dady aq nie"hahahaha
tp sangkaan ku salah..upenye dady nk mengajar ank2 die idop susah..uhuh..sowi dady....
yer lol..lau dah diajar idop susah..tentu2 ark kene pandai berjimat..huhuhu
so sampai la nie ark aq n k'long pandai berjimat..uhuhuh
sbb tau caik wit tu susah..kekeke
LOVE MY MOM & MY DAD..muuuaaahhh
K'NGAH JANJI NANTI MAMY DADY TUA..K'NGAH AKAN JAGA BEBAIK..

Jumaat, 11 Mac 2011

kesengsaran seorang isteri..

tangisan dalam kesedihan
setiap isteri mesti la dijaga, dibantu, dibelai, dihormati, diberikan kasih sayang oleh suami masing2..
setiap isteri juga mengharapkan perlindungan dri suaminya..
bukan untuk dipukul, dimaki, disepak terajang, diseret dri dlm rumah ke luar rumah..
kisah nie mencerita kn tentang kwn aq..
aq dah angap die cm akk aq sendiri..die terlalu baik pd aq..
senyuman sentiase dibibir..gelak tawa sentiase menemani kehidupan aq dan die..
tp tampa aq sedari..rupe nye dalam hati die tersimpul perasaan sedih yang keterlaluan..
aq mengharap n berdoa selalu untuk die supaya kehidupan die akan gembira suatu hari nanti..
setiap hari berteman kan air mata akibat penyesalan menerima si suami,
setiap hari menahan kesakitan akibat didera, dipukul..
bayang kan seperti seekor kucing yang dipukul oleh manusia yang tiada belas kasihan..
(akk tu kecik jerk..suami die besau..tu la nk so kowng bayang kn)
begitu lah kehidupan akk tu..bukan saje die lempang..tp ditumbuk, dipijak,
dibaling dgn besen mndian baby sampai pecah besen tu..
dgn sape lagi die nk mengadu kalau bukan dengan kawan2..
famly??dah tak mampu nk buat ape sbb depan famly si suami begitu baik & pandai bermuka2..
famly sebelah suami?? lagi la xboleh pakai..mereka kate akk tu xpandai mengambil ati si suami..
rumah, kereta, mknn kat uma, barang dapo, peralatan rumah, sume2 akk tu punye duit..
berbekal kan gaji rm2k tu..akk tu menyara idup die dgn seorang ank yang terlalu cumel..
si suami sentiase kerja outstation..gaji?? hapis berpoya dgn teman2 wanita..
dalam islam memang haramkan si isteri minta cerai..tp apakan daya akk tu terpaksa jugak sbb dah xsangup menahan keperitan idup sebegitu..tp si suami xmahu menceraikan..
mungkin si suami mahukan akk tu idup merana sampai bile2..
jabatan agama??dah pegi dah..tp pagawai2 tu cakap balik berbincang dengan famly dulu..
sadies sunguh kan kehidupan beliau..



Rabu, 9 Mac 2011

Balasan Janji Palsumu

pada suatu waktu..
engkau bersumpah..
bahawa engkau ikhlas mencintaiku..
dan engkau berjanji akan sentia padaku..

aku pun percaya..
sumpah setia..
lalu aku terima dirimu sebagai kekasih..
kuserah oh jiwa dan raga ini..
hanyalah untukmu..

diawal percintaan..
sunguh indah hidup kita..
dan kemesraanmu..
membangkitkan kasih sayang..
bertapa relaku bekorban untukmu..

tetapi mengapa dengan tiba-tiba engkau membenciku..
hingga kau tergamak tidak sudi lagi memandangku..
oh dimana sumpah setiamu dahulu oh sayang..

seandainya suatu hari nanti hidupmu tak bahagia..
itulah balasan sumpah janji palsu mu..

teRasA aTi n mEnaGiS

MENANGIS KERANA DIE
cM mane ek nk mule kn cite..
ader ark sowng nie mmbe aq..xya ark tulis name die..
tp yang pasti die laki..time mule2 aq kawan dgn die..
aq ada kot cakap kat die..aq nk bakal suami aq tu yang jg solat,
bukan pemarah n pastinye bekerja..aq xkisah pown kj ape..
aq xkisah laki tu kj cm mane sekali pown..c
lener ker, jual air kat pasar mlm ker(teringt kat shah) heheh..
asalkn die bekerja..
so nmpak sangt ark aq tak memilih kn...
then der ark 1 wall blog aq nie..cite sal "10k".
leh plak die cm sindir2 aq..
memang ark aq terase gle2 kat die..
aq terase ati sbb die kwn aq..
n aq xdapat terima sindirin die tu..
leh die cakap die sokong ulasan yang der owg ulas kt blog aq nie..
"ulasan tu mengatakan soh aq tengok dri aq dulu..
n seperti parent aq menjual anak.."
mungkin salah aq jugak ler sbb tulis kn benda tu..tp mksod ak lain..
*maksod aq kat blog tu hanya sindiran pada laki2 yang tak bertangungjawab*
tp disalah erti..aq cite kat kak noly benda nie...
memang sedih n nagis ark aq bile cite kat akk noly...
xpayah ler nk ajau aq sal hantaran2 nie..nie sume hal2 owg tua..
aq xder hak nk masok campur..
aq nie bukan bodoh..xkn ler ak nk idop susah sebb biarkan
suami aq tu tangung beban utangn sebb aq..
kalau xkenal aq..xpayah nk cakap paper..xpayah nk sindir2..
n xpayah nk mengata mak bapak aq..
khas tok u: kalau betol u nk kenal wanie..
pandai2 la curi ati wanie..
dgn care menyindir nie..menyebabkan syg wanie 
kat u terus ilang...

oh Lelaki


"KiTa xPeRlu MeNcAri LeLaKi YaNg SeMpurNa DaLaM HiDup Ini.....
TaPi CaRiLaH SeSeoRang YaNg BolEh Jadi SempuRna KeraNa CinTakan KitA....
seSeoraNg Itu x SemestInye KaYa,HemSem & Bagus DaLam SeMuA PerKaRa......
...SEBAB....KaDangkaLA BiLa kiTa Dah Jatuh Hati DenGan SeSeoRang....KiTa aKan LihAt KESEMPURNAANNYA ^_^

Selasa, 8 Mac 2011

kemaafan pengubat luka

"kemaafan mungkin amat berat untuk diberikan kepada orang yang pernah melukai hati kita. Tetapi hanya dengan memberi kemaafan sahajalah kita akan dapat mengubati hati yang telah terluka. Kemaafan yang diberi secara ikhlas umpama pisau bedah yang boleh membuang segala parut luka emosi"..

Isnin, 7 Mac 2011

ati ku terase sunyi

nape ek sekarang nie..aq terase sunyi sangt2..
dah cube dah hapy2 kn ati nie..tp stay gak sunyi..
kegembiraan yang aq cipta tu xdapat mengatasi perasaan aq nie..
aq nk disayangi, dicintai cam owg lain..tp aq takod nk menerima lelaki..
aq takot ati ku akn terluka lagi..cukup la aq dilukai sebelum nie..
aq xmo terluka ..ak mahukan kebahagiaan..
mampukan aq peroleh kebahgian cam owg lain??


merindui die (amirul)

ape ler pasal ati ak nie..tetibe lak nk rindu kat die..
tp skang ati n perasaan aq memang betol2 ingt kt die..
nape leh terjadi mcm nie??
aq dah tekad kat diri aq dulu yang aq xkn ingt lagi kat die..
tp hari nie aq xleh lawan perasaan aq lagi..come on wanie..
idop mesti diteruskan tampa die..
biar die bahagia dgn insan pilihan die..
xperlu mengingati owg yang dah menyakiti ati nie..
kan best kalau die xwat perngai..
ape ler kekurangan aq nie sampai kn die wat aq cm nie..
tah ler..mungkin ader sebab semua nie terjadi..huuhuh

Jumaat, 4 Mac 2011

kEinGInANan aQ..

lame dah aq idam kan benda nie..
nak beli tak mapu..tengok jerk la owg gune..hehehe..
nk mintak soh ayah beli kan..waaa..lgi ark malu.segan sey..
yer la mane tak nye..kete rosak..ayah kua wit..
nk beli baju ayah bagi duit..tuang minyk kete pown ayah suport..
wawawaw...huuhu...xper2 1 ari nnati aq akan dapat gak beli 
dengn hasil titik peluh aq..tungu kan kedatangnnya..uhuhuh



             xkisah ark camre nikon ker canon ker..
janji benda nie bentok yang same..
huhuuh..mengharap sangt2..
ader sape2 tak yang memahami aq??
waakkakak..
tetibe lak nk wat muke kesian..tp aq pasti yang boleh bg
benda ni kat aq just my dad jerk..
ayah..bntu ler anak mu ini..kekeke


waa..memang bangga gle ark bile dapat benda nie..
lau dapat..leh aq bawak tido mlm..walalawei..ahaaks..
best2..

Khamis, 3 Mac 2011

CJ7...mmuuuaaahh..love u..

nape tah dgn aq..tetibe lak teringin gle kat patung nie..cumel gle..aq nk sangt2..
tp aq xleh beli sendir sbb cm xbest jerk beli sendi..aq nk owg bg aq sebagai adih..waaa..
kn best lau ader owg bg kat aq..syg lebih ark kat owg tu sbb sian kat aq..kekeke





Rabu, 2 Mac 2011

uncle ku yang sengal2..ekkeke



aq der sowng uncle nie..tp bukan uncle rapat pown jauh jerk..
sejak aq kenal dgn die..der jerk cite2 aq dgn die..dok gado2 memang dah jd 1 kebiasaan..
die kutok aq..aq kutok die..hahahah
tp die best ark.. selalu wat aq gelak..then der 1 ari..
aq terpanjat sbb die cm couple dgn owg endon..wkakaka
aq dok ler tnye kat die..datu die cakap "kawan2 jerk la"..hahahaha
ape2 jerk la..yang penting t die kawin..jempot aq k..aq kn suke mkn..hahaha
mkn free..wakakaka
pg td..der mmbe opis die tanye kat aq..nape uncle xmasok kj rini??
aq pown pelik..mane ler aq tau...maby die cuti kot.
.xpown die mals nk g kj sbb tengok bola mlm td..ekeke
toink..toink..toink..
tampa disangka2..aq bace kat wall fb die..berbunyi cam nie.. 
**nasib malang menimpa aku....first time dalam seumur hidup aku...
tisu(otot) peha aku koyak sakit giler byk kali nak pitam 
aku tahan huhuhuhuhuhuhu bunyi peha aku mcm baju kena koyak (prrraaaaapppppp) 
perghhh rasa nak melisat nyawa nyer huhuhuhuhuhuhu skang kaki 
da bengkak sebelah huhuhuhuuhhu (T_T)** 
alooo2...cian kat die..sakit upe nye..hope die cepat sembuh la..
coz aq pown penbh gak kene cam die tu..
aq nie gul tentu2 ler dok nagis jerk..aq tau uncle aq tu kuat..
mesti leh tahan sakit..uhuhuh

durian oh durian

tetibe pakcik opis aq tanye..
"kat uma awk der buah durian x??"
waaa..belum musim ler pakcik..adehh..
tttuuuttt..tetibe aq terase gle nk mam durian nie..
mcm ner nie????mane mau dapat????
memang ler pkcik opis aq nie..
nape tanye..adehh
ader tak sape2 jual durian??
aq nk soh dady beli ark...teringin nk mam durian nie...
dady..tolong caik kn k'ngah buah durian boleh tak??
kempunan nie..kekeke....tetibe lak..ahaaks..

lunch...lunchhh..lunchh..ahaaks

NIE  LA  AZRIN
tup tap tup tap..dup dap dup dap..
eaa..nape glabah jerk ati aq nie..kekeke
der owg nk teman aq lunch..yaaaahhhhoooo..
1st time nie lunch dgn die..kekeke
mmbe jerk ok....
mmbe kampung...
tttuuuuutt..pikir2 nk mam ape??
tetibe dlm pale otak teringat ayam..
waa...lame xmam mcD nie..
yer lol asyik mam KFC jerk...
last2 aq anta msj kat die..
"u..kite g mam mcD jom..lame ark xmam mcD"
toink..toink..toink...
tetibe nset bunye..der owg cal..eeeeekkkk (azrin call) 
call tanye arah opis..uhuhu 
# g ler mam mcD kt dAtARan pAhLAwAN (DP)
aq oder AYAM, yen oder BURGE..
tetibe..tampa disangka..ahaaks
aq dapat mam free..yen banje..
thanks yer yen(azrin)..t wanie banje yen pulak ok..
 TU LA YEN JD PENGAPIT PENGANTIN


bodoh..bodoh..bodoh cm mangkuk tingkat

der ark sowng nie..cm bangang2 jerk..chat2 dgn aq..
pastu aq layan jerk la cm biase,,huuh
then tetibe die mntak no tipun "u, ader no phone?bg la"
haa..cm bangang jerk..xsuke ark der bg no aq kat owg..
t wat semak pale otak aq jerk...
yer la mane tak nye dok berbunyi jerk nset..pastu kredit aq lagi abis..
so aq cakap kat die..
"xboleh..n aq cakap ar selalu tukar nset dgn tunang aq, so susah nnti, baik xpayah bg"
(sejak bile la aq tunang kn??hahahah)
tetibe die cakap.."eeekkkkkkk tunang??
bukn semalm u cakap u single ker"
hahahahaha
aq tetibe terkedu..alamak ai..nk jawab ape??
so aq wt keputusan xmo reply chat die lg..
abis cite..xder la susah kn idop aq lagi..ekekke

bola..bola..bola..

HAAA..AMBIK KO..MAK LIMAH POWN TENGOK BOLA..
nape ler stiap ape yang aq sokong mesti kalah..mlm td dok sokong n9..
n9 vs kelantan..
kelantan menang 3-o dgn n9..cam hampeh..datu dok sokong mu..
datu mu vs chelse..chelse menang 2-1 dgn mu..hahahha
ape mau jadi nie wanie..adekah aq perlu beralih arah??
tukar dri mu ker chelse???hahaha
ttttpppp..xmo ark pilih kelntan..kelantan xbest..
n9 n melaka gak yang best walaupun kalah teruk..hahaha
ritu dah ar kelantan menang dg selangor..
time kelantan vs selangor.,..adehhh
selalu lak kalah..
dok kene lanje owg jerk..
bile la owg lak bnje aq nie..hahahah

Selasa, 1 Mac 2011

takot cam gile..wkakaka

kakakakkaka..sengal tol..sejak bile tah aq der perasaan TAKOT..
sebelum2 nie aq ark yang paling berani..
maby sbb aq dah jd budak GEDIK & MANJA skang koT..
tu sbb perngai n sume2 dah berubah..waakakakaa
tp yang pasti wanie stay wnaie yang dulu..
penyang, pemaaf, pemurah, pe...ape th lgi..wkakaka
tu sbb la gamai mmbe2 syg aq..wakaka..
bukn nk riak tp kenyataan kn..kekeke
ritu lepak kat uma nenek time uncle weding..
SERUPA TAK MUKA AQ CM ANTU??
dok lepak dgn pakngah n unty2 aq ader dlm 6owg termasok aq..
sampai kol 4.30PAGI..gile ark...xtdo..
tetibe dok kua cite antu mak limah balik kmpung..hahah
aq kene g petik bunga tok wat bunga rampai n bersembah pengntin sok..
time aq petik tu dengau bunyi ape tah..kakaka
dgn tampa toleh2 aq lari..kakakaka sume owg gelak..hahaha
pastu terase lapo..mkn2..n nk baso tangn..
soh ler apis teman kan aq basoh tangan..kakaka
lagi sekali aq kene gelak..sengal ler aq nie..wkakakaa

ketensionan menjadi keseronokan..

huuhuh..pale otak blur..pastu emosi aq betol2 tergangu..nape tah..
nak kate period..xplak..abis dah 3ari lepas..wakakaka...
then..dah jadi cm tu..memang xleh wat pape ark kn..
past magrib jerk aq terpandang nset...tttuuuuuttttt...
tetibe ati tersentap & berdebar2 sbb pelik..
nape la nset aq arini senyap jerk..
wakakak..adakah aq sedang merindui seseorang??
tp sape kah seseorang tu??wakaka..aq pown xtau...
tp yang pasti n xdapat aq elak kan yang aq nak sangt 
bagi tau kat 1 dunia yang aq amat merindui ABG IZZ.. 
toink..toink..toinkkk...
bodo la aq nie..nape la aq leh stay windu kat die..
wanie bodo..wakakaka..
die dah jadi suami owg la..
die pown 1..dah tau jadi suami owg..dok cam bangang2 msj aq..
konon2 msj cakap nk bg tau yang die just nk tanye khabar jerk..waaa
ko tau x abg izz oi yang aq nie sedang cube lupe kn ko..
dah bertahun ko siksa idup aq..cucup2 laaaa..
setiap kali aq dapat msj dri ko mesti aq nangis..ko xsian kat aq ker..
ffffffuuuuuuuuu..pape pown hidup mesti diterus kan..ahaaks
banyak lagi laki kat dunia nie..
bukn satakt kat dunia tp kat melaysia mahupun melaka..
n gamai gile syg kat aq..so wat ape aq nk pikir benda yang dah berlalu..
"TAMPA DIDUGA" ting..ting..ting..hahahah
aq mengambil nset...menekat butang nset n mencari no kira..
"der callrington lagu ape tah, aq layan jap" 
kira: helo yunk, nape?
aq :  beb, ko wat per? aq tension ar mlm nie..pale otak aq blur..
       jom kua  lepak dgn aq
kira: haaaa..aq otw g bukit katil nie mkn kat restoran ape tah 
       aq lupe name ape(berkat salam), jom ark join...ko g siap skang..
aq: ok2..jap agi aq sampai nk join skali.
past letak jerk nset..aq siap2 n kua bilik..
eeeeeekkkkk(bunyi pintu bilik kene bukak)..hahahah 
aq: ibu, k'ngah nk kua jap..k'ngah blur ar rini..pale otak tension..
ibu: haa..kua bebaik jaln..jg diri bebaik..
aq pown salam tangan ibu n kua dgn ati yang remok cm owg gile..wakkaka..
zom..zzoomm..(aq tekan minyk panas kn enjin kete)
sampai jerk kat restoran..tttuuuu
nampak lak nazmi..wkaka..mmbe die tu cm ak kenal..
kamarul kot name die sbb 1 sek rendah dgn die..kekeke
aq sapa artk die..pastu terus g kat kira..
aq oter bihun tomyam n limau ais..pastu borak2 n abis mkn..
cadang2 g lepak mbmb..kekek
smpai mbmb..dok la snap2 pic..then ternmpak lak owg2 
ngah cabut pokok bunge n nk tanam yang baru..
aq dgn rase xmalu..g pngil sowng budak nie..
mntak tolong die ambil kn bunge2 tu 
(nk bawak lek tnm kat uma)
hapyy jerk...
urmm..ape lagi ek??mals ark nk tipe..
sampai sini jekr la aq leh cite..wakakaka
sengal tol aq nie..kekeke

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...