TEMAN-TEMAN WANIE

Jumaat, 27 Mei 2011

Melaka Wonderland Theme Park & Resort

TETIBE RASE NAK MENJERIT JER DISEBABKAN TAK SABAR NAK PEGI
 Melaka Wonderland Theme Park & Resort
disebakan aye xjadi nak pegi perak..aye rase sedih sangat2..
datu tentu2 la sabtu tu aye akan rase mcm berada kat perak..
pastun nak elak aye sedih..
aye cadang nak g mandi2 dengan kawan baik aye lagi sowng..kekeke..
kat mane lagi kalau bukan MELAKA WONDERLAND la ape lagi..hehehe...
kawan aye tu dah dok pikit-pikir jerk gaye cam mane die nak mandi nanti..
pastu die nak beli cermin mate renang siap ader pernafasan oksigen..
pastu die cakap nak beli pelampung yang ader sayap tu lagi..hahahah...best2...
datu aye lak cakap kat die..aye nak wat gaye ala2 TETINIC...hahahha..
g kat tempat tingi pastu wat gaye nak terbang..lalaa...waahhh mesti bes nye laaa...

aye pilih ari sabtu nie nak g mandi2 sebab kat WONDERLAND tu ader UPIN IPIN dtg..lalala..
mmesti lagi best kan??xsabar nak bergambar dgn UPIN IPIN..hehehe...
kowng nak tengok tak pic WONDERLAND tu??hehehe..jgn jelus k..lalalala





sesuatu yang menghampakan...

patut nye arini aye dah gerak dah g perak..
KAWAN BAIK AYE KAWIN...
dri bulan 1 aye kumpul wit khas to perancangan ke perak..
sampai mase nye xjadi pegi lak..
tu la yang aye bengang sekarang nie..
dah nangis pown..kekeke..
alasan nye membe yang aye ajak nek kete dengan aye 
tu BF die dah belikan tiket nak g perak...
cm bangkai jerk gase...geram betul..
dah janji betul2 dah..
patut nye g la cakap kat BF die tu nak naik kete dgn aye..
kalau la aye tau jalan nk ke perak tu..dah lame dah ark aye gerak sowng2..
xpayah nak ajak sape2...
tu la janji melayu..cm sangal jerk...issshhh..geram2..
yer laa aye dah mintak cuti dah..kete pown dah servis dah...
sume2 siap dah..seb bek la baju lom kemas masok dlm bag..hehehehe..

Ok laaa...
pape pown aye wish 
SELAMAT PENGANTIN BARU MAZLIANA MAHMUD..
soRy k dear aq xpat dtg majlis ko..t lau ko dapt baby aq dtg k..uhuhuh..
sedih2..heehe

NANA BESAMA SUAMI

KAD KAWIN YANG DIUTUS KERUMAH AYE..


Rabu, 25 Mei 2011

keresahan n kerinduan..

‎"k'ngah, nanti bila dah besar.. Jadi org berguna ya.. 
Ingat pesan ibu..
Jgn lupa solat, jgn lupa mengaji, 
jgn lupa bacakan ayat2 suci 
tuk ibu kalau ibu dah tiada 
nanti"...
Antara kata2 yg segar dlm ingatan.. 
ibu k'ngah terlalu rindukan ibu, 
tak sabar nak balik keja jumpa ibu.. :"(



Jumaat, 20 Mei 2011

gaye muke aye...

dalam kehidupan banyak la rintangan n dugaan yang melanda..sume2 badan yang kene tangung..so setiap ape yang berlaku kat aye..mesti muke n keadaan aye akan berubah2,,,kalau xsuke..der gaye..kalau suke ader gak gaye nye.kalau marah..menagis..time gatal pown ader gak..kekeke..jom2 intai sikit..lalala

TIME MOOD BIOL-BIOL

TIME BOSAN N XDER KERJA

WAKTU SUSAH HATI

WAKTU GEMBIRA

WAKTU MENGANTOK

WAKTU DALAM KESEDIHAN
WAKTU NGAH BERCINTA

lawak cam bongok..

nie ea..nape tah cam owg gile lak aye arini...
aye der nampk 1 pic nie..
pic kat fb lol...
aye tengok pic tu..tetibe lak terase 
nak wat profile picture fb aye..lalala..
cumel2..kekeke



Khamis, 19 Mei 2011

kErAnA mAnuSiA....hAiWan jAdi mANgSa..

arini terase bosan gile ark...nak tido pown xboleh sebab kat opis...
pastu ay dok la taip2..n enter..last2 sekali aye dapat 1 blog nie..
n ayer terbace ark dalam blog die..
memang menarik la jugak minat aye dak bace tuan empunye blog tu.. 
ceita tentang binatang2..ok..nie aye letakkn link blogger tu k..
kowng pndai2 la klik sendiri.

Rabu, 18 Mei 2011

menagis kerana die..

malam tadi aye tersentap secare tibe-tiba..
pastu rase nak menangis...dengan tampa disangka...
air mate mengalir seperti berbutir mutiara jatuh di pipi aye..
aye terlalu rindukan die..tapi die dah pergi untuk selamenya..
pergi mencari kebahagian die sendiri...
bertahun2 aye cube lupakan die..tapi cubaan aye hanya lah sia2..
makin aye cube lupekan die..makin kuat rindu aye pada die..
maaf kan aye kerana menyintai "suami owg"...
"suami owg"..huuhuh..dulu die kekasih ati aye..
tapi telah dirampas oleh insan yang tak berhati perut..
dulu aye pikirkan die adalah milik aye..
jodoh aye..teman idup aye tok selamenye..
tapi ternyata sangkaan aye salah dan die telah pergi kepada perempuan lain..
mungkin sudah tertulis aye bukan untuk die..aye terima..
aye berani kan diri untuk bermsj dengan die malam tadi..
ayat msj aye tertulis sebegini:-

KIRANYA TEMPIAS MEMBASAHI JENDELAMU..
i2LAH AIR MATAKU M'INGATIMU...

TAMPAMU SEDARI ADA DARAH DIJARIMU...
i2LAH TANDANYA SESUATU TERJADI KEPADAKU...

ANDAINYA KAU TERBATUK...
i2LAH TANDANYA AKU TERMIMPIKANMU...

ANDAINYA KAU TERSEDAR TIKA AL'QURAN MENDAYU DISUBUH SUNYI...
i2LAH TANDANYA AKU PERGI DULU SEBELUMMU

Isnin, 16 Mei 2011

potong kuku ikut sunah nabi



Berkata Abu Hurairah R.A. bermaksud: Nabi Muhammad S.A.W. memotong kuku dan menggunting misai pada hari Jumaat sebelum baginda keluar untuk bersembahyang. (Riwayat al-Bazzar dan al-Tabrani). RASULULLAH S.A.W bersabda yang ertinya:- Barang siapa yang mengerat kukunya pada ; 
Hari Sabtu:Nescaya keluar dari dalam tubuhnya ubat dan masuk kepadanya penyakit.

Hari Ahad :Nescaya keluar daripadanya kekayaan dan masuk kemiskinan.

Hari Isnin :Nescaya keluar daripadanya gila dan masuk sihat

Hari Selasa:Nescaya keluar daripadanya sihat dan masuk penyakit

Hari Rabu :Nescaya keluar daripadanya was-was dan masuk kepadanya kepapaan.

Hari Khamis :Nescaya keluar daripadanya gila dan masuk kepadanya sembuh dari penyakit.

Hari Jumaat :Nescaya keluar dosa-dosanya seperti pada hari dilahirkan oleh ibunya dan masuk kepadanya rahmat daripada Allah S.W.T




urutan memotong mengikut sunnah Nabi

untuk die yang kusayang

stacy-pakai buang

Kenapa bah kau berubah...kenapa bah (2x)

Hello...kenapa kau tak jawab telefon
dah berlepuh jari menekan nombor sama
lepas berkali kali ku cuba

Ku sangka kau betul...betul jatuh cinta
bodoh sungguh untuk terus percaya
habis madu sepah dibuang sahaja

Ref:

Cinta ku bukannya jenis pakai buang
biar lah lebih dari sehari
apakah kau sangka ku cinta segera
sakitnya hati dipermain

Cinta ku bukannya jenis pakai buang
tidak mungkin hanya sementara
apakah kau sangka ku cinta segera
bayangkan la apa ku rasa

Kenapa bah kau berubah...kenapa bah (2x)

Baru saja kenal
kau muncul semula
mengatakan kau sudah berubah
pujuk rayu sampaikan runtuh ke lutut
hampir hampir ku mengalah
untuk memberi kita peluang kedua
tapi kini ku lebih arif
untuk percaya janji lelaki..yeaahyeaahh

Ref:

Kenapa bah kau berubah...kenapa bah.. (4x)

Jangan..jangan...jangan permainkan

kejayaan ku adelah berkat dri seorang guru

berkat dari kesungguhan....terbentuklah kejayaan
ku merasa oh nikmatnya....
bersyukur yang tak terhingga....dengan pemberiannya..
hidup aq sekarang ceria...
dahulu aq tewas....tiada sape peduli....
dahulu ku tersish sendiri..

best kan ayat kat ats tu..hehehe...dari lirik lagu yang baru jap td aye dengar..ekekekek..
senikata lagu tu memang terkene dengan tajuk yang aye nak cerita nie....
BERKAT DARI KESUNGUHAN...TERBENTUK KEJAYAAN..
sempena hari guru nie..aye nak wat cite la sal guru2 k..
1st sekali guru aye adelah dady mamy aye k..die owg yang 1st skali ajau aye..
2nd baru la guru kat sekolah taska..keke...
pastu cikgu kat sekolah2 rendah aye dri aye darjah 1 hingga 6..
pastu guru aye kat sekolah menengah jugak..
last skali guru(lecture) aye time aye study selepas tamat from 5 aye tu..
aye nie jenis susah nk ingat name..so name2 guru aye pown aye ambil mase 
lebih 2 bulan untuk hafal guru2 yang mengajar subjek dalam kelas aye..hehehe
guru2 nie pada pandangan aye..
sume bagus2..tu la sebab die owg leh jadi pendidik kan..uhuhu..
time2 sekolah dulu..macam2 guru dah aye kenal..
yang garang, bengis, guru kaki pukul pown ader,
yang lebot2 tu sudah pasti la ramai kan??kekeke
yang paling aye ingat sekali mesti la kat guru2 kelas aye..
walaupun aye nie time sekolah selalu kene marah dgn guru2..kekeke
memang xdinafikan..time sekolah aye dulu2 banyak n 
bertimbun la guru2 yang sakit ati dengan pernagi aye..
sampai kan ader sowng guru aye selalu cakap kat aye cam nie tau..
"AKU CABUT GIGI KO KANG"..hahahah...
aye pown xtau la ape motif guru tu cakap kat aye cm tu..ekeke..
maby gigi aye cantik kot..hahaha...
xder la sebenrnye setiap kali guru tu tanye solan aye senyum jerk 
sebab aye xpaham langsuang subjek guru tu..kekek..
seb bek la SPM subjek guru tu aye past..hahaha..

tentang guru2 yang pilih kasih nie kan??sebenrnye aye banyka gak terase ati...heheh
yer lo kejap2 dok anak murid kesayangan die jerk kene pangil..
seb bek aye dah abis sekolah..xder la aye jumpe guru2 tu lagi..hehehe..
tp selale aye bergelar pekerja nie...aye rindukan seowng guru aye..
guru tu penah mengajar aye time from 1..subjek matematik..kekek..
aye suke care die ajau aye..tabik spering lar..kekekek
walaupun aye selalu kene marah sebab selalu wat perngai dalam kelas..kekeke


Rabu, 11 Mei 2011

disaat aku mencintaimu

Mengapa kau pergi, Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu,
berharap engkau jadi kekasih hatiku,
Malah kau pergi jauh dari hidupku,

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,



Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,

Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Semoga engkau kan mengerti,, tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta
Maaf sungguhku tak bisa, untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan u katakan padamu, aku sangat mencinta,


AYE DAPAT LIRIK LAGU NIE DRI BLOG ADIK  http://mierulsham.blogspot.com/
DALAM BLOG DIE PENUH DGN KISAH CINTA..BARU PUTUS CINTA KOT..LALALAL

big apple donut

hari ni..aye dok cite ttg mkn jerk kan??
kali nie aye nk cite ttg mknn gak..
aye tetibe teringin nak mkn big apple donut..
gatal kan tekak aye nie..nak makan benda yang mahal2..
tp kali nie aye nk beli pastu bawak balik rumah..aye nk bg kat mamy aye rase..
mamy aye lom penah lagi makan big apple donut nie..
mesti mamy suke..lalalala..
kalau mamy aye suke..aye pown mesti la suke...
yer laa.aye suke tengok mamy senyum dgn ape yang aye buat..lala..
love u mom..sayang sanagt2 kat mamy aye..

ok..meh aye tunjukn big apple donut yang aye teringin nak mkn..
aye nak g beli big aplle donut nie ari sabtu nie..hehee..
sebab sabtu nie aye cuti..aye tak kj..yahoo...





kueh tiaw basah

time2 lunch..mesti la sume2 owg akan terase lapa kan..kan..kan??
tipu la kalau ada owg cakap "aku xlapar pown"..hahaha
so sudah tentu la aye pown ngah lapa gile nie..
nk kua g mkn..xtau nk makan kat mane..
last2 ambil keputusan minum air milo n biskot..hahaha

tttuuuuttt..tetibe der 1pic yang *mengairahkan*
kua kat wall facebook aye..hahah..
aye terpesona n aye teliti betul2 pic tu...
tetibe aye dengar der suare menjerit..
aye dengar suar tu berkata "akuuu llaapppaaarrrr"..hahahaha...
ok2..kowng nk tau xpic ape yang aye tengok..
n yang penting sekali mesti nak tau kan sap yang menjerit tu??
jeenngg..jengg..jenggg...

sebenarnye pic yang aye tngok tu adalah pic 
*KUEH TIAW BASAH*..hahaha...
memang la mengairah kan coz aye tengah lapa..hahahaha
pastu suare yang menjerit tu adalah CACING2 dalam pewot aye nie..kekekeke...
meh aye bg kowng tengok pic kueh tiaw basah sekali dgn tuan tukang masak tu..hehehe, 
urrmmm....nk tengok gak ker cacing2 yang kelaparan tu??hehehe..
no la xpayah ea..t teruk n luke pewot aye la, 
cacing2 tu gigit dsebabkan malu aye letak pic dieowg tu dalam blog aye nie..hahahhah 


A'fiezan Maen TUAN EMPUNYE KUEH TIAW.


KUEH TIAW BASAH


mau nasi minyak..uhuhuh

huhuhuh..tak lame lagi musim kenduri kawin..
so aye akan selalu dapat makan makanan free..hehehee
wahh..lapar sey..
tetibe tekak nak makan nasi minyak..
hampeh tol tekak aye nie..
mintak macam2 lak..
kesian perot..selalau menagung kerenah tekak..
hahahah..ape pown xleh la..kakaka

tapi aye cukup takot cakap sal kawin kat depan nenek n kazen..
lebih2 lagi depan unty2 aq yang xleh blah langsung tu..hahaha
yer lol..mesti aye kene bahan..die owg dok cakap cam ne kat aye tau..
"haa k'ngah..bile lagi kenduri uma k'ngah"..hehee
pastu der ark yang siap cakap cm nie..
"tetiap ari kj balik mlm..wat 3kj dalam 1ari..caik simpan duit nak kawin ker??
cett..heloo unty2..saya muda lagi ok..stay sweet 20 ok..lalala
perangai pown cm budak2..sape la laki nak kat k'ngah nie..hahaha
ttuuuttt..perngai budak??hahaha,,xper laa budak2 pown budak2 laa..
yang penting saye pandai kemas uma..bab masak tu..lalalalalala
kene tanye kat mamy dady la..yang aye masak sedap ker tak coz 
owg yang makan masakan aye jer tau aye nie masak sedap ker tak..hahaha

berbalik pada nasi minyak..
aye teringin sangat2 nk makan nasi minyak laa..hehehe
mingu nie ader ker tak kenduri kawin ek kat kg aye??
xsabo nk dapt mkn free ekekeke...





Isnin, 9 Mei 2011

Teh Panas Teh Sejuk !


sekarang dah menunjukkan jam 3.40pm..
so dah sampai mase nye untung menyediakan juadah minum ptg kan..
tetibe aye der terbukak lak blog membe bloger http://www.kayif.com...
beliau menceritakan tentang air teh..
jom bace same2 ape cerita disebalik isi2 blog beliau...uhuhuh..

Khamis, 5 Mei 2011

Kenapa anak kedua berbeza dari adik beradik lain?

  toink..toink..toink..
baru jap td aye der bace enty kat geng bloger 
cocok SINI
menceritakan tentang
"kenapa anak kedua berbeza dari adik beradik lain"...
sambil bace2..sambil tu tersenyum2..n baru jerk terpikir..ahaa laa..betul jerk..
cm kene jerk enty  bro tu
dgn kehidupan aye..kekee...yer lol..aye kan anak ke-2..
famly2 sume pngil aye k'ngah..bukn fmly jerk..
tp owg kg, taman, n teman2 dady mamy pown pngil aye angah gak..

ok berbalik pd tajuk berbeza tu k..aye ader 4owg adik beradik..
2owg laki 2owg pempuan.. pangilan dlm famly adik beradik aye..
1st : k'long (suzaini)
2nd: k'ngah (aye ler tu)
3rd: abg (nazrey)
4rt: adik (nizam)

aye nie memang beza dri adik beradik lain kerana:-


1st:    aye paling rendah berbanding adik bradik lain..hahaha (tinggi aye 164)
         kenape aye rendah ea??yer laa..
1st along msti la kene tinggi dri angah kan? 
         lagi plak adik aye yang 2owg bawah aye tu laki..l
aki memang laki tinggi dri gul kan??    
         kekek..so aye nie pendik la kire nye..ekeke

2nd: aye paling cantik n comel..hahah..."angkat bakul sendri nmpak"..
      along aye tu jenis yang simple jerk..stakat fesion2 nie die xberape minat..
      tp aye nie suke makeup2 n fesion2 nie..
      tu yang nmpak cntik n cumel jerk..lalalala

3rd:  aye nie paling kepoh antara adik beradik..
adik beradik lain sume xbanyak mulut cam aye..hahahah... 
yer lol..k'long tu cam pendiam sikit..
        kalau xkenal die.. memang owg2 pikir die cm sobonk..tp die ok jerk..
        adik aye 2owg tu laki..laki mane ler kepoh2 kan?? hahaha..
        so tu memang dah nmpak     beza kan3??

4rt:   aye nie ati lembot, gedik2 kat dady dgn mamy tu biase laa..
       kuat nangis lak tu (dulu2 skang x ok)..hahaha...
       xtau la nape..nk kate manje tu xpown..
       tp leh dikate kan anak manje gak la..
       kene gak dgn enty..cocok SINI
       yer laa..mane la tau ader mulut2 yang kate aye nie anak mnje kan?/aye xkisah laa..       
       sebab dady mamy layan anak die sume same..
       xder yang terlebih mnje pown..hahah..tp berbeza dgn adik beradik
       lain..k'long tu pendiam tp ati die..makk aii cam batu..lalala..
       xder ngade2 n xder lembot2..so aye memang
       tabik la dgn k'long..mungkin ank 1st nie berpewatakan sebagai 
       pembimbing n ketua kot..lalala..datu adik
       2owg laki tu..dah tentu2 ganas n ati kayu nye owg..haha..
       so berbeza lagi kan??hahaha

uhuh..ok laa..cukup la 4 perbezaan yang aye bg..sebenarnye banyk lagi..tp xleh nk tlis bank2..t terkntoi lak yang buruk2 perngai aye kat owg lain..hahaha..

Rabu, 4 Mei 2011

bermula kehidupan menjadi DJ


lalalala..1st time aq jd DJ..ekekke...
xpat jadi DJ kat radio erra cm AZNIL  tu..
dapat jadi DJ kat kenduri kawin pown ok gak..hahaha...
pandai ker aq kuakan kate2 n suare time depan microfon tu??heheh...
lawak sey...tersengeh2 aq depan mic tu..almklum ler baru 1st time kan..
nie pown disebab kan mmbe aq ajak join..
kalau die xajak..confrm2 ark aq xpat gase jadi DJ cm tu..hehehe
aq g pown ajak adik sedare aq..adik sedare aq pown nk gase gak jadi DJ..
so die bersnap pic gak cm aq depan mic tu..lalalal






Selasa, 3 Mei 2011

kehidupan sowng PROMOTER..

urrmm...baru2 nie jerk, kecoh tentang jualan murah kat 
syoping2 sempena 1  mei..
ape kene mengena 1 mei dgn jualan murah kat syoping2 ek??hahaa...
1 MEI adalah cuti hari pekeja.. 
pastu Sudah tentu sume owg akan bercuti kecuali PROMOTER..
ofice2 sume close..tp syoping mane der close maaa...
so promoter pown xleh cuti larrr...

meh aye nk cite sikit sal PEKERJA2 yang bergelar PROMOTER..
sape2 yang kj sebagai promoter nie..sudah tentu kehidupan die "xder life"..
walaupun aye nie promoter 4time jerk...full time aye kj ofice..
banyk dah syoping kat melaka nie aye kj jadi promoter 4time..
kj kua siang balik mlm..penat die..
memang ark susah nk cakap sbb lagi penat dri pekerja kontrak tau..hahahaha
kj kene berdiri jerk sampaikan kaki aq nie dah xder gase kaki dah..hahaha..
pastu lipat baju sudah semestinye laa..
so "cam dah terminat lak melipat kain baju"..
yang paling pent gile time nk melayan kerenah 
castemr yang cam sengal2 n tah ape2 tah..
dok try itu ini..pastu xbeli ape2..
gase nk slap2 n ketuk2 jerk die owg tu...hahaha
yang aye paling xsuke n "hot" bile baju2 yang aye jaga tu kene kembo..
hehehe...kj jd seorang promoter nie ader yang best n ader yang xbest larr..
cam manusia gak..setiap manusia mesti ader yang baik n buruk nye kan..lalala
yang best nye jd promoter nie..akan selalu bergembira dgn kwn2..
xpayah pening2 nk pikir masalh..
so memang xder masalh masalah lngsung ark..g kj balik kj..
cukup buln dapat gaji..waah..tu yng terbaik laa..keekeke

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...