TEMAN-TEMAN WANIE

Jumaat, 29 Julai 2011

hatiku luke & berdarah


pada waktu ini..wanie betul2 tengah sakit hati..hati wanie menangis.. tak cukup ker kebaikan yang wanie dah taburkan pada die sampaikan die boleh buat wanie macam nie..tak nak la cerita ape kebaikan yang aye dah buat..tp kenapa die tak nampak sikit pown kebaikan tu..betul la kata pepatah..sebab mulut badan binasa..tengok sekarang..sebab mulut owg tu..badan wanie yang binasa..binasa terluka dengan kata-kata die..

KESIAN HATI WNAIE YANG TERLUKA
cube la jaga tepi kain sendiri..jangan jaga tepi kain owg..teruk sangat ker perangai aq??hina sangat ker penampIlan aq??bergaya sangat ker diri aq nie?? sampai kan ko boleh cakap dengan anak ko jangan kawan dengan aq...jangan rapat dengan aq..
weiiii anak ko tu adik sedara aq ok...sejak isteri ko pergi wat selamenya...pada aq la anak ko berkongsi masalah..pada aq la die meluahkan rasa sakit hati, rasa sedih, n segala rasa2 yang ada dalam hati die..pada aq jugak anak ko belajau masak..ko sebagai bapak takkan pernah tahu isi hati seorang perempuan..sedih sedu, rindu pada ibu..tahap rindu anak perempuan ko lebih dalam dri rindu seorang lelaki ko tau tak??pada sape anak ko cari???kalau bukan pada aq??
GERAM LAK WANIE KAT KO ...ISSHHHH..
tapi bila ko dah ade wife baru..ko kutuk aq, ko hina aq, ko perli aq, siap boleh cakap lagi kat anak ko jgn rapat sangat dengan aq sebab pakaian aq??aq terima famly baru ko dengan tangan terbuka..hapy2 dengan life baru..ttuupp..ttuupp..ader leh lak aq dengau benda yang leh panaskan telinga aq....xder cacat cela pakaian aq melain kan aq xbertudung jerk ok..ko nak mengata aq??anak2 tiri ko tu..ko dah siasat ker wei baik buruk die owg???ko kata aq pegi deting sampai 1,2 pagi baru balik???aq kelua bukan sorang2 tau..dengan anak-anak ko n adik aq..kite owg pegi tepi pantai jerk pown..pastu g jalan kat pahlawan wok tok cuci mata waktu malam..salah ker? bini baru & anak tiri ko pown kua mlm gak kan>>.siap balik 3,4pagi lagi...so ko xmarah pulak???????
so jangan cube2 mengata aq..sila la jaga tepi kain ko..aq bukan budak mentah yang tak pandai berpikir laaa..umur aq dah hampir 22tahun n cukup matang untuk aq pikir hal kemungkaran...

AQ YANG DALAM KESEDIHAN


sedih wei dapat pakcik dri darah daging sendiri cakap macam tu... ko buat diner malam sabtu nie..ko pikir aq nak pegi ker?aq nak pegi deting ok..ko yang cakap cam tu kan??so sekarang aq betul2 akan buat..kalau aq xkua pown malam tu..aq pegi keje pastu balik uma lambat..sakit jerk ati...xpown aq dok uma..soh mamy cakap yang aq demam..haa kan senang..pikir aq hamak sangt ker makanan ko tu???dok mengata aq..pastu aq xka makan makanan dri duit ko??? 

seharian ku penuh makna..


ASSALAMUALAIKUM KALIAN SEMUA....CHAT TAKKALIAN SEMUA??KIKIKIKKIKIKI...
bermulanya sebuah kisaaahhhh...hikhik....Harini adalah hari last untuk aye wat entry dalam mingu nie..juga yang terakhir dalam bulan nie iaitu bulan 7(julai) sebab nya harini hari jumaat...sabtu dan ahad aye tak bukak web kerana aye nak merehat kan mata n minda setelah 5hari membaca n berfikir tampa memikirkan penat..hikhikhik..
kebanyakkan bloger2 lain sume bertungkus lumus mencari idea tok wat entry..tp aye??aye mampu membace jerk la entry2 dalam blog bloger2... macam2 cerita yang aye bace..tapi kebanyakkan lebih kepada bercerita tentang GARIMAU MALAYA vs SINGApura-pura  la malam tadi..

mau tengok tak blog bloger mane yang aye dah bace hari nie??
  1. ZIPPO MILLER
  2. CELOTEH SI ALYA
  3. ABADI ROMEO
  4. ULANWEBLOG
  5. CIK TASYA MERAPU
  6. YANA NANAKO
  7. KECHIK ITU COMEL
  8. RADOM IS UNIQUE
  9. IMPIAN SEORANG GADIS (SARAH)
  10. HUNNYAPIS

Khamis, 28 Julai 2011

Maafkan kiranya aq bersalah

hati ku manangis enta kenapa..
mungkin disebabkan kesilapan dan keterlanjuran kata-kata..
mungkin jugak penyebab dari hati seorang perempuan iaitu kaum hawa..
Pernah kita merenung dan memikirkan apa erti persahabatan.  Sahabat, kawan, rakan atau teman semuanya memberi maksud yang sama.  Tapi pada aku SAHABAT tak sama seperti kawan & rakan.  Alangkah beruntungnya kita andainya mempunyai seorang teman yang memahami kita.  Seorang teman yang hanya mengharapkan kejujuran dan keikhlasan sebagai seorang sahabat. Apa yang kita lalui demi teman kadang-kadang amat memenatkan dan menyakitkan. Tetapi itulah yang menjadikan persahabatan mempunyai nilai yang indah.  Persahabatan sering dihiasi dengan cubaan. Tetapi persahabatan yang sejati mampu untuk menangani cubaan itu malah berkembang mekar bersama dengannya. 

Dalam dunia ini kita tidak punya sesiapa,
Kecuali diri sendiri…..Tetapi…Dalam kita bersendirian,kita beruntung kerana….
Mempunyai seorang sahabat yang memahami kita.
Sebagaimana kita mengharapakan keiklasan dan kejujuranSeorang sahabat,begitulah juga dia.Tetapi kita sering terlupa akan hal itu.

Cuma mengambil kira tentang harapan dan perasaan kita.
Kita rasa dikhianati bila dia tidak menepati janjinya.Kita tidak memberi dia peluang untuk menerangkan keadaannya.Bagi kita, itu alasannya untuk menutup kesilapan dan membela diri.

Kita juga pernah membiarkan dia ternanti-nanti kerana kita juga ada janji yg tidak ditepati.
Kita beri beribu alasan memaksa dia terima alasan kita.Waktu itu, terfikirkah kita perasaannya…..?Seperti kita, dia juga tahu rasa kecewa…..tetapi kita sering terlupa.

Untungnya mempunyai seorang sahabat yang sentiasa memahami.

Yang selalu berada disisi pada waktu kita memerlukannya.Dia mendengar luahan perasaan kita,segala rasa kecewa dan ketakutan.Harapan dan impian juga kita luahkan.Dia memberi jalan sebagai laluan penyelesaian masalah.Selalunya kita terlalu asyik menceritakan tentang diri kita hinggaKadang-kadang kita terlupa sahabat kita juga ada cerita yg ingin dikongsi bersama kita.Pernah kah kita memberi dia peluang untukmenceritakan tentang rasa bimbangnya,rasa takutnya?Pernahkah kita menenangkan dia sebagaimana dia pernah menyabarkan kita.

Ikhlaskah kita mendengar tentang kejayaan dan berita gembiranya?
Mampukah kita menjadi sumber kekuatannya sepertimana dia meniup 

semangat setiap kali kita rasa kecewa dan menyerah kalah?
Dapatkah kita yakinkan dia yg kita boleh dipercayai, kita boleh dijadikan tempat 
untuk bersandar bila terasa lemah, agar tidak rebah….?

Bolehkah kita menjadi bahu untuk dia bersandar harapan?
Sesekali jadilah sahabat yg mendengar dari yg hanya bercerita…..Ambillah masa untuk memahami hati dan perasaan sahabat…Kerana dia juga seorang manusia,Dia juga ada rasa takut, ada rasa bimbang,sedih dan kecewa.Dia juga ada kelemahan dan memerlukan seorang sahabat…..

Sebagai kekuatan
Jadilah kita sahabatnya itu….Kita selalu melihat dia ketawa,tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yg kita sangkakan.Di sebalik senyumannya mungkin banyak cerita sedih yg ingin diluahkan..Di sebalik kesenangannya mungkin tersimpan seribu kekalutan…..Kita tidak tahu….Tetapi….jika kita cuba jadi sahabat sepertinya, mungkin kitaakan tahu…..




“Selemah-lemah manusia ialah orang yg tak boleh mencari sahabat dan orang yang lebih lemah dari itu ialah orang yang mensia-siakan sahabat yang dicari”

aq wanie - ta



Aku wanita punya hati nurani
Yang tak dapat dibohongi
Pabila cinta tlah membutakan mata
Dan membuat tuli telinga
Apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati
Belahan jiwaku ini
Cintaku ini anugerah terindah
Dari yang maha kuasa
Cintaku padamu tak pernah berubah
Meskipun kita berbeza
Apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati
Belahan jiwaku ini..
Aku wanita aku kaum hawa
Yang memang rapuh hatinya
Aku wanita aku punya cinta
Selayaknya manusia
Apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati
Belahan jiwaku ini..
aaa… Ku wanita
aaa… Ku wanita…
Yang hanya perlu kau fahami
Oh apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati
Belahan jiwaku ini..

Jumaat, 22 Julai 2011

IDA : BLACK AND WHITE CONTEST



ASSALAMUALIKUM..SALAM KENAL PADA SEMUA RAKAN YANG SKODENG BLOG AYE NIE EA..HEHE..
nie entry aye yang ke-2 untuk hari ini..lagi td dok bace blog owg jerk..ekeke..kali nie biar owg lak yg bace blog aye..hehehe... berbalik pada tajuk..aye nak join contens IDAFIRDAUSI untuk mencepatkan mase..nak balik kerja ooooooo..lambat angka 5..tibe jerk angka lima..vrroomm..vvrrrommmm...tekan minyak..vravoooo..balik2..balik jerk mau g makn durian..yahooo...


sapa2 mau join contens nie meh la klik kat SINI..
SAPE2 YANG BERTUAH..DAPAT HADIAH OK..


dalam contens cik ida tu suruh letak pic black & white..
kene ler dengan name tajuk..
so kat ats nie la pic black n white aye..keke..cun tak??
cam puteri hang lipoh jerk baru kua dri hutan..
pic nie dekat salah satu tempat pelancungan dalam melaka..
name tempat tu HUTAN REKIASI..huhuh..

ilmu yang bermanfaat

ASSALAMUALIKUM...hari jumaat yang indah..penghulu segala hari..
banyak pahala yang kita dapat kalau membuat kebaikan di hari jumaat..
hari jumaat adalah penghulu segala hari.. 
juga nabi adam a.s di cipta dan telah diturunkan ke dunia..

kalau hari jumaat jerk mesti perasaan happy meluap2 dalam hati..
biase la sok kan cuti..sape la yg xsuke cuti kan?? 
aye akan pastikan weekand aye this week menghapy kan..
lebih2 lagi nak selebrat bezday my mom..
confrm la my mom hapy n aye pown akan jadi hapy sekali..lalalal

berbalik pada tajuk tentang entry kali nie..sejak2 aye didalam dunia berblog nie..
banyak lak pengetahuan yang aye dapat..n aye semakin rajin..
rajin membaca n rajin berfikir..lalala.. 
hari nie aye dapat 1 lagi pengetahuan tentang surah2 dalam al-quran..
mau tau surah ape aye dapat?? cube cari kat dalam blog cik syafiqah nie..
dalam blog beliau banyak la gak ilmu pengetahuan yang aye dapat..kekee..
so kene manfaat kan la yer ilmu yang dah di share kepada kite..hehehe..

-tamat-

Khamis, 21 Julai 2011

BEN ASHAARI CARI BLOGGER BARU JER

lapar..lapar..lapar..dah jam 2 petang..aye lom makan lagi..
gara2 malas punye pasal la nie..
duduk atas kerusi sampai berjam2 melayan kerenah 
membe2 berdebad tentang hantaran kawin..
mula-mula cam berkongsi cerita & pendapat..
lame2 makin panas & mula la berdebad..
aye makin pening n confius la kan sebab hajat aye tulis kat 
wall facebook tentang hantaran kawin tu just nk share2 dengan mmbe2jerk... 
lepas dah sakit pale tengok debat..aye g la terjah2 geng bloger nye blog..
so jumpe la blog abg ben ashaari...Rase2 aye..
nie kali ke-3 rase nye aye joint segmen abg ben ashaari nie..

berbalik pada tajuk..abg BEN ASHAARI punye segmen..
beliau wat segmen nie khas  unuk bloger baru seperti aye..lom sampai 100 pon folllower..


klik SINI untuk bace segmen abg ben nie

syarat2 nk join segmnen ABG BEN ASHAARI

Untuk join ( mereka yang tak tau nak buat , tengok contoh blogger lain yang buat yer ) , 
sila buat entri khas ..
  1. Letak banner BEN ASHAARI BLOG ..
  2. Tajuk : BEN ASHAARI CARI BLOGGER BARU JER ..dan linkkan ke entri ni ..
  3. Tulis apa saja nak tulis di entri korang tu .. kasi tau pembaca yang blog korang tu layak di follow dan baca selalu .. haa..
  4. Tinggalkan link di ruangan entri ni .. Tqqq



    blog aye nie xla se gah mane ..dalam nie banyak gambar jerk kot..
    kebanykan entry2 dalam blog aye ader gambar..dlm nie ader gak cerita tentang kehiduapan aye mase silam..saat aye gembira pown ader terculit disini..
    dalam nie aye banyak bercerita tentang diri aye..
    so sape2 mau kenal aye rajin2 la bace blog yang xseberapa nie ok..

Rabu, 20 Julai 2011

bERshOOting vS BerPoSiNG

moh la kite bercerita n membaca cerita...bermulanya sebuah kisah..lalalala...ttuuuttt..cam owg dulu2 jerk..
urrmm tadi la kan aye memang seorang pemalas..tadi jerk k..sekarang nie dah xmalas sebab aye dah dapat 1 idea nak menconting isi2 dalam blog nie..nak tau x mane aye dapat idea tu??kerja aye 1hari untuk hari rabu nie.. membace blog blogger2 jerk..saje2 nak cari bahan untuk hilang kan bosan dengan perasaan yang tah cicir ker mane..kekeke..aye terjumpe blog bro POJIE yang mengisahkan beliau g outdoor.. mungkin beliau study dlm photografer kot..tu yang lecture die soh snap2 pic nie.. gaye die snap pic tu leh ark tahan cantik-cantik..nak tengok ker cantik mane gambar yang bro nie snap?? meh COCOK kepada yang guna nset tauchscren jerk k..kalau gune letop n computer tu jgn la tekan scren tu..wakakakkakaka
ok berbalik pada tajuk entry nie bershooting tu confrm2 la khas untuk bro POJIE..tapi yang berposing tu sesuai tuk aye..aye suke lar berposing-posing nie..dah kate ratu gile gambar..confrm2 la aye suke bergambar..mau tengok ka gambar2 yang penat & bersusah payah aye posing??













OK...settel..gambar2 kat ats nie..aye posing..
gambar kat bawah nie..aye yang shoot..xpandai pon shoot..baru nak belajau..






alkisah puteri bernama ainz

assalamualikum pada famly blog aye.. 
hari nie memang betul2 aye xder mood..
bukan stakat 1 mood jerk hilang..
tp sume2 mood turut hilang..
mane la cicir mood happy, sedih, curiga aye..
so skang aye dalam keadaan xder perasaan..

kali nie aye nak bercerita tentang sowng kenalan..
aye call her sis ainz.. klik miz ainz untuk kawan2 yang nak kenal dengan sis ainz nie la kan..... selame aye kenal miz ainz nie, beliau seorg yang xsombong, happy jerk kwn dgn sis ainz nie.. so cm dh bertambah jerk lagi sowg sister dlm idup aye.. aye kenal die pown tampa dirancang... nie la di katekan ketentuan TUHAN...
teliti punye teliti..
aye baru la perasan yang sis ainz 
mempunyai hobi same cam aye.. 
sis ainz suke melancung..
so memang xdinafikanlah sebab gambar2 dalam 
facebook beliau banyk gambar kenangan time beliau 
pegi melancung.. 
nak tengok pic2 sis ainz x??

jom terjah







Selasa, 19 Julai 2011

segmen 5 : impress me & i will review your blog


ASSALAMUALAIKUM .......
salam 1 malaysia pada geng2 yang terjah dalam blog aye nie..ekekek
hari nie aye nak join segmen abg yen..
nak tau sape tu abg yen?? jom COCOK ..pada yang gune nset tauchscren la..hahahah
kalau yang gune computer tu..jgn la dok cocok2 skrin computer tu..hahahah..
memang xkan kua pape2 la kan..kikiki

mase mule2 aye kenal beliau..aye betul2 confius..yer lol..
jejaka yang ade banyak name...
penah kot aye tanye kat "ee day" sape tu "abg yen"...
pastu ade lagi satu name "hidayat fazrin"..wakakaka
jawapan yang aye dapat cm nie tau..
"ee day" & "abg yen" adalah owg yang same.. 
eeday  +  abg yen  =  hidayat fazrin

kire ok la macam tu kan..memang banyak name..
bagi aye pening memang serah kan kat abg yen nie...
eehhh dok cakap sal abg yen sebegitu la jugak aye..
dalam facebook aye letak name "sanyo osaka"
dalam blog "cik chipsmore"
name betul2 aye "noor sazwani"

aye start kenal abg yen dari keconfius'an name beliau..
sampai la skang aye kenal die..die memang la di kate kan ok, 
sombong tu tak kot & mempunyai pikiran power gak la..
nak tau sebab ape aye cakap cm tu??beliau boleh ader benda2 nie2...
    1. Follow ME. (BLOG)
    2. JEJAKA JAMBU
    3. FAN PAGE ABG YEN
    4. SAHABAT BLOGGER ABG YEN
    5. KELAB BLOGGER POPULAR

    sampai 5 tu..
    aye nie yang ade 2 (facebook & blog) pown cam laluk2 jerk xtau nk on9 mane 1..
    urrm...xtau dah nk tulis ape lagi nie..
    alyaesprezzo owg petama yang wat entry tentang segmen 5 abg yen nie..
    rase2 aye owg ke berape ek yang join segmen nie??hehehe...
    jawapan tu abg yen jerk sowng leh bagi tau..hehehee

Isnin, 18 Julai 2011

khas untuk sahabat aq "ainee"

"CINTA bertanya kepada persahabatan,
“untuk apa kamu ada jika aku sudah ada?”
PERSAHABATAN menjawab
“Utk memberikan senyum saat CINTA menciptakan AIR MATA”
Tiada UngKapan perpiSahan dLm perSAHABATan,
waLaupun maut menjadi Nokhtah,
krNa seOrg SAHABAT itu terlalu ISTIMEWA dLm do'a saUdaranya yg lain
biarpUn tanpa BAYANGnya..


tak ubah berbunga lalang
rendangnya pandangan mu
padaku yang amat memerlukan
kegersangan sekeping hati
harapkan setitis embun
agar basah hidup ini

aku yang terbiar sejak mula lagi
puas ku merintih
puas ku berduka

ku hanya mampu berserah
beserta doa harapan
ubahlah haluan hidup ini..

demi cinta yang menyala..
kurela mengengam bara api demi kasih
yang mengharum sunguh aku rela..
biarpun pada pandangan
seperti bunga yang layu terbuang
namun kau pasti tahu
semua kerna aku masih lagi
setia padamu
biar ku mengemis seumpama pengemis 


pahit akan manis akhirnya

puas aku mencuba..
menepis semua dugaan..
malah ada yang angap..
aku pelupa daratan
peritnya aku lalui
kemelut yang panjang
hingga kesaat ini ku tidak ketentuan
wanita manakah sangup berkongsi kan kasih..
walau madu bagi ku
tapi hempedu bagi mu
kekadang harus ku terima
suratan darinya.
tidak salah kalau kasih dibahagi seadilnya,

telah ku fikir sedalamnya
untuk membuat keputusan
harus aku berterus terang
jujur dalam perbuatan
dan jatuh air mataku..
mendengar pengakuan ikhlas mu
sangup bersaudara kan dia
walau hakikat nya kau terluka

RINDU SERINDU RINDUNYA

berkanlah jawapan..
huraikanlah simpulan..
biar tenang jiwaku
setelah kasih lama berlalu
tidak mungkin ku lupa..
perjanjian kita
dibawah embun bambun
dikala bulan terang beradu..
mengapakah terjadi..
perpisahan ini..
dikala asmara..
melebar sayapnya..
mengapa kau pergi disaat begini..
dikala hatiku terlukis namamu..
kalau memang tiada jodoh apa lagi nak ku heboh..
aku malu pada teman pada semua..
rindu..rindu serindu rindunya..
namun engaku tak mengerti..
pilu..pilu sepilu pilunya..
namun engkau tak peduli..
malu..semalu malunya
namun apa daya..orang tak sudi..
mahu semahu mahunya..
namun apa daya..
orang dah benci..

Jumaat, 15 Julai 2011

teruja tak terkata

ASSALAMUALIKUM..
pagi jumaat yang sejuk & nyaman..
didendang kan pula dengan lagu alunan merdu di radio..
lagi la menyaman kan pagi aya yang dalam proses mau g tdo nie..
wawawawa
mengantok oooo sejuk2 nie..
KAN BEST DAPAT TIDO CAM BABY NIE..
berbalaik pada tajuk kat ats tu...
pagi2 lagi aye dah bace 1 enty kat blog membe aye..
yang memboleh kan aye lebih confiden tok betul2 menjadi perempuan muslimah..itu la sebab aye 
TERUJA TAK TERKATA..hehehe..
Dalam proses hampir 2 bulan aye cube berubah..
alhamdulilah sudah menampak kan 
sedikit demi sedikit perubahan aye..
lebih-lebih lagi dengan dorongan dri kawan-kawan.. 
terus terang susah untuk aye berubah terus secare tetibe..
aye takot perubahan aye tu xlama..
so untuk elakkan aye berbalik perngai sperti dulu..
aye cube untuk berubah sedikit demi sedikit..huhuh 
BERMULANYA MEMAKAI TUDUNG
CUMEL KAN..CAM PEREMPUAN MUSLIMAH
MELANGKAH PENUH SOPAN SANTUN..
PEREMPUAN LA KATE KAN...LALALALA
ok mau tengok ker ape yang aye bace & 
memnyebabkan aye 
terus terase nak wat entry pagi2 nie..
ok klik la kat KENAPA TAK ROGOL SAYA

Selasa, 12 Julai 2011

weding my uncle n my unty

SELAMAT PENGANTIN BARU, MOGA BERBAHAGIA SELALU KEPADA UNCLE & UNTY AYE.
tanggal 9hb bermula hidup mereka menjadi pasangan suami isteri. dinikahkan pada waktu angaran 10.30 - 10.45. Dengan 1 ucapan oleh si suami..telah mengubah seorang perempuan sah menjadi seowg isteri.. urrrmmm..jom2 skodeng  gambar2 kebahagiaan mereka..


MENUNGU WAKTU BERANGKAT KE UMA PENGANTIN PEREMPUAN

SETELAH TIBA. SEMPAT LAGI BERGAMBAR..hehe

SMART & CUMEL SANGT2..

AYE & MY SISTER (ALONG)

BARU TIBA DIRUMAH PENGATIN PEREMPUAN


DALAM PROSES PERNIKAHAN


SI SUAMI KE BILK BERJUMPA SI ISTERI



MENYERAHKAN SAMPUL SURAT..
ADA DUIT LA DLM TU..hehehehe


MENYARUNGKAN CINCIN BATAL AIR SEMAYANG

PERSANDINGAN DI PELAMIN RUMAH PEREMPUAN

SUPRISE OLEH MY DAD UTK PENGANTIN LELAKI..
MY DAD TEMPAH BAND BALAI BOMBA TOK MEMERIAHKAN
MAJLIS PERKAHWINAN 

MY MOM (BAJU HIJAU) BERSAMA KAWAN BAIK DIE

PIHAK PENGANTIN LELAKI MENYAMBUT KEDATANGAN
PIHAK PENGANTIN PEREMPUAN

PENGANTIN DIARAK MASUK KERUMAH

ADIK AYE BERSALAMAN DENGAN PENGANTIN..
DAPAT BUNGA TELUR TU..hehehehe


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...