TEMAN-TEMAN WANIE

Khamis, 25 Ogos 2011

block & remove

sesiapa yang ader facebook pasti akan tau ape itu perkataan block n remove..hehe..harini aq dah block segelintir friend dri facebook aku sebab aku rasanya mereka-mereka tak layak untuk berada dalam friend facebook aku..hehe..sape2 yang suke buat taik dengan aku..pasti block menjadikan sasaran untuk mereka..lala..
so di bulan puasa nie aku mintak maaf la sebab mengsudikan diri aku ini untuk blck kowng..hahah

harini macam-macam berlaku dalam hidup aku..xtau la mungkin dugaan untuk aku tempuh sebagai umat yang sedang berjuang dibulan puasa..ader sowng membe nie dok call aku pastu leh plak tengah borak2 die pangil name aku dengan name orang lain..otomatik la panas ati aku..tapi tak per..aku masih boleh bersabar sebab aku tau aku tengah berpuasa..

cerita lain pulak aku tetiba teringat pada kekasih lama aku..1st love tu beb..dah dapat ker die baby atas perkahwinan die dengan kekasih ati die bulan 12taun lepas?? dulu aku hapy n suke bile owang kampung die tanye "nie ke tunang along"..tapi kali ini aku dah terima dengan reda pemergian die yang aku bukan isteri die..huhuhu..

harini jugak ramai membe-membe yang datang untung membuaat kan aku sentiase gelak n ketawa..tak tahu la nape aku memang suke senyum..walau aku ader masalh sekali pown..tak pernah aku tunjukkan muka masam ker..muke marah ker.tu la sebab kawan2 aku sume senang berkawan dengan aku..hehe..tak kira yang baru jadi membe atau pown yang dah lame jadi membe aku..hehee...

tapi dalam kegembiraan aku..ader yang xsyok dalam ati ini..aku nie wat la 4time kat pakson pastu mintak la cuti hari ini sebab aku nak g berbuka dengan radhia tayunk aku tu..hehe..tayunk??kawan baik aku la..jgn pikir lain ok..aku cakap aku nak cuti arini..pastu boleh pulak die pakse aku masok jugak..tak ker hampeh jerk..mane la aku ader bawak baju..pastu boleh lak die kate aku tipu die..minggu nie aku belum cuti lagi..so tak salah kot aku cuti harini..ingat aku nie patung ker nak hayak kesana kesini.."aku 4time jerk ok"..adoii...
aku pown tau penat laaa...alasan die cakap aku cuti senin mingu depan..minggu depan kan senin malam raya..gila ker nak aku kj??kalau bayo 5xganda pown aku xnak masok kj tau time malam raya tu..tolong la paham..

Rabu, 24 Ogos 2011

pengajaran

semenjak2 nie aku suke mncari bahan2 untuk bacaan..n banyak gak bacaan yang aku dapt dri sumber2 yang leh menginsaf kan aku..tak tahu la nape aku sekarang nie..pelik..macam dah betul-betul berubah jerk.. mungkin ALLAH s.w.t dah bagi hidayah sikit kat aku tok menjadikan aku seorang yang matang.. ok mau tak ape yang aq bace kali ini??jom tengok kat bawah tu ader serba sedikit aku letakkan tajuk2 cerita yang aku bace..
  1. NASIHAT YANG BAIK
  2. ASAL USUL KAABAH
  3. PANDUAN LEMBUTKAN HATI SUAMI

Selasa, 23 Ogos 2011

CINTA ITU MILIK AKU SELAMANYA


1] Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.

2] Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak perduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.

3] Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.

4] Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.

5] Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘Selamat Pagi’,’Selamat Hari Minggu’, ‘Selamat Tidur’, ‘Take Care’, dan lain-lain lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang berbeza,bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.

6] Jika kamu menyambut hari tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.

7] Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya.Dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu tidak bisa berulang selalu.

8] Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya. kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya,berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.

9] Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa kegemaran kamu – kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya da berjaya.

10] Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu – kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.

11] Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan tanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.

12] Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa.

13] Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.

14] Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada di dekat kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.

15] Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh dimata, jauh dihati?’

16] Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.

17] Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.

18] Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.

19] Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!. bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar mana permintaan mu.

20.Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.

21] Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.

22] Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu.

23] Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kau pinta dia berlalu,dia pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.

[ Pernah adakah orang yang berbuat seperti di atas kepada kamu? Jika ada,jangan pernah mensia- siakan orang tersebut, kamu akan menyesal melakukannya! ]

GEGARAN CINTAKU



Pernahkan kamu merasakan, bahawa kamu mencintai seseorang
meskipun kamu tahu dia tak sendiri lagi?
Dan meskipun kamu tahu cintamu takkan berbalas,
tapi kamu tetap mencintainya?
Pernahkan kamu merasakan, bahwa kamu sanggup melakukan apa saja
demi seseorang yang kamu cintai meskipun kamu tahu, ia takkan pernah peduli?
Ataupun ia peduli dan mengerti tapi ia tetap pergi?
Pernahkan kamu merasakan hebatnya Cinta?
tersenyum kala terluka, menangis kala bahagia,
bersedih kala bersama, tertawa kala berpisah?
Aku pernah tersenyum meskipun kuterluka,
kerana kuyakin Allah tak menjadikannya untukku
Dan aku pernah menangis kala bahagia,
kerana ku takut kebahagiaan cinta ini akan sirna begitu saja
Aku pernah bersedih kala bersamanya,
kerana ku takut aku akan kehilangan dia suatu saat nanti
Dan aku juga pernah tertawa saat berpisah dengannya,
kerana sekali lagi “cinta tak harus memiliki”
dan aku yakin Allah telah menyiapkan cinta yang lain untukku
Aku tetap bisa mencintainya, meskipun ia tak dapat kurangkul dalam pelukanku,
kerana memang cinta ada dalam jiwa, bukan dalam raga. 

Jumaat, 19 Ogos 2011

ZAKAT ITU WAJIB

ASSALAMUALIKUM W.B.T khas untuk kalian.. 
harini dah masuk ke-19 hari umat islam berpuasa..waahhh tingal bape hari jerk lagi nak RAYA..wink..wink..wink..tak sabar ooo nak raya...pastinye raya taun nie begitu meriah..hehehe setibanya ramadhan..pastinya umat2 islam akan menjalankan aktiviti yang harus dilakukan..tak kira yang miskin mahupun yang kaya..nak tau tak ape yang mereka lakukan?? 
Yang utamanya mesti la berpuasa, bangun sahur, berbuka pabila sampai waktu nya, melakukan solat tarawikh, bersyoping baju baru, membuat kueh muih, dan yange paling penting dan wajib ialah "MEMBAYAR ZAKAT".
zakat dibawar bagi yang mampu.. selalunya zakat dibayar oleh bapa sebagai ketua keluarga , 
lelaki sebagai seorang suami.. Zakat tu bernama ZAKAT FITRAH.. ramai kawan-kawan aye cakap kalau perempuan yang dah bekerja wajib bayar sendiri..so aye mule la risau sebab aye tak tahu nak bayar kat mane..waktu bila kena bayar.. bertukus lumus aye mencari maklumat tentang zakat nie..so aye dah dapat jawapan bagi setiap soalan yang aye musykil kan tu..nak tengok tak ape jawapan tu??meh la COCOK. kat situ leh la kowng tau pempuan tu sebenarnye xpayah bayar zakat kalau ayah die dah bayo kan..hehehe...

Selain tu..aye dapat la jugak info2 lain sikit tentang maksud n sikit2 tentang zakat... tengok la SINI kalau nak tau lebih lanjut tentang owg tengah bayar  zakat nie.. 
ok kat bawah nie aye nak letak kan gambar owg tengah bayar ZAKAT..jom tengok..hehehe

GAMBAR HIASAN




setelah settel sume.. last sekali pasti kite mahu pergi menjenguk kepusara orang2 yang kit sayang kan2.. begitu jugalah aye..aye akan pergi ke pusara arwah nenek aye sebelah ibu dan pusara arwah atuk sebelah ayah pulak..bile cerita tentang pusara..boleh rasa takot kalau malam..tapi kali nie aye cerita tentang pusara tetibe rindu aye pada meraka teramat sangat.. kiriman bacaan yassin n membaca al-fatihah mampu aye sedekahkan pada meraka..amin..





-TAMAT-

Khamis, 18 Ogos 2011

nombor itu indah

ASSALAMUALIKUM...hari khamis yang indah..malam nie semestinya ramai yang akan membace yassin..
boleh la sedekahkan pada sape2 kita sayang yang dah pergi dulu mengadap ilahi.. pada aye..semestinye aye sedekahkan pada arwah nenek aye & arwah datuk aye..waahh sedih laaa tetibe teringat kat arwah.. kenangan bersama arwah tetap tersemat dalam pikiran aye..

urrmm...berbalik pada tajuk entry kat atas tu..bape hari dah aye tak bukak blog..gare2 xder mod.. pagi tadi ader sesuatu perasaan yang datang menyuruh aye untuk bukak blog..ok nk tau tak ape yang aye nampak??hehhe... aye nampak folloer aye dah mencencah 111. cantik kan no tu 111...lalala... aye baru lagi dalam blog nie tu yang folower pown xramai..huhu.."malu"..hahaha

111


Selasa, 16 Ogos 2011

RUANG BANER PERCUMA


saya nak..saya nak..saya nak..
aye nak n berminat untuk letakkan baner dlm blog beliau..
hehehe..
 tu la ungkapan yang mampu aye cakap untuk waktu ini..
der abg tau sape2 yang nak baner die owg terletak kat blog bliau..
sila la join cam yang aye join nie..hehe

1st aye nak baner aye terletak dalam blog beliau sebab 
yang paling utama adalah owg2 leh tengok bennar aye yang xberapa 
nak cantik tu sebb baru belajau mengedit.
pastu leh la kowng2 kritik2 mane yang kurang kat banner tu..lalala..
kutok pown xper..xkisah..nak kate aiman.."aiman tak kisah"..hahaha

ok..sape2 nak join meh la COCOK..
Pastu bace la sendiri..syarat2 yang diletakkan DAN 
dikenakan kalau nak join segment nie..
ok tadaaa..abis susah

- TAMAT -

Jumaat, 12 Ogos 2011

indah waktu itu

sayang
indah waktu itu
senyuman dan ketawa awak
tidak dapat saya lupakan sampai bila-bila
apatah lagi kenangan kita hidup bersama
mengumpul kegembiraan dan kasih sayang
saya harap awak pun begitu tak akan melupakan kenangan kita


saya dah tak boleh untuk selalu bersama awak
tapi saya janji saya akan ingat awak setiap masa
saya doakan awak gembira selalu dengan keluarga baru awak
saya dapat rasakan keluarga baru awak 
baik dan akan menyayangi awak seperti saya sayang pada awak

saya gembira bila awak gembira
saya bahagia bila awak bahagia
ingat tau pesan saya kalau awak rindu saya
awak bukak la blog saya yang tak seindah blog awak
pasti akan ada cerita saya untuk awak yang saya sayang


tampa saya disisi awak
saya nak awak hidup berdikari
awak kene janji dengan saya
saya nak awak jadi anak yang baik dan kakak yang penyang


saya tau awak rindukan saya
saya pown rindu kan awak sangat
 kalau awak rindu saya
awak buat la seperti gambar kat atas tu
intai saya dari uma awak sampai rumah saya ok
kalau tak nampak saya..awak sebut nama saya 3kali
nanti saya muncul..bukan depan awak..
tapi dalam hati awak


kat bawah nie saya letak pic2 kite same2 dulu ok..
harap awak tak lupe setiap kenangan kita kat setiap gambar2 tu ok


time nie kite baru jerk nak rapat..
ingat lagi tak awak stay malu2 dengan saya..hehe..




Khamis, 11 Ogos 2011

KUASA TUHAN..KEHIDUPAN AKHIR ZAMAN


ASSALAMUALIKUM pada membe yang sudi membace blog aye.. 
Tetiba aye terasa takot sangat2.. Cukup ker amalan kebaikan yang aye buat untuk tampung dosa2 yang aye lakukan untuk dihisab dipadang masyar nanti.. Masih sempat lagi ker untuk aye bertaubat dan mintak keampunan dari kesalahan dan kesilapan yang aye telah lakukan selame aye hidup di bumi ini.. Hampir jatuh air mata ini dengan kekesalan atas kelakuan yang aye dah buat dari dosa-dosa besar mahupun dosa-dosa kecil.. Terfikir sendiri adakah ALLAH s.w.t mahu mengampuan kan dosa-dosa aye yang besar mahupun kecil.. Aye cukup takot dengan azab api neraka yang akan menimpa kepada owg-owg yang sering melakukan perkara mungkar.. Aye jugak tak layak untuk menjadi penghuni syurga kerana aye hanyalah manusia biasa yang sering melakukan kesilapan..

Besarnya kuasa ALLAH yang telah mencipta segalaNYA di dunia ini.. Heboh disana sini memperkataan terjadi kejadian-kejadian yang anih dan pelik.. Itulah menunjukkan kekuasaan ALLAH s.w.t yang tiada bandinganannya..ALLAH s.w.t juga menjanjikan syurga dan neraka.. So dimanakah tempat untuk aye??
Sudah banyak petunjuk-petunjuk yang ALLAH turunkan untuk menyuruh hamba-hamba, umat-umatnya sedar dari kelalaian..Begitu juga aye yang sering lalai melakukan perkara yang disuruh..


SUDAH BANYAK TANDA-TANDA UNTUK KIAMAT..
Bukan saja tanda-tanda kecil..tpi tanda-tanda besar pun dah ada..
Adakah KIAMAT makin hampir?
tengok la SINI serba sedikit tanda-tanda KIAMAT..
RUPA KIAMAT

nak tengok tak ape yang aye jumpe tanda-tanda yang ALLAH turunkan untuk umat-umat manusia supaya insaf n bertaubat.. Kejadian2 yang berlaku adalah kekuasaan allah..kerana setiap kejadian tu sume semestinya ada hikmat tersendiri..

klik la satu2 tajuk kat bawah nie..
  1. TULISAN ALLAH MAHA BESAR DI BADAN BABY
  2. LAUT TERBELAH DUA
  3. KEMATIAN YANG PELIK
  4. TANDA LENGKAP TANDA KECIL KIAMAT
  5. TSUNAMI YANG MENGEMPARKAN
  6. GAMBAR YANG BERNYAWA

Isnin, 8 Ogos 2011

jin saka

Assalamualikum..selamat berpuasa pada kalian semua.. 
pada entry  kali ini aye nak menceritakan tentang saka...dari mana datang nya saka?
akibat yang akan ditanggung kalau2 sesorang itu ader membela saka?dan banyak lagi...

mau tau x mane aye dpt idea nk buka cerita tentang saka nie??
adik angkat aye la terkena jin saka..aye pangil adik tu "oyo"..
mamy adik tu cite kat aye yang oyo demam panas..dah 5hari..
lepas berubat..baru la tau oyo bukan demam biase..tapi "jin saka" masuk dalam badan..
jin tu berkeliaran kat kawasan rumah oyo..
jin tu kepunyaan seseorag yang baru jerk seminggu meningal dunia..
so jin saka belaan si mati berkeliaran mungkin mencari "tuan baru"..
sian kat oyo yang tak bersalah tu..dah la kecik lagi baru jerk 2tahun lebih..
mau tengok tak pic oyo c budak cumel tu?




HAAAA..CUMEL KAN2..HEHEHE....

ok sape nak tau ape itu saka n ape2 berkenaan saka..meh la tengok n klik SAKA nie..


Khamis, 4 Ogos 2011

gelak guling-guling..


kikiki...comel kan pic nie???aye dounlod jerk ritu kat pic2 penyokong 
"harimau malaya"..
mod aye arini very2 hapy..lalala..
pagi2 tadi bagun rase cm nak demam jerk..
mate xya nak cakap la cam kene gam..
otak nie dah set dah mau mc or ponting kerja..lalala..
tapi bile pikir cuti tok raya tingal sikit..
so xjadi lah nak cuti..dok opis pown bukan wat per pown..
layan facebook jerk..hehehe

time2 layan fb..tetibe lak terpandang ayat kat wall akk ANa SOfea nie..
ape kj krg x jd....pecah cmpter ni dgn lawak bdh ko owg ahhahha"

KAK ANA COMEY

ABG DAUS HENSOM

KAK DAYA CUTE

so tampa berlengh la aye klik n tengok..
terus la cakap nak join gelak leh tak??/wahh...
kedatang disambut baik..kikiki..
dri pagi sampai la skang dok senyum n gelak sowng2..
btw thanks kat kowng2 yang hapy kan aye harini ..lalalalala


urrm...sambil2 on9..aye der bukak 1 blog nie..dlm blog tu mcm2 cerita lawak ada..
salah satu lawak dlm blog tu..niee tengok..lalalal



Matahari yang dingin

Seorang guru SD bertanya kepada murid-muridnya
Guru : "Anak-anak, apa cita-cita kalian kalau sudah besar ?"
Lalu dipojok ruangan terdengar Dora menjawab
Dora : "Saya mau pergi ke matahari pak"
Guru : "Wah nggak bisa Ra, kalau ke bulan sih masih bisa, tapi kalau ke matahari nggak bisa"
Dora : "Loh, kenapa nggak bisa Pak ?"
Guru : "Kan matahari sangat panas, bisa hancur badan kita"
Dora : "Makanya pergi ke matahari jangan siang pak, malam aja, kan kalau malam matahari tidak bersinar, jadi dingin"
Guru : "Huh?"

Rabu, 3 Ogos 2011

MARI MENAMBAH FOLLOWER BERSAMA HANNAH TOTS


ASSALAMUALIKUM...
huuu penat menaip..lalala..kali nie entry wanie yang ke-3..lalalalala
jom tengok lame2 pic baby tu...comel sangat2 kannn..
kalau la ader depan mate..lunyai baby nie wanie cium..waahh...sweett nyaaaa..
wanie dah join segmen nie..sape2 mau join..meh la COCOK..

giveaway : 'THE COLORS OF RAMADHAN'


ASSALAMUALIKUM..
kali nie entry aye yang ke-2 tok hari nie..lalalala..
aye jumpe GA nie dri blog ALONG.. nak tau x GA ape yang aye jumpe??meh la COCOK.. sape2 yang kai nset tauchskrin jerk yang leh cucuk tau...yang kai letop tu jgn la dok cocok screen tu..kikiki..Disebab kan along join..so aye pown nak join gak laa..kikiki


GAMBAR KENANGAN
Gambar ini menceritakan kegembiraan seorang insan yang bergelar pelajar..
kenapa wanie cakap cm tu ek??ok..waktu nie wanie & famly berada di TERENGANU sebab menghadiri hari KONVOKESYEN kakak(bertudung). Dari MELAKA menuju ke TERENGGANU adalah pejalanan yang menyeronokkan. Gambar diambil waktu berjalan bersama keluarga untuk melihat indah nya negeri terengganu..Pertama kalinya wanie menjejakkan kaki di Terengganu menyebabkan begitu teruja.
SELAMAT BERPUASA KEPADA KALIAN YANG MEMBACA ENTRY INI. :)

- TAMAT -


PENING LALAT


ASSALAMUALAIKUM... pagi yang indah..sudah masuk hari ke-3 semua umat islam berpuasa.. pagi2 nie mood aye membace blog bloger & menjadi folower blog..lalala..ok jom tengok blog sape yang bertuah aye bace hari nie..


  1. KHAIRULASROL
  2. ANDYHOWTT
  3. PINKYMOMMA
  4. RAFIQPELAWOK
  5. EXSAMED
  6. EQBALZACK
  7. BLOG2SHOUT
  8. MELATIK
  9. PETUA PAKAR
  10. MUNNAFENDY

Isnin, 1 Ogos 2011

tetibe rindu kat die (1st love)


alhamdulilah..dengan kehadiran bulan ramdhan nie..aye dapat menjalan kan 1 lagi ibadah yang dituntut sebagai umat islam..iaitu berpuasa...syukur kehadrat ilahi kerana aye dapat lagi berpuasa pada tahun ini..

berbalik pada tajuk entry..aye tetibe rindu sangat2 kat xboyfriend aye..
tah nape la aye leh teringat kat die...
mungkin die yang mengajar aye erti kasih sayang..selama 8 taun aye kenal die, banyak erti kehidupan aye belajau dri die..thanks yer abg..


wink..wink..wink..wink...rindu kamu sangat2..
setiap kali die msj aye..ayat yang die tak kan lupe tok sent kat aye 
"abg xkan pernah lupe 28.10"
tarikh ape ek 28.10 tu?? tarikh bezday aye la ape lagi..kikikiki 


aye berdoa agar beliau bahagia bersama isteri n bakal anak yang akan lahir nanti.. puasa??mungkin selalu berpuasa aye berpuasa bersama beliau..penah berbuka bersama..yang paling penting pernah beraya bersama..memang menjadi kebiasaan beliau akan datang untuk beraya dirumah aye..tapi tahun ini??hhhhuuuuu...sedih2..xder lagi raup wajah owg yang aye rindu akan menemani hari raya aye.. takda jodoh mungkin kata2 yang paling tepat untuk jadi penyebab pemisahan kami..


Walaupun xder die disisi..aye akan tetap berbahagia untuk puasa n raya pada tahun ini..kerana??aye ader famly yang tercinta..famly la yang sentiasa disisi..bak kata pepatah.,,kami ibarat "cincang air takkan putus"..


aye akan menyambut raya taun nie dengan gilang gemilang..tapi aye tak nak tungu ketibaan raya sebab aye xmo budak2 mintak "ampau" kat aye..hahaha...
"akak wanie, xnak bg ampau ker"
hahahahahah...
dulu2 aq yang mintak kat owg..now budak2 lak yg mintak kat aq..hehehe...

= TAMAT =

indah nya ramadhan


Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula

Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti

Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan

Selangkah demi selangkah...
Dengan rahmatMu oh Tuhanku...
Ku tempuh jua

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...