TEMAN-TEMAN WANIE

Isnin, 19 September 2011

"pengkid itu haram"

Pengkid ialreka termasuk gerak laku, berpakaian, penampilan, percakapan dan rupa seolah-olah lelaki, di mana kesemua ciri-ciri ini sering dikaitkan dengan lesbianisme.ah 'tomboy' atau lesbian ,merupakan gaya penampilan perempuan yang maskulin dan kadangkala berorientasi homoseksual. Penampilan me


Mereka nie manusia jugak. Semestinyelah mempunyai perasaan seperti manusia normal macam kita jugak, merasa kesakitan akibat terluka. So TAK perlu lah dipulaukan mereka yang dah sesat ini. Cume mereka tersesat jalan saja. Maksud nye "HARAM" la kan sebab mengubah kejadian &ciptaan ALLAH S.W.T. Tapi jika mereka2 nie dapat petunjuk..Insyallah satu hari nanti mereka akan berubah jugak menjadi perempuan normal seperti aye yang ternyata perempuan normal hanya ada hati pada seseorang yang dipangil "lelaki"..hehehe


Tapi selame aye berkawan dengan mereka2 nie..tak kisah la kat mane aye kenal die owg, aye kawan mereka sebab mereka 1sekolah atau 1tempt kerja dengan aye. tak pernah pown mengangap mereka nie seperti lelaki sebab naluri perempuan kami sama. Seriosly aye cakap. aye lebih senang bergaul & berkawan dengan mereka sebab mereka nie tak macam kawan perempuan yang lain..suke cakap belakang, suke tikam belakang (kwn makan kawan), suke membanding2 kan diri aye dengan mereka, xboleh aye lebih sikit dari meraka mesti ader jerk yang xkene..serius memang berbeza pemikiran mereka dengan pemikiran perempuan normal. tapi xpernah kot aye filling in love dengan die owg. Die owg leh bawak bergurau. Boleh bergurau cam perempuan2 lain. paling "penting" sekali, walaupun pemakian n cara die owg cam laki tapi dalam diri die owg mesti cam perempuan gak maksud nye cepat merajuk, hati cepat tersentuh, ader perasaan malu..hahaha..betull aye tak tipu nie..lalalala


Pernah gak la time sekolah dulu aye kawan dengan tomboi. Pengkid la tu. tapi aye tak pernah pown angap die cam lelaki sebab aye pngil die dengan name gul sebenar die la n aye kenal die dari kecik sebagai seorang perempuan. tapi ader gak mulut longkang kate kami "lesbian"..haha..serius lawak dehh...


kebanyakkan mereka jadi cam tu sebab "famly"..banyak gak pengkid aye kawan n die owg kate sebab ader masalah famly. pastu dah la cam tu kan dapat lak hasutan kwan2 pengkid. memang confrm la die owg terikot2 perngai mmbe..lagi best kan dah ler die owg nie sporting pastu kalau bekawna dengan die owg..men pukul2, cubit2, sentuh2 mesti la xdosa sebab same jantina..haha..tu yang best..

Ahad, 18 September 2011

motor "kehabisan" minyak

Tanggal 17hb september 2011...untuk yang pertama kalinye aq mengalami situai yang mencemaskan.. tidak ku sangka jadi begini..hahaha..motor ku kehabisan minyak di tengah2 jalan..serius memang mengecutkan perot betul la..otak tetibe jadi bingung sebab xtau nak buat ape.. yer lol time tu aq nak mengejau punchcad sebab memang dah telambat sangat2..so confrm la aq kene bawak moto dengan kelajuan kilat n cahaya pantas n pintas memotong angin yang memberatkan perjalannku,..hahaha..ingat kan sempat la sampai ker pakson tempat kj 4time aq tu..malam balik kj baru leh tuang minyak..tapi ternyata sangkaan ku salah n meleset sama sekali.. blluukkkk...tetiba motor ku tersekat sekat n kelajuan dah bertukar pada kelajuan kura2 berjalan..slow gila..kalau slow xper la jugak..nie siap tersekat2..terkedepan-kedepan badan aq..OMG...minyak habis??ingatkan motor wat perangai.... bingung..bingung..aq nie dah ler "puteri lilin" xleh nak kene panas t itam la kulit aq yang dah gelap nie.. pLLiiinnkkkk cam mejik jerk..tetibe sahabat baik ku ainee leh anta msj kat aq..pastu aq balas mcm nie

aku    : "minyak motor aq abis, mcm ner wei"
ainee  : "tak per, aq datag selamatkan ko"
aku    : "betul ker ko nak selamat kan aq??datang cepat2 sikit"
ainee  : "ko kat mane sekarang?"
aku    : "kat tepi balai polis bandar hilir"
ainee  : "ok"
aku    : "betul ker wei ko nak selamatkan aq??hahahaha"
ainee  : "tunggu kejap tau, aq baru nak keluar rumah"
aku    : "ko tau tak kat mane balai polis nie wei??hehehe"
ainee  : "kalau ko asyik sent msj kat aq jerk, cm mane aq nak sampai"
aku    : "hahaha..ok aq tunggu"

dari start moto aq terbenti sampai la ainee datang aq dok senyum jerk n gelak sowng2...yer lol...nak kate malu pown sikit laa..tp banyk lawak..so aq sememang nye suke gelakkn..thennnnnn aq gelak la sowng2..tp cover2 la tepi jalan t owg cakap aq gila lak..hihihi.. tibe jerk ainee kat tempat "perhentian" aq..die leh lak lanbai2 aq..so aq wat muke serios..pastu tetibe aq leh gelak bile die dah senyum2 kat aq..hahaha...cam gila laaa... pastu gerak la g kat pakson...ketibaan aq disambut oleh jam punchcad yang dah mengejek2 aq sebab lewat sampai n gaji dah kene tolak..aq msj la kat mamy nak cite sal kesusahan aq..aq cite cam nie kat mamy..

aku    : "sape yang gune motor tak tuang minyak?"
mamy : "motor yang mane 1" (mamy confius sebb aq memng suke tukar2 motor)
aku    : "motor legenda yang warna merah tu"
mamy : "ohh motor tu ayah yang pakai g oder n beli barang"
aku    : "minyak motor abis kat tepi jalan k'ngah nak g kerja"
mamy : "skarang kat mane?"
aku    : "dah sampai pakson dah, tadi ainee yang tolong antau kan minyak gune botol"
mamy : "haa seb baik adik kawan baik, ingat sampai mati"
aku    : "ok, mamy"

p/s @ kesimpulan : jangan bawak motor laju2 nanti minyak cepat abis..hahaha

Sabtu, 17 September 2011

"abang gila"

"ORANG GILA"
Nampak kan gambar kat atas?? gambar kat atas memang sesuai dengan tajuk entry aye kali ini.. Seharian "DIE" menjadi gila.. Seriusly der owg cakap aye dah wat "DIE" jadi gila.. so leh jadi lak tetibe "die" miong..miong..hahaha sowi sayang sebab siksa hati kamu sampai sebegitu sekali.. 
 i really missu n love u..

gurauan, gelak tawa sume hilang dalam sekelip mata gara2 1 "ayat" yang tah ape2.. tp seriusly ape yang aye dengau tu cam betul jerk..tapi die cakap "die cakap lain, aye dengar lain, pastu leh lak tafsir lain.. agagag toinkk.toinkk...rasa bersalah jugak sebab dah wat die "say sorry banyak kali"..haha..pastu aye call die bejuta kali xmo jawab..untuk ker 1juta 1ratus 1kali aye call baru die jawab..bile tanye nape xjawab call.."die" leh cakap  "ABANG GILA"..a.b.g. DAH g.i.l.a. hihihi
nakal..nakal..nakal.. seriosly "die" memang nakal.. sehari tak bergurau dengan aye baru tau rase rindu kat aye..padan muke..sape soh cakap slow sangat..lalala pakal lah jauh..kalau dekat confrm "die" dah kene cubit lelaju dari aye..hahaha..

BERSIAP SEDIA NAK "CUBIT LELAJU" KAT DIE..
hahhahaa

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana
ooo…
*)
Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan
reff:
walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru
Bridge:
hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa gairah
o…uo..
banyak segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali

Jumaat, 16 September 2011

biar kan aku menangis


kite selalu mengharapkan sesuatu yang terbaik dalam hidup kite.. kite yang mewarnai n mencorakkan perasaan kite selalu.. tapi jangan sesekali disebabkan corak2 tu kite yang akan menagis nanti.. pastikan kite mencorakkan perasaan kite pada allah s.w.t kerana allah akan sayang kat kite kalau kite sayang kat die.. tapi kalau kite corakkan perasaan kite pada seseorang manusia..pasti kita akan terluka jika corak-corak yang kita warnakan itu tidak dihargai.. hanya mampu mampu menahan kesedihan la..tp kalau terkena kat aq pasti air mata yang hadir untuk memadam kan sayang tu dalam hati ini..

Malam ini aku sendiri menanti segunug harapan... Biarpun hanya berteman bulan disebalik awan.. Aku tetapkan setia bersama janji yang dibina.. Mengapa engaku berubah kala cinta di permulaannya.. Mengharapkan sinar yang terang menyinari kerinduan..Agar terubat keresahan tapi duka yang kau kirimkan..Biar aku biar diam membisu saja..Biar rindu biar diam begini lama..Akan kuleraikan segala kekusutan...Penantian (satu penyiksaan)

aku mentari tapi tak menghangatkanmu

aku pelangi tak memberi warna di hidupmu
aku sang bulan tak menerangi malammu
aku lah bintang yg hilang ditelan kegelapan

selalu itu yg kau ucapkan padaku

sebagai kekasih yg tak dianggap
aku hanya bisa mencoba mengalah
menahan setiap amarah
aku sang bulan tak menerangi malammu
aku lah bintang yg hilang ditelan kegelapan

sebagai kekasih yg tak dianggap
aku hanya bisa mencoba bersabar
ku yakin kau kan berubah

Khamis, 15 September 2011

aq rindu sama kau


rindu..serindu rindu nya..walau apa daya..lalala..seriusly aq rindu pastu nak owg sume tau yang aq ngah rindu kat sahabat aq..rumah nye la dekat xjauh pown 10 minit jerk dari uma aq..tapi dah bebulan tak jumpe..dah dekat memang la rase cam biase..cube time die g stady kat kl dulu..tetiap ari dok msj die sebb xsangup nak ilangkn rase rindu tu..hahah..pastu time aq study kat perak luuu die lak windu gile n gase kehilangn aq..yer lol stiap kali aq nak lek perak kalau xg jumpe die dulu..confrm2 la die majuk..hahaha..sweett kan persahabatan kami..hahah...aq bukan la xmo g jumpe die..aq xmo die sedih sebb aq nie dah la ati cam jelli..kalau die sedih aq leh jadi nagis..hahahaha...tp skang dah dekat masing2 wat taik jerk...uma aq pown die g beraya lagi..uma die pown aq xdatang lagi..hope bakal suami aq tak marah la yer kalau aq kawin t aq dok sebok2 jerk sayang2 n windu2 kat sahabat aq tu..hahaha..cam gile jerk..yang pasti kami bukan lesbian lol..kami tau la hukum allah..biase lol dah berbelas tahun kawan kalau xsayang n rindu tipu la kan..hehehe cam lelaki dengan rokok..sekali xdapat..boleh menangis dibuatnye..haha..

TENGOK MUKE TAKOT DIE..HAHAHA...
kenangan terindah bersama si dia..sayang ko ketat2 ark beb..

I LOVE U.... 1 4 3...



BESAR KAN BUNGA REFLISIA NIE?? BESAR LAGI SAYANG N CINTAKU PADA SI DIA..
HARAP DIHARGAI N DIBALAS DENGAN PENUH KASIH SAYANG..

setiap manusia pasti pernah merasaai ape itu kasih n sayang? indahnya bercinta saat muda..toink..toink.. kebahagiaan tak perlu dicari..i'allah ia akan datang sendiri kalau si dia adalah jodoh kamu.. entah mengapa ku rasa tak menentu, semenjak aq mengenali diri, apakah erti semua ini.. so ape yang ada depan mata terima la seadanya kerana mungkin die jodoh kita..setiap manusia xder satu pown yang sempurna dan kene la terima seadanya die jika ada yang tak sempurna di mata kamu sebeb mungkin sempurna di mata TUHAN.. kita yang mencorakkan diri kita sendiri walupun kita tahu sememangnya ada qada' qadar.. "renung-renungkan & selamat beramal"..hahahaha

Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar petanda suruh aku terima kamu
ooh.. Hati ku rasa sesuatu..
Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
oohh.. Kenakah rasa itu..
Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa
Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta
Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja
Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu Oooo…
Ini cinta remajaku
Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo…
Itulah cinta yang satu, cinta di muka buku

SI KACAK 

SI CANTIK

Rabu, 14 September 2011

keresahan hati ini



setiap manusia kat dunia nie..pasti akan penah rasa keresahan hati..keresahan hati menyebabkan seseorang leh jadi pendiam, muke yang murung, hati yang serba tak kene..kan2..skang perkara itu terjadi kat aq..tak tahu la nape terjadi perkara sebegitu kat aq..mungkin allah nak menguji kesabaran aq??tak pown sebab aq dah jauh dari allah s.w.t tu sebab jadi macam nie??mungkin jugak kan?? menagis n menangis yang aq selalu lakukan tu..tp kini air mata aq xmampu untuk mengalir tok menenteramkan keresahan ini..dalam keresahan hati ini..aq dah terbaca 1 artikel mungkin berguna bagi aq n rakan2 yang membaca blog aq nie..mau tak tak artikel ape yang aq bace?? meh la COCOK SINI tp bg yang pakai tauchskrin jerk laaa..hahaha...dalam tu menceritakan tentang bacaan yassin..
so malam nie aq nak bace yassin untuk tenang kan hati ini..n aq nak cari jawapan atas ape yang berlaku menyebabkan hati aq nie jadi resah..YARABBI..aq terima segala dugaan yang ko berikan pada aq kini..harap aq dapat tempuhi dengan tabah n penuh kekuatan..
kesihatan aq selalu tergangu untuk seminggu dua nie..xtahu la kenapa..mungkin aq penat..or mungkin keresahan aq sebab aq dah lame tak gelak2 kot,tu sebab aq resah jerk..dalam mase yang same..aq rindu..rindu kat owg2 yang aq nak rindu laa..nak tau sape??mungkin kat akak aq..yr lol aq makin jauh dengan die..masing2 kerja..time aq balik kj die dah masok dalam bilik..time die kua g kerja aq stay ader dalam bilik..sape lagi aq rindu??pada mamy dady aq kot..sebab ape??sebab aq lame tak peluk die owg..wahhh rase cam nak balik uma jerk sekarang nak jerit kuat..aq nak jerit "k'ngah sayang ibu, ayah, k'long, abg, adik"... urrmm..bz..bz..bz..tu la yang selalu ada dalam diri ini.. penah gak my uncle aq cakap kat aq "jangan jadi hamba duit k'ngah"...nape pakcik aq cakap cam tu??? sebab die selalu tengok aq kj jerk..sume owg tak tahu aq penat..aq penat tau xxxxx???? tp nak wat cam mane..aq kene bz kan diri aq tok aq lupe kan seseorang...tapi alhamdulilah kini aq dah terima seseorang dalam hidup aq..aq harap die leh sayang kan aq seperti aq sayang kan die..aq janji untuk cube paham die n jaga hati die.. setiap kali aq msj die..mesti aq akan tulis "miss u babe" ..hehe..hope die pown akan selalu miss kat aq jugak.. 1hari nanti akan terungkap gak 3kata yang begitu indah dalam hidup aq n die..nak tau tak kata ape "1.4.3."

Selasa, 6 September 2011

first time

wink..wink.. kalau cakap first time..mesti la ditujukan pada start, petama kali, pemulaan..kan2.. ape yang ader pada tajuk first time kali ini adalah..aye nak bagi tau harini first time la aye kua g lunch after sebulan berpuasa..lalalala..pegi lak dengan pakcik opis..so confrm la aye dapat mkn free..memang terbaik n best la kan..sape lak yang xsuke kalau dapat makan free selalu..time dalam kedai makan tu..tuutttt aye ternam seseorang..wahh cam kenal n cam xberapa kenal jerk..so aye tanye la kat " minah" tu..nie dulu "budak meltec kan??".. hehehe..die nye respon pown +ve so cam confrm la kan die kenal aye gak..tp sory la aye memng susah nak ingat name owg n nama jalan..then disebakan lame tak jumpe aye lupe dah nape die ape..tp xper btw aye da[t gak bersalam dengan mmbe2 sekolah lame..hehehe...

Isnin, 5 September 2011

raya yang mengemparkan.hikhikhik


hati ini gembira..se gembira n se seronok cam gambar kat atas tu..lalala
kalau kate raya sape la yang tak gembira kan?? yang miskin n yang kaya same jerk gembira..tapi tahun nie bukan gembira n suka-suki jerk..tp mengemparkan lagi tercipta dalam memori ingatan aye...
urrmmm entry aye sebelum nie aye der cite tentang KLIK SINI ..
Kalau nak tau cite ape..tapi sangkaan aye meleset..raya tahun nie la bermakna bagi aye..
wink..wink..wink..

nak tau xnape mengemparkan n menghapy kan??hehe..
1st tentu2 la aye dapat berkumpul dengan big famly aye..tu la yang aye tunggu selame setahun nie..dan untuk kali pertama nenek aye kiss pipi aye..selame aye besau nie rase nye xpenah kot dapt kiss dari nenek..so memang bluukkkk....suke..suke..suke..hahahaha

dahtu sebenrnye aye terlalu gembira sebab aye dapat jumpe dengan kawan2 lame aye yang dah 10tahun xjumpe..die owg tu kawan time aye kat sekolah rendah..after abis jerk sek..masing2 tukar sek n xberhubung lagi dengan aye..seb bek la ader "group sksd" kat facebook tu so dapta la jumpe lek..hehehe


"air oren" menjadi kenangan buat mmbe2 semua..hahahaha


selain tu aye dapat bermaafan dengan owg2 yang aye dah terkutuk n termarah ker kan..so i'allah la dose aye dah terkurang tampa senganja kan..hahaha.. pastu aye dapat tengok muka adik sedara kesayangan aye dekat2 after sebulan aye berjauhan diri dengan die..kami jauh pown sebab aye bz kot n ader la sebab2 yang xleh nak dielakkan..hehehe so skang xder la nak sedih2 lagi kan..kan..kan..kan..

last skali..ayer bersyukur sangat2 sebab "sahabat aye" 
dah maafkn kesilapan kate2 aye kat die..

tu la yang paling penting..sebab tampa die tersengeh la aye 
setiap ari dengan msj2 die..hahaha...
xkisah la owg nak cakap gile ker??xbetul ker sebb aye sengeh sowng2 
asalkan hati aye hapy..lalala
yer lol hilang 1 kawan 10 dapt penganti..hilang 1 sahabat xder 
pengnti oooooo...lalalala...

-  TAMAT -

Jumaat, 2 September 2011

raya yang xbest

tanggal 2september termasuk la dalam kiraan hari raya ke-4...pastinye gembira pada yang mnyambutnya tak kira miskin mahupun kaya..tapi ternyata aq xsehapy seperti owg2 lain..xsuke-xsuke..patot time raya best n hapy..tp aq??raya hari pertama jerk best sebab dapat beraya dengan femly sebelah my mom..past raya ke-2, raya ke-3......arrggg nak nagis..nape la ati aq nie??raya taun nie xsehapy taun lepas..
ada dua sebab hati aq jadi tak menentu berbeza dengan kebahagiaan aq sepertia tahun lepas..tahun lepas sayang aq iaitu kawan baik aq sentiase ader dekat dengan aq "ainee" menyebabkan bibir ini sentiasa teseyum & adik sedara yang paling aq sayang sentiase ader ruang untuk berkongsi kegembiraan dengan aq..tapi tahun nie..kedua2 nye dah pergi dari hidup aq..kenapa semua nie terjadi?? apakah salah aq disiksa begini..


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...