TEMAN-TEMAN WANIE

Jumaat, 11 November 2011

tarikh keramat *11.11.11* menjadi sejarah


cantik kan tarikh hari nie..pastinya ramai yang
menikah, bertunang, bercouple 
pada tarikh  11.11.11 
sebab memang takkan dapat jumpa lagi tarikh seperti ini..
lebih-lebih tarikh nie adalah hari jumaat.. 
JUMAAT penghulu segala hari dan pada hari jumaat jugak :-

1) Allah ciptakan Adam ,
2) Allah turunkan Nabi Adam ke bumi,
3) Allah mematikan Nabi Adam,
4) Pada hari itu juga ada satu saat yang tidak ada seorang hamba pun yang memohon sesuatu, kecuali Allah akan perkenankan permohonannya, selagi ia tidak meminta sesuatu yang haram.
5) Pada hari itu juga akan terjadinya hari kiamat. Tidak ada satu malaikat pun, sekalipun yang amat dekat kedudukannya di sisi Allah, langit, bumi, angin, gunung, juga lautan, melainkan kesemuanya memohon belas kasihan pada hari tersebut.


Khamis, 10 November 2011

permulaan aq berniaga

tah laa xtau cam mane aq leh berminat nak lakukan bisnes nie..memang aq mengaku untung xder la banyak sangat..tapi bagi kemudahan sendiri kat aq..yer laa aq selalu kua semata2 nak g topup..so dengan adanya bisnes aq nie..xpayah la aq kua uma..just tekan butang nset terus dapat..hehehe..

A&A MOBILE ade tunjuk cara2 nak jadi ejen topup..tapi aq tak der la belajau dari sini..tapi aq dibantu oleh seseorang..ok jom tengok dari mana tetibe aq terminat nak jadi ejen topup nie.. meh cucuk hanapitopup nie..ok kat situ la aye berminat..ekeke

Selasa, 8 November 2011

*usahaku mendapat kejayaan*




haaa sape kenal kueh kat atas tu??tu laa dinamakan KUEH KASTAD + JAGUNG..
disebabkan aye memang suke makan jagung..
so aye kene la letak bebanyak jagung tu kat dalam kueh..
dalam hidup aye..kalinie la 1st time aye buat kueh kastad nie staart dri mule sampai siap..
memang banyak beri kesabaran laa time buat kueh nie..lebih2 time nak godak sampai kueh nie keras n masak..yang xleh blah tu..sampai piuk aye nak tebalik sebab keganasan aye mengodak kueh tu..
yer laa dah cam gam..confrm la susah nak godak..kikiki
pastu dah penat godak..past piuk tu nak jatuh..terus aye kene marah dengan mamy..hahaha..
yer laa ganas sangat kat dapo..kikiki..past kene marah..majuk lak..ape pown xleh...
tp xper kueh tu menjadi n sedap dimakan..nenek aye pown cakap sedap..so memang sedap la kan2..hehehe

love yang cantik


huhuhu..kowng dah nmpak kan love yang gerak2 ikot
pergerakan mouse kowng nie??
yuppp aye baru jerk belajau wat love tu..
n terase sunguh indah..ala2 gegurlz tu kan..lalala..
lebih2 c jiwa remaja aye yang dalam cintan cintun niee..hahaha..
ok mau tau mane aye belajau wat love tu..
meh laa cocok CICAKTERSEPIT nie...
hehehe..serius memng teruja..lalala

Isnin, 7 November 2011

*pendik itu menawan*

permulaannya, cube korang teliti kat gambar atas tu..mesti kowng leh tengok kan sape paling pendik antara manusia2 dalam gambar tu..hahah..semestinye aye la..ape boleh buat kan dah pendik..tp pendik2 aye pown, ketinggian aye 164 ok..so memeng ok laaa kan bagi pempuan dengan ketinggian seperti aye tu..tp disebabkan adik beradik aye sume tinggi2..so aye laa yang paling pendik..hahaha...
alkisah satu cerita nie..adik aye selalu lalu sebelah aye pastu ukur ketinggian dengan aye..memang hampeh la kan..der sampai satu tahap..adika aye leh cakap cam nie "ko paling pendik kakngah..xper nnti adik belikan kalsium soh ko makan"..hahaha..hampeh nye adik..pakal laa time tu dalam kete..lau x??lame dah aye belasah die..ekekek

Jumaat, 4 November 2011

"balasan TUHAN disebabkan merogol PARI"


sentap..serius memang sentap bile aye terbace 1 entry dri sowng bloger nie..menceritakan ikan pari yang dirogol..terkejut besar la kan..selalu cerita tentang perempuan yg dirogol n melahirkan anak luar nikah..wawawa...tu laa cerita yang "terhangat dipasaran" bak kata adam af..hehe pastu yang paling memunykil kan aye..pari betina tu nye kemaluan serupa cam manusia perempuan..tekejut besau laa..sampaikan pening2 pale aye memikirkan benda nie.. ok jom laa bace kisah selanjutnya dalam blog bloger nie FUZA.EYFA @ ORANG BUSUK

Khamis, 3 November 2011

*cAmEron hIGhlAnD*


Cameron Highland mendapat namanya setelah seorang pegawai Inggeris iaitu William Cameron menemuinya pada tahun 1885 ketika sedang membuka tinjauan pemetaan.

Bila cakap CAMERON..semua orang teruja dengan pemandangan dan keadaan yang sejuk di atas bukit cameron tu..Begitu jugak lah aye yang tak sabar mentikan tarikh keramat 1/12 nie untuk aye berangkat ke cameron bersama *BFF* aye..hehehe..kami berdua akan bertolak khamis 1/12 nie dah balik 2/12..walaupun hanya 2hari kami akan menetap disana..aye akan pastikan kenangan bersama BFF aye tu akan tersemat dalam hati dan pikiran aye sehingga nafas terakhir aye..Selama kami hidup bersama 18tahun menjadi BFF..baru kali ini kami dapat bercuti bersama tampa ganguan dari siapa-siapa..harap perjalanan kami nanti diredai, selamat pergi dan pulang..

setiap hari kami akan berbual melalu *SMS*  untuk meluahkan rasa tidak sabar untuk bercuti bersama..bak kata BFF aye *jantung aq rasa nak meletup jerk sebab tahan rase gembira sangat2 nak pegi cameron tu nanti* haha..cam gila jerk kan2.. kami akan pergi kesetiap pelusuk2 cameron tu untuk berjalan n bergambar..haha xkira pekan, kampung, mahupun gunung-ganang kami akan daki..yahooo..best2.. best tau kalau ader BFF..susah sama susah..senang sama senang.. boleh dikatakan 1% jer manusia kat dalam dunia nie ader BFF cam aye..syukurlah aye kerana ALLAH S.W.T menemukan insan yang semulia die..hehehe

TEMPAT2 YANG AKAN KAMI KUNJUNG.

LADANG TEH
RUMAH GAYA INGGERIS
Fail:Lakehouse-cameron-highlands.jpg
RUMAH LAKEHOUSE


Tarikan Pelancong

Taman bunga: Cactus Point 500 meter dari Kea Farm

  • Ladang Teh: Ladang Teh BOH, Bharat tea, Sungai Palas Boh, Blue Valley Tea
  • Kebun Sayuran: Terdapat di kebanyakan kampung seperti Kea Farm, Tringkap dan Kuala Terla.
  • Taman bunga: Rose Centre, Rose Valley.
  • Kebun Buah Strawberry.
  • Taman rama-rama.
  • Tokong Sam Poh di Brinchang
  • Jungle Trekking
  • Pasar Sayur dan Pasar malam
  • The Smoke House, The Lake House, Strawberry Park
  • Homestay Kampung Taman Sedia, Tanah Rata.

*hAdiAh hArI jADi aQ*


Tanggal 28/10/2011..genap la aye berusia 22tahun..huukkk..rase tua lak..taun depan 23tahun..aduii.. stiap kali jumpe owg2..mereka2 dok tanye jerk bile aq nak kawin?? hiikk ingat kawin tu cam kawin pondok2 ker?? aye lom jumpe yang sesuai untuk diri aye..so kene tunggu la kalau nak makan nasi minyak aye..hahaha..
berbalik pada tarikh hari jadi aye..famly aye selebrat awal waktu 26/10 sebab haritu harijadi adik aye.. xper laa kan janji sambut..kalau cakap tentang hari jadi..mesti nak hadiah kan2?? tahun nie aye dapat 2 jerk hadiah..tentu2 la 1 darinya dari BFF aye..lalala..mau tengok ape yang aye dapat?? meh tengok bawah...


PEBUNGKUS HADIAH 

ITU DIA HADIAH NEEEE...

kat bawah nie lak adalah my bear yg sentiase menemani aq sepanjng hari..hehehe



Rabu, 2 November 2011

Worsless Wesnesday #1

ATUK MASOK SEPITAL..
OPERAT MATA..


time nie aye kat HOSPITAL TRENDAK MELAKA..
1st time dalam hidup aye jejak kan kaki kat hospital tu..hehe
yer laa memandangkan sepital tu dlm kem tentera..
so memng xkan la masok tampa sbab..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...