TEMAN-TEMAN WANIE

Rabu, 5 Disember 2012

"* HAPPY ANNIVERSARY **


SELAMAT HARI ULANG TAHUN PERKAHWINAN
AYAH & IBU KE-25 TAHUN..
SEMOGA CERIA, BAHAGIA, SIHAT SENTIASA &
BERKASIH SAYANG HINGGA KE AKHIR HAYAT..
AMIN









SEPANJANG PERKAHWINAN 25 TAHUN, 
DATO KAMARUDIN & DATIN FARIDAH  TELAH DI KURNIAKAN
4 ORANG ANAK.. 2 LELAKI & 2 PEREMPUAN.



*__~* pELaMin aNgaN ku mUsNAh +__~*



SEHEBAT mana pun perancangan manusia..
TIADA yang boleh menandingi KUASA SANG PENCIPTA..
akui KELAMAHAN kita ini.. DIA sebaik-baik perancang..




Khamis, 29 November 2012

** jangan ambil kesempatan di atas kebaikan seseorang **


dunia.. dunia..dunia..
zaman sekrang lebih ramai orang jahat berbanding orang baik..
memang tak di nafikan la..

*__~^ tIAdA tAjUK "~__*


DALAM KEHIDUP ORANG YANG BERCINTA, BERKASIH SAYANG, 
DAN MERINDUI PASTI AKAN UJUD PERKATAAN
a) CINTA
b) RINDU 
c) SAYANG

TAPI 
ejaan a) b) c) tadi uh seringa kali ditukar ganti TETAPI masih tetap 
maksud nye di fahami.. contoh

a) CINTA = CHINTA + CYINTA
b) RINDU = RYNN DUE + INDU
c) SAYANG =  CYG + SYG + TAYUNK

akhir sekali.. walau macam mane teruk n berbeza perubahan ejaan tue.
maksudnya tetap sama & hargailah orang yang cinta, sayang, rindu kite tue 
sebelum ia pergi meningalkan kita untuk selamanya..

TAMAT

Selasa, 6 November 2012

*__~* pErAsaAn iTuE inDah *~__*


SETIAP manusia pasti ade bermacam-macam perasaan, memang lumrah kehidupan diciptakan oleh allah swt yang setiap perasaan yang lahir dalam diri seseorang tu semestinya melalui hati.. Itu sebab la hati tidak boleh di permainankan.. Oleh sebab itu, kite perlulah menjaga perasaan org lain supaya owg lain akan sentiasa menjaga perasaan kite pula.. *___^


Stiap yang berlaku dalam hidup, pasti akan mencipta 1 kenangan, dalam kenangan pasti ujud pula suatu perasaan.. benda uh semua berkait2.. mcm isi dengan kuku, mcm gigi dengan lidah.. adakalanya memerlukan antara 1 sama lain.. adakalanya sakit ati n terluka antara satu sama yang lain.. maksudnye memang pasti walaupun kesakitan yang tercipta, kite akan tetap saliling memerlukan..
.


sama la mcm yang berlaku pada aq sekarang.. 1 persahabatan yang terjalin sekian lame terhenti di pertengahan jalan.. kerna ape, kerna *mulut badan binasa*.. kerna mulut la kami berpisah.. mungkin dah tercalit dan tercatit perpisahan menjadi penutup corak dan ukiran dalam perhubungan aq dengan die.. tapi di sebabkan perasaan itu indah. aq sentiase rindukan die.. dulu setiap hari msj, borak.. kini? kenangan dah terlupus.. hanya ingatan yang menemani hidup aq..


Yang pasti kerinduian teramat sangat pada die... memang kate mulut xnak cakap dah tentang die lagi, cakap tak nak kawan dengan die lagi, aq cakap jugak nak lupekan die, xnak ingat pape dah tentang kenangan2 aq sewaktu bersama menjalinkan persahabatan dengan die.. tapi aq manusia biase, perasaan aq xmampu membohongi hati, jujur aq cakap setiap detik waktu otak dan hati aq sentise teringat kat die.. itu la dikatekan " perasaan itu indah " dengan perasaan.. ikatan kasih sayang dan rindu tetap ader.. walaupun mulut jahat kate xnak.. tapi hati yang lembut sering memahami mengatakan nak jugak cakap tentang die..


aq harap suatu hari nanti, akan ade 1 keajaiban membuatkan aq bersama dengan die kembali.. :-( amin.. moga tuhan memperkenankan doa-doa dan harap n impian aq :-)

TAMAT SUDAH 

Isnin, 5 November 2012

*~_* STYLISTA CONTEST *__~^


hye.. selamat hari isnin. harini 1st day wanie start kerja..
wish good untuk wanie ok..
heheh semoga hari2 wanie kat opis nie gembira dan bahagia.
nie 1st time wanie join content dari 
untung2 dapat la hadiah camre uh.. leh jadi hadiah 4 my birthday.. *__*


pErkAra YaNg MeNArIK dAlAm bLoG DYLA & SYIRA
  • bANyak mEncEriTAkaN tEntAng PeRsaHABtan mEreKa.. 
  • wARNA pInk mEnJaDi tEma PAdA kEDuA2 blOg SahABaT kArIb nIe
  •  kEDua2 bLog Nie sUke LeTaK GaMbAR daLaM seTiap eNTry..


Ahad, 4 November 2012

*~__* Segmen Follower bawah 400 *__~*

segmen "FOLLOWER BAWAH 400".. 1st time aq masok blog
Menulis Menconteng.. 
masuk-masuk jerk terus join segmen..
memandang kan aq nye follower teramat ciput & bawah 400..
nampak nye aq mencukupi syarat2 tok join segmen nie la kan..kan..kan..
btw salam kenal pada semua blogger yang join segmen nie :-)

Sabtu, 3 November 2012

" FARID KAMIL c buah hati "


sapa yang xkenal farid kamil artis malaysia yang hensom tu mesti seorang yang di ibaratkan "katak bawah tempurung" hahah oppss jgn ade yang terasa yer.. *~__* kalau tengok jerk farid kamil memang serius teruja, masyukk uh kalau FK jadi pakwe or buah hati kite.. dah la hensom, kaya lak tu.. aauumm.. nak di jadikan cerita, aq der la sowng membe nie.. memang minat gile kat FK..

Bile tanye jerk soklan cam nie kat die
"kasma, ko couple dengan sapa skang nie??" 
confrm die akan jawab
"dengan sapa lagi kalau bukan farid kamil"
  hahaha serius memang rase ggrrrkkk.. geram.. hahaha
datu bile aq tanye soklan cam nie lak kat die...
"kasma, bile ko nak kawin nie" 
die akan jawab
"aq ngah tunggu farid kamil meminang aq la nie"..haha
serius memang lawak.. n kasma nie memang peminat fanastik c FK hahaha..

tapi sekarang FK dah selamat bernikah dengan diana & cik kasma pulak mungkin agak kecewa.. hahaha yang pasti sekarang kasma dah ade buah hati baru mengantikan FK yang bernama Daud.. so xder la kasma rase sedih sangat.. aq harapkan kedua2 pasangan nie berbahagia selalu..
( kepada kasma.. sowi aq wat entry kali nie menceritakan tentang ko..hahah)

CERITA KINI PULA TENTANG "FK" SI BUAH HATI KASMA

tiga tahun menjalin hubungan cinta, Diana Danielle Danny Beeson,
kini sah menjadi isteri kepada Farid Kamil Datuk Dr. Zahari
dengan sekali lafaz pada jam 9.12 pagi tadi.
Pasangan sama cantik sama padan itu dinikahkan oleh Pegawai Tabir Agama / Pendaftar Kanan Daerah Gombak, Daim Jajuli dalam suasana penuh romantis di Hotel Flamingo By The Lake Ampang, Ampang.





" sihir ke arah kekafiran "


kalau orang melayu kebanyakkan bile cerita tentang sihir, pasti semua orang tergambarkan "bomboh".. bomoh nie selalu akan membace ayat2 yang kite tak paham.. berbeza pula dengan ustaz @ ustazah yang mengubatkan org pasti mengunakan ayat al-quran.. selalu nye kalau pegi pada bomoh pasti akan kehabisan beratus-ratus ringgit sebagai upah kepada tukang bomoh..berbeza pulak dengan pengubat yang mengunakan ayat-ayat al-quran, cume perlu bayar seikhlas hati.. ;-)  padahal bomoh tu saja jerk nak kaburkan mata-mata owg yang datang berubat pada die.. yang membantu bomoh2 tue semua adalah syaitan.. memang semua owg tau, syaitan tue dah bersumpah pada allah s.w.t untuk menyesatkan umat islam.. kesimpulannya, jika ade penyakit misteri, masalah rumah tangga dan sebagainya.. kite kenelah berserah diri pada allah memaohon kebaikan dan pertolongna, bukan meminta kepada bomoh yang membuatkan kite lebih sesat dan ke arah kekafiran.. masyallah :-)

Sihir dari segi istilah merupakan satu perbuatan menyakiti atau mempengaruhi badan, hati atau akal orang yang disihir secara tersembunyi (ghaib) yang melibatkan makhluk halus, dan dilakukan di luar hukum alam bagi mencapai tujuan tertentu, contohnya menyakiti seseorang, mengubati penyakit dan juga meramal masa hadapan. Penggunaan istilah sihir dalam alam Melayu pada kebiasaannya merujuk kepada ilmu hitam.

 Sihir di Alam Melayu
Ilmu hitam yang dapat diamalkan masyarakat Melayu terbahagi kepada beberapa bahagian seperti berikut:
  1. Melindung diri
    • Kebal
    • Perubatan
  2. Mendapatkan kelebihan
    • kesaktian
    • Pengasih - Sejenis ilmu hitam yang dapat membangkitkan rasa kasih seseorang terhadap seseorang.
    • Perapun
    • Gagah
    • Perangsang
    • Penderas
    • Pukau
  3. Mengawal/Memusnahkan musuh
    • Penunduk: Digunakan untuk menundukkan orang lain seperti nasi tangas untuk menundukkan suami.
    • Tuju - Jampi-jampi yang membuat orang sakit. Juga menggunakan alatan lain seperti telur layang (telur yang telah dijampi) untuk menyakiti orang dan boleh membawa maut.
    • Pelalai
    • Cuca - Jampi yang boleh menundukkan musuh atau yang dapat mengubati luka.
  4. Meramal masa hadapan
  5. Alimun

Sihir yang diamalkan boleh dikelaskan menurut beberapa kelompok seperti berikut:-
  1. Saka - Menggunakan jin/shaitan - kadam, toyol, datuk, suruhan, roh orang mati, hantu dll.
  2. Azimat
  3. Menggunakan mentera,jampi, serapah - ayat-ayat tertentu.
Mereka yang merawat sihir biasanya melalui beberapa kaedah atau cara:-
  1. Menggunakan ayat-ayat suci
  2. Menggunakan kuasa dalaman atau tenaga batin
  3. Menggunakan bantuan makhluk halus lain.
Pengamal perubatan Melayu yang merawat mangsa sihir boleh digolongkan kepada beberapa bahagin seperti:-
  1. Pawang -
  2. Dukun -
  3. Bomoh -
  4. Orang alim - melalui penggunaan ayat-ayat Al Quran

BIASE kalau bomoh nie.. barang2 yang berkaitan dengan sihir nie cam paku, jarum, kemunyan, pulut kuning, ayam jantan hitam,wang ringgit.. fffuuuhh menakotkan..

Rabu, 31 Oktober 2012

** kesedihan terlampau **


dalam setiap kehidupan pasti akan ade kematian, pagi2 lagi aq dah terklik pada facebook arwah sorang membe. arwah yang aq kenal sangat tabah mengharungi setiap liku2 kehidupan die sewaktu sakit.. setiap kali aq datang melawat, pasti akan ade gelak tawa dari beliau walaupun terpampar wajah yang menahan kesakitan di rautwajahnya.. tetibe terase sedih bile bace kat wall arwah yang mengatakan arwah dah sebulan pergi meningalkan kami semua.. dari kecil menjadi teman sepermainan.. kini iye pergi dulu dalam usia yang terlalu muda.. semoga arwah aman di sana. AL-FATIHAH untuk aARWAH RUSFAINY ATIKAH..

bile dah terase sebak bile bace wall kat facebook arwah.. tangan gatal-gatal pulak bukak blog arwah.. YA ALLAH.. hanya tuhan jerk tauk betapa aq rindu kan die.. dulu selalu comnt2 kat blog arwah..pasti arwah reply balik.. tapi kini.. jika aq comnt xkan ade sapa lagi yang membalas comnt2 aq lagi.. :-(
coretan yang arwah karang menceritakan tentang bermulanya beliau mendapat tahu penyakit nya.. memang sedih bile bace, di temani pulak dengan lagu yang dipilih menjadi peneman sesiapa yang membace blog beliau..

CORETAN BLOG ARWAH AQ SEDIAKAN DI BAWAH NIE
BAGI SAPA YANG NAK RASE SEDIH MACAM AQ SEKARANG..
jika dah bace.. aq memohon kalian sedekahkan AL-FATIHAH kepada sahabat aq
RUSFAINYATIQAH BINTI AZMAN.. :-)
*
*
 Aku xnk masuk spital sbb aku pk kn Final aku tinggal lg 2paper..dengan aku xstudy lh.satu pper teori just baca2 je okey lg..y kira2 tu da la aku kene minta bantuan pengajar aku dari golongan sahabat di rumh sewa...menangis xsudah aku bila pikirkan kene jawab kat spital ni.so dlm keadaan terdesak kol kawan2 swo hntr kn sgala2  persiapan peperiksaan...nota n alat tulis.." terus membaca SINI part 2 "
 *
*
*
~ LECTURER BERFIKIRAN NEGETIF ~ bile waktu melawat mak aku dtg mak aku citer ap yang terjadi..rupenyer lecturer kol ruma aku tanya tentang aku..perangai aku..Lecturer ni tanpa usul pekse pikir negetif tntg aku dorg engat aku *mengandung 0r gugur kan budak ..peh....punye la jht mulu kn..nama je lecturer tp xgeti nk selidik betol2.."terus membaca SINI part 3 "
 *
*
*
paling hati aku sedih spnjg sakit..mak aku...bila aku xthn sakit stiap kali aku mnjerit mnahan kesakitan mak pasti turut mnangis..kdg2 mak xtnjuk kn yang mak mnangis..mak akn lari p tmpt lain n mak mnangis... seterusnya BACE part 4
*
*
*
*
Pendarahan da xmacam biasa slps mndpt rwtn hospital..tapi aku ni kdg2 ksihatan tu okey kdg2 xokey..ekot kitran haid bila haid dtg mula la sakit...pastu tepon ambulans bawa p hospital ....nasib baik ayah aku ni keje sebagai pemandu ambulans dekat klinik Ayer Molek SETERUSNYA part 5
*
*
*
Masa menunggu untuk operation membuang cyst tlh tiba...cyst tu lbih kurg mcm ketumbuhan atau bengkak kot..cyst tu ada pd kdua2 ovari aku belah kanan besr belah kiri kecik je...doktor just buang cust y dh mmbesar di sblah knan . . .tapi ovari doktor xusik . .masa oprate tu jugak doktor akn ambl sample tisu rahim aku untu dihantarkan ke makmal. . . ..kecut perut..masa aku kene tolak untuk ke dewan pembedahan..pastu mak citer ayah menangis masa nurse tolak aku tu..nurse tu pun pndg je ayah..
(ni mak aku citer msa aku dh sihat) PART 7
*
*
*
Tiba waktu malam lak dapat panggilan dari member aku. . ..
Member : Rus ko kat mana?
Aku : kat hospital. . .
Member : betol k ko sakit kanser tahap 3. . .
Aku ; ha????wei gila apa ko. .aku okey je la ni. . .sape yang ckp dgn kau?
Member : Ayaha aku ckp. . .
Aku :tak adalah doktor tak ckp apa2 pun. . . .
PART 8 

setiap part ade cerita tersendiri..
sila klik pada part-part tu kalau nak membace yer..selamat membaca :-)



Isnin, 29 Oktober 2012

"HAPPY BIRTHDAY TOO ME"



kebanyakkan orang pasti akan tunggu kedatangan hari kelahiran sendiri. kerna di hari kelahiran itu pasti akan dapat banyak ucapan dari kawan-kawan, keluarga dan paling penting dari buah hati.. ^__^ yang lebih bernasib baik, ade jugak yang memberi hadiah.. pasti hari itu adalah hari yang paling bahagia dalam tahun itu.. sama la jugak macam aq, setiap tahun aq akan tunggu menjelangnya tanggal 28 october. pada tahun 2012 genap la aq usia 23tahun "maluuu taukk, tua dah aq"  hahah.. 28hb tu semalam la sebab harini dah 29 october.. hehe.. tapi tampa di sedari..rupanya umur aq telah meningkat dari setiap tahun ke tahun berikut nye.. kesimpulannya, jangan la tunggu hari kelahiran tue kerna hari itu membuat kan kite lebih cepat tua.. hahaha seram jerk bile dengar perkataan "tua".. tapi walaubagaimanapun.. setiap orang pasti akan merasai hari tua jika di izinkan tuhan.. *__^..


dulu masa usia alam sekolah rendah, aq suke berfikir dah besar nanti macam mane lah kehidupan aq.. kecantikkan secantik ibu ker? sehensom ayah ker "walaupun aq perampuan"..haha bile di pikir2kan balik memang melawakkan.. tapi kini hari ke-2 aq memasuki usia 23tahun.. setiap tahun bile tibe jerk birthday mesti aq rase malu gile sebab terase macam dah tua sangat.. tapi apakan daya hidup mesti di teruskan.
umur tak penting kerana cuma angka kata membe2. haha
tahun nie birthday, aq rase hapy sebab selebrat dengan big famly, raikan jugak birthday k.long dan adik sekali.. gembira jugak sebab tahun nie birthday, dalam hati aq ade hati owg lain.. haha sapa lagi kalau bukan muhammad (arm).. berbeza dengan 3tahun lepas, birthday aq paling malang sekali sebab pakwe aq dulu dah la tak wish my birthday, hari yang sama jugak aq putus dengan die, pastu lagi seminggu tari tarikh uh aq genap couple dengan die.. sedih la jugak time uh sebab aq xleh terima sesangat time uh adalah hari raya.. owg semua bermaafan, tapi aq dengan die?? arrgg tauching kejap.. tp aq kan tabah org nye.. so aq mampu bersabar.. tet tet tet..


aq bersyukur sangat2 pada hari kelahiran aq, ramai yang mengingati tarikh penting aq tu.. yang penting my mom la owg petama yang wish "selamat hari jadi k.ngah" sayang ibu *__*, 2nd yang bg ucapan sapa lagi kalau bukan my sister klong, 3rd my brother nazrey..yang selebih nye membe2 karib aq la.. tapi der 1 yang aq geram, arm bole lupe aq nye birthday.. so die wish lambat 30minit dari my mom.. haha xper la xkisah semua tu.. yang penting arm wish dan kegembiraan aq terbancar dan bercahaya la pagi2 buta tue :-) ok tu satu hal la.. yang aq terpanjat gile.. der sowng membe nie anta email kat aq..wish birthday.. anta pic yang der tulisan happy birthday.. tu la dulu dok cakap kat aq "aku dah nampak titik hitam pada persahabatan & perhubungan kite" datu time birthday aq.. die leh anta email lak.. time tu memang rase sedih gile.. tersentuh la ati aq.. aq pikir die betul2 nak lupekan aq kawan die nie.. haha tapi ternyata die ingat gak birthday aq.. haha yer lol.. tu la di katekan sahabat.. baik buruk macam mane pown.. mesti akan teringat gak.. hahaha

TAMAT


Isnin, 22 Oktober 2012

@__# hati yang menangis *__$


harini masok minggu ke-4 aq di pejabat baru.. maksudnya hampir sebulan aq disini.. tempat baru, semua nya baru.. segala yang dipelajari aq cuba untuk buat yang terbaik.. cuba, cuba dan terus mencuba.. kesebokkan aq di pejabat baru menampakan perbezaan aq di pejabat lame.. selame 3minggu aq di pejabat, segalanya berjalan lancar, semua kerja yang diberi aq dapat menyiapkan sepenuhnya..tetapi harini hari petama dalam minggu ke-4, bos aq mengarah membuat satu design yang berlengkok-lengkok.. "bos bagi 1 barang,  suruh aq lukis balik barang tu.." aq ukur-ukur la barang tu untuk medapat ukuran tuk melukis.. sambil-sambil mengukur, aq memikir barang tue nak lukis macam mane? nak buat segi 4 dulu ker nak buat bulatan dulu ker?? ya allah.. kali pertama aq disiksa disini.. hahaha aq tetibe menjadi blur.. otak kosong rase macam terlalu bodoh, sebab tak mampu nak berpikir seperti biase.. bos keluar masuk, masuk keluar bilik sambil tengok lukisan aq.. tetibe bos bersuara "kalau mcm nie sampai esok pun xboleh keluar prodax" ffuuhhh.. aq mule la nak tauching.. bos siap2, pastu die anagkat kaki kua g jumpe client.. aq dok kat opis terpinga-pinga.. last aq berase sebak & tetibe menangis.. bile pikir-pikir.. memang lawak.. tapi kalau korang der kat tempat aq, dan merase ape yang aq rase..pasti korang nagis sekali.. haha.. btw itulah kenangan aq menagis di opis baru.. bile cite kat arm.. arm gelak.. siot jerk.. hihihi..


Khamis, 18 Oktober 2012

" happy birthday k'long "


selamat hari jadi kaklong..
kakak aq yang sulung.. nama pun kaklong confrm la yang sulung kan..
tanggal 14 oktober 1988 beliau dilahirkan..
di beri nama Noor suzaini binti Kamarudin..
dalam rumah pangil k.long, tapi mmbe2 ramai pangil die zai,
dan ade jugak yang pangil sue
kini 14 oktober 2012 telah genap usia beliau 24tahun.. tua dah akak aq.. heheh..
opss bukan tua tapi berusia dan akan lebih matang dalam kehidupan..
aq doakan dengan meningkatnya umur kaklong moga beliau
dimurahkan rezeki, berjaya dalam hidup, sentiasa mendapat kebahagiaan,
kegembiraan jugak menjadi peneman hidup k.long dan yang penting..
semoga k'long cepat kaya boleh banje aq makan sate. ammak..
sejak2 nie aq mengidam makan sate la pulak..
ni semua gare2 ibu la.. dalam seminggu ni 2x beli sate.. kan dah ketagih.. hahaha
tapi serius sate yang ibu beli tu memang sedap.. 
dekat jerk pown dengan rumah..
tapi kalau nak oder sate tu.. makan 1jam 30 minit gak la menunggu..
haa dari situ memang dah nampak kan sate makcik tue memang sedap.. 
ramai owg tunggu..

urrmm dalam bulan oktober nie ade 3owg adik beradik aq nye birthday.. 
nak tauk sapa??
1) kaklong  2) adik dan yang ker 3) aq la  aka "kakngah"
time birthday k.long membe2 die ajak g selebrat kat tepi tasik a'keroh..
birthday adik lak xtauk la nak selebrat kat mane.. hahaha
yang penting birthday aq nanti baru la akan sambut tok ketiga2 adik beradik..
sambut sekali jerk baru meriah sikit majlis.. nanti time party birthday..
aq nak suh ibu ayah pangil kazen2 wat bacaan tahlil sikit,
 pastu wat doa kesyukuran sebab aq dapat kerja baru.. hehehe 
dapat kerja baru loat nak wat tahlil..
pelik sunguh.. tapi ape leh wat.. begini lah perngai aq.. 
memang suka meraikan sesuatu peristiwa..
sebab utamanya.. waktu-waktu macam tu la keluarga aq semua akan berkumpul..
gelak ketawa pasti meriuhkan rumah.. happy nyee..
tak sabar nak tunggu tangal 28 oktober 2012 nie..

time sambut birthday kami-kami-kami nanti.. nak jempot famly belah ayah, famly belah ibu dan yang penting cik abg sayang aq tu mau ade ok.. die xder.. aq majuk 44hari..haha..sebab aq nak kongsi setiap saat bahagiaan aq dengan die.. dengan kehadiran die pasti kebahagiaan & kegembiraan aq akan lebih terserlah..



Khamis, 4 Oktober 2012

*__# ku tak sempurna &__^


maaf kan aq kerana ku tak sempurna.. liku-liku percintaan membuatkan aq sentiase berjaga-jaga dalam setiap perhubungan.. cukup la menyakiti hati ini dengan tingkah laku mu wahai lelaki.. adakah tidak layak bagi ku untuk mendapat kebahagiaan seperti perempuan lain.. jika hanya air mata yang sentiasa menemani aq..  aq pasra atas ketentuan maha pencipta.. tetapi !!!! mengapa gelak tawa hanya seketika dalam setiap perbuhungan yang aq jalinkan.. mengapa?? mengapa?? dan mengapa??

ku tak sempurna...
mengapa ketidak sempurnaan aq menajadikan kau
"memandang perempuan lain"?
tidak cukupkah kasih sayang dan cinta yang aq taburkan?

aq tidak secantik bidadari,
tapi aq mampu menjaga dan menyangi kau seperti lebih dari seorang bidadari..
aq tidak baik seperti bidadari,
tapi aq mampu menyenangkan hati kau dikala kau kesepian..
aq nakal dan degil tapi tak bermakna tingkah laku aq itu membat kan kau benci kepadaku..

apakah aq ditakdir kan untuk terluka setiap kali kebahagiaan datang??
apakah aq tak layak untuk di sayangi??
apakah aq tak layak untuk mendapat cinta sejati??
apakah aq ini semua balasan di setiap perbuatan-perbuatan aq dulu..

aq merayu pada kau, bersyukur la dengan kehadiran aq..
bermaknakah kau mengatakan cinta tapi kau mengsia2 kan??
jika aq bukan pilihan kau, pergi lah dari hidupku sekarang..
biarlah aq terluka sekarang dari terluka membawa mati satu ketika nanti..
janji manis mu perlukah tunggu sedangkan kau sendiri
sering menyakitkan hati ku..

bak kate memb2 aq, 1pergi 10datang.. tapi hati aq susah untuk menerima..
mana mungkin aq nak menerima yang lain sedangkan hati aq cuma pada kau.. kalau nak dipikirkan.. banyak lagi lelaki lain yang lebih baik dari kau, lebih kaya dari kau, lebih hensom dari kau.. tapi aq tak pandang semua tue kerna hati aq hanya satu untuk kau.. tapi kerna hati yang satu itulah kau sering sakiti.. ko sering lukakan.. apakah kau tak nampak kesunguhan aq untuk mendapatkan kau?? tak nampak kah??



** peRjALaNaN hiDuPkU KiNi **


Selalunya aq bangun pagi jam 6.40, siap mandi & subuh terus tido balik.. kekadang lau momy xsempat masak.. aq lah ambil alih tugas momy memasak tuk santapan tengahari dady n adik aq.. tapi sejak dah masuk opis baru.. masa kerja aq panjang dah.. start 8.30 hingga 6.30.. bermaksudnya lepas mandi & subuh aq xleh tdo balik, kene siap2 nak gerak pergi kerja.. mase hari petama aq kerja tue.. aq keluar rumah kol 7.30.. 1jam awal.. yer la xpenah kan jalan pagi nak pegi area opis tu.. dady cakap area sana jem teruk pagi2.. tu yang aq keluar awal.. tp harini. hari ke-4 aq kerja.. kua uma kol 8pg dah.. haha sebab aq kan perempit tegar.. so 25minit jerk dah sampai.. hehehe

Rabu, 3 Oktober 2012

" 1st day di opic baru "


kalau nak di ceritakan.. memang tak tergambar la perasan aq di waktu & di ketikaa aq melangkah masuk ke dalam sebuah bangunan yang aq pun tak kenal sesiapa kecuali seorang membe.. terpinga-pinga, seperti musafir yang ilang kedunia lain.. hahaha.. mengharapkan belas simpati orang2 yang berada di dalam opic baru aq itu.. menantikan setiap detik namaku di pangil.. "__*

nak dijadikan cerita, mulanya seorang membe mengajak aq bekerja di syarikat die.. di sebabkan syarikat tue  kerja membuat 3d.. aq tanpa berpikir panjang bersetuju la.. sebabnya aq memang dah lame nak belajar membuat 3d.. **tu la time study dulu lecture ajau aq kat belakang tdo** haha tu la dah nasib badan.. skang dah tua bangka baru tegedik-gedik nak belajau balik.. tauk lecture aq.. xpasal2 kene marah free2 jerk..

wink..wink.. untuk ke-2 kalinya aq jejakkan kaki kat opic nie.. mule2 datang dulu untuk interview.. 2nd days nie.. aq dah mula la jadi seorang pekerja di syarikat ultimate tecnology & optimum solution.. dalam opic nie ade dua syarikat tapi duduk bawah satu bumbung.. bos ade 3owg.. sorg pangkat datuk, sorang pangkat pakcik & sorg mungkin pangkat abg kot.. hahaha yang pasti kedua bos aq tue dah kawin  yang pangkat abg uh ade awek dah.. sebb aq terskodeng gambau2 dalam letop die..hihihi.. so cik abg aq xpayah nak jelus2 kalau2 takot aq dok ngurat cik bos baru aq itu.. hehehe i love u sorang jerk cik abam arm.. kikiki *__^.. arm tu muhammad laa.. famly die pngil arm.. aq pown kene la pngil arm gak sebb kan dah nk jadi fmly die gak... maluuu larriikkkk.... hahahahaha

mase mule2 masuk tue.. sama-sama la sampai dengan cik kerani opis tue.. pastu die tulung bukak kan pintu tok aq.. pastu soh g punchcad sebab die dah sediakan cad punchcad aq.. dah bukak semua2 lampu n akon.. die pangil aq naik tingkat atas.. aq duduk la kat meja tetamu sebab aq xtau meja aq mane 1.. pastu cik kerani (aq pngil die mrs sebb dh kawin) uh dtg bagi kat aq surat menyurat untuk aq sign.. pastu kite owg turun la bawah balik.. masuk kat bilik opis bawah n der lagi sowng gul dalam bilik tue.. upanya gurl uh QC.. nama die dewi.. orang indun tapi menetap kat malaysia sebab die dah kawin dengan staf cina kat opis nie jugak.. btw.. setakat nie.. aq rase semua staf ok2.. cume aq jerk yang pemalu lebih2.. hahaha mrs tu bawak aq jalan2 ke setiap deprtmen.. nak kenal kan aq kat staf2 dan tunjukkan aq deparmnt2 dalam opic tu..

selame aq habis study, aq tak pernah tukar tempat kerja.. biase la setia pada yang satu kate kan.. dok la 4 taun kat opis lame tue.. semua selok belok kerja dalam opis tu aq mahir.. tanye jerk pape kat aq.. semua aq dapat jawab.. hahah kat opis lame uh aq ade sowng bos yang cute.. hahah.. datuk yang cute n cumel.. kat opis baru nie lak.. biase2 jerk.. cumel ade, cute ader.. terkejut budaya gak aq masuk kat opis baru nie.. semua serba serbi kene belajau balik.. mrs QC tu la yang banyak ajar aq.. pastu next yang menjadi cikgu aq adelah membe aq sowng tu la.. aq kerja kat sini sebagai pembantu membe aq tu.. berjawatan sebagai Mechanical Designer.. nampak cam gempak jerk bunyi jawatan tu.. tapi aq terlalu cetik dalam bidang uh.. almaklum la budak baru belajau.. yang penting aq ade usaha & minat untuk belajar ok..

pejalanan opic dengan rumah aq ade lah dalam lingkungan 30minit.. semua tu gare2 trafiqlight bertimbun2.. angaran lebih dari 10 trafiqlight tauk tak?? tu sebab makan 30minit perjalan.. kalau xder banyak confrm 15minit aq leh sampai.. almaklum la aq nie kan perempit tegar.. ammak.. *__" kalau aq xkerja kat opis baru nie.. aq gase setaun xlebih 10kali aq lalu area sini.. tapi kali nie.. setiap ari siot aq kene lalu ikot jalan nie.. dulu nak ke arah sini dok sesat jerk.. haha tp skang dah pro..kikiki walaupun kebahagiaan aq disini.. tp kenangan bersama opic lame sentiase dalam ingatan aq.. bayang kan.. time aq bangun tdo 1stday nak masuk ppis baru.. rase macam mimpi.. ekk betul ker harini aq nak masuk opis baru.. haha time otw g kerja uh.. aq leh sempat pikir lagi.. ekk nape aq lalu ikot jalan niee.. nape xikot jalan biase aq lalu.. haha ammak..kehidupan aq di opis Sa Noh Arkitek dah tamat rupanya.. selamat tingal kawan2 opis lame..terutama pakcik nordin.. kesian kat die.. tp apekan daya.. aq xmampu merubah keadaan.. "_*

1stday aq kj.. rase penat gile.. xtau la penat ape yang aq wat kerja..padahal xder wat pape pun.. balik terus tido.. cam owg kj kontrak la penat aq.. hahaha.. mungkin sebab masa bekerja tu lame kot.. tu yang gase penat.. pastu selalu time lunch aq dapt tdo kat opis lame.. opis baru nie mane la dapt tdo.. solat pun xtau nak solat kat mane.. xder port baik.. aq dok la cari2 surau ker kan.. xjumpe.. last2 aq tenampak petronas.. eehhmmmmm.. berdehem panjang tanda gembira.. itu die... port baru aq.. "surau petronas".. haha leh la aq solat zohor kat situ.. smbil lending2 kan badan..

TAMAT

^ harini hari ke-3 aq kerja.. xsempat nak on9.. tu yang dah hari ke tiga baru nak bukak blog ^
ok..smpai sini dulu cerita aq.. dah kol 6.30ptg.. opis baru nie close 6.30.. byee nak lek kj dah



Jumaat, 28 September 2012

pergi tiada peganti


tanggal 25 september.. tarikh yang membuatkan ramai kenalan aq malah diri ku jugak mengalirkan air mata.. 
pemergian seorang sahabat buat selamanya.. kepayahan dan kesengsaraan yang arwah tanggung sebelum menghembuskan nafas terakhirnya membuatkan aq tersedar dari lamunan.. menjadi umat yang leka dengan setiap suruhan allah, menjadi anak yang kurang taat pada ibu bapa.. ya allah.. ampunilah setiap dosa-dosaku...

arwah begitu tabah menghadapi liku2 kehidupan sewaktu bergelar pesakit.. di dalam blog beliau banyak menceritakan tentang kehidupan yang beliau lalui menunjukkan beliau seorang umat yang begitu tabah menerima ketentuan yang di turunkan oleh allah s.w.t. kepadanya..

arwah menghidap barah..


Jumaat, 14 September 2012

+__* Club Kesayanganku ^__-


bila orang cakap club kereta jerk.. mesti tepikir lelaki jerk yang join.. tapi sejak2 aq dah menjadi salah sorang crew club kereta.. pasti ramai pikir mesti kete die gempak-gempak.. "__* tapi yang sebenar & sebetulnya club kereta nie sesiapa pun boleh join.. kereta standad pown leh masok gak.. asalkan ade kereta.. tapi setakat nie belum penah la aq dengau club kereta sorong.. hahaha kalau ade club kereta sorong uh pasti aq nak join gak sebab kat uma ade gak kereta sorong.. ^__^

yang best masuk club nie.. 1st nye dapat menambah kawan baru.. ade perempuan, ade lelaki.. yang pastinya ade adik-adik kecil jugak.. yup adik-adik kecil join club kereta..caye tak??.. aq suke gile kat adik2 kecik... almaklum ler aq xder adik kecik.. so main-main la dengan anak owg.. /__@ nak tunggu anak aq tah bile la dapat nyee.. nak ambil anak angkat momy xbagi..


haa tengok uh.. aq jadi gadis di F1.. hahaha.. 1st time kan tengok ade gadis F1 pegang payung memakai serba serbi tutup.. selalu tengok sume seksi seksa bagai.. "_= .. muslimah lagi tu..eeeuuuwww malu..


nie pulak si gadis-gadis yang join club kereta.. sumpah xcaye kan? haha tp serius aq xtipu.. die owg nie semua memang muslimah-muslimah.. bawak kereta semua pakai baju kurung jerk..xmain la baju seksi-seksi..walaupun kami muslimah hati kami tetap kental cam hati owg laki gak..tepulang la pada kowng nak caya ker tak..


dalam gambau uh semua adik beradik aq.. cumel loteh semua nye.. sama la cam aq yang cute miut niee.. pastu ayu sopan muslimah lak tu.. hahaha mesti tak caye kan adik beradik aq nie ramai gile.. hahaha 1 tahun xkan 10 owg anak momy beranak.. *__& yang sebetulnye.. nie la crew2 club kereta,. saja aq cakap adik beradik sebab kami memang dah duduk bawah 1 club, 1 bumbung, 1 comunity.. kire adik beradik la tu.. kan?? kan?? kan?? plese tolong iye kan.. hahahaha gambau-gambau semua tu time kite owg pegi 
EVENT OPEN HOUSE G2OC di RAWANG..


Khamis, 13 September 2012

*_^ GuNdAh gULaNa hAtI iNi "_>


Dalam hidup, baru petama kali aq rase cemas, risau, takot seperti yang aq  rase sekarang nie.. gare-gare nak cakap yang aq nak berhenti kerja.. tah kenapa aq mempunyai rase seteruk nie.. time nak ambil exam spm dulu pown aq xpernah rase seperti nie.."__^ WINK..WINK.... memang terasa lawak.. tapi apakan daya aq.. aq kene berhijrah dari satu pengalaman ke pengalaman yang lain.. perasaan bersalah yang paling banyak aq rasekan sekarang nie.. bersalah kerana nak meningalkan suasana yang aq rase, lihat, selama hampir 4tahun setiap hari.. rase bersalah jugak kepada pakcik opis nie sebab nak meningalkan die.. dah la nak tingalkan die..pastu bos sendiri lak yang bagi tauk kat die.. sepatut nya aq yang sendiri kene bagi tauk kat die..bukan bos.. ya allah.. ape yang aq dah buat nie?? disebabkan pakcik ofice uh dah g haji.. so aq pangil de haji jerk la yer.. hihihi

ritu time nak interview kj baru pun gase takot gak, risau gak.. takot & risau sebab tak dapat.. hahaha bak kate arm "macam baru 1st time interview jerk" kan dah banyak kali.. tu pun nak takot jugak.. hahahah yer la selame nie aq interview kat govemen jerk.. pastu yg dtg interview tu ramai2.. so rase takot uh memang xrase sangat pastu perasaan risau uh memang xder sebab dah ramai2 confrm la susah nak dapat n pikir kalau ade rezeki baru dapat..

time aq fax kan resignation lettter bos ade kat office KL.. aq skang ade kat opis melaka bersama-sama haji staf ofice melaka yang aq maksudkan pakcik tu laa.. tetibe akak staf ofice KL bagi tau bos dah call haji uh bagi tauk aq nak berhenti.. dala time tu haji uh ade kat lua.. lagi la die terperanjat owg tua tu sebab aq xbagi tauk kat die dulu.. maaf..maaf.. "___"

    selepas 1jam - haji balik ofice buat muke macam takder paper berlaku.. *__^ aq lak rase berdebar-debar.. jantung xpayah nak cakap la..bukan main laju lagi bergegar... pelik aq kat haji.. so untuk hilangkan rase bersalah dalam diri.. aq cakap la.. "bos ade call ker tadi" pastu haji cakap nape awak tak bagi tahu saya dulu nak berhenti? saya bos kat ofice melaka.. ammak.. OMG.. aq xtau dah nak jawab ape.. aq terus la membisu sampai sekarang..

lame gak kami membisu = = = >> haji bersuara.. haji cakap ofice baru kat mane, keja sebagai ape, syarikat arkitek jugak ker, & ade la beberapa soklan yang ditanya dan mampu aq jawab dengan tenang.. last sekali haji tanye aq soklan cepukmas yang membuatkan aq terus rase bertambah2 bersalah.. soklan tu berbentuk "awak dah pikir habis2 ker awak nak tukar kerja? kerja ofice nie xsusah sangat kan? xder pun buat ape2 sangat" tetibe aq terkedu.. aq memang xboleh nak cakap pape dah.. sebab aq dah confrm kan untuk bertukar mencari kerjaya lain.. mungkin sampai waktu & berakhir bulan nie saja aq berhidmat disini $_* aq mampu tersenyum pahit seterusnya mendiamkan diri saja..

dlm minggu nie semua perasaan aq datang betimpa-timpa.. genap sebulan macam nie.. leh sesak nafas aq di buat nyee.. yer laa perasaan uh semua datang dari hati.. hahah owg2 lain nak mintak berhenti memang berperasaan macam aq nie ker?? ke aq sorang jerk yang rasa..isshh tah la xtau nak cakap ape dah.. almaklum la 1st time aq mintak berhenti kj..sejak abis study dulu.. terus masok kj nie.. tengok?? bertapa setianya aq kat compeny nie.. kikiki puji diri sendiri lak..huuu...

selepas nie, perjalanan hidup aq akan serta merta berubah... dari segi masa kerja, masa berchating, masa berborak, semua akan berubah..berubah 100%.. harapan aq agar aqtabah dan kuat tok mengharngi pekerjaan baru aq tue nanti.. mengharapkan semau berjalan lancar dan aq disenangi & disukai oleh staf-staf tempat kerja baru ku nanti.. hehehe amin..

GOOD LUCK NOOR SAZWANI


Rabu, 5 September 2012

"_* satu persatu pergi #_"



disaat aq memerlukan..
satu persatu mereka-mereka yang aq sayang pergi..
entah mengapa.. apakah salah aq?? 
apakah ade keterlanjuran kata-kata @ perbuatan membuatkan mereka pergi?
adakah mereka pergi kerna mereka rasanya aq dah tak memerlukan mereka lagi??
banyak persoalan yang bermain dibenakku..

aq rindukan saat bersama mereka.. aq rindukan saat gelak tawa bersama mereka..
aq rindukan gurau senda bersama mereka.. aq rindukan pelukan mesra bersama mereka..
aq rindukan mereka.. :-(, :-(, :-(

hidupku kini menjadi kosong tampa mereka..
kenapa?? kenapa?? kenapa?? hidupku mula sunyi sepi..
dalam kesedihan dan kesunyian diri..
satu persatu kenagan bersama mereka silih berganti datang menyerbu pikiranku..
 
adakah sampai disini kisah cerita kita..
tiada daya selamanya..
biarku pujuk hati ini.. merawat luka sendiri..
setelah aq kau lupai..sedangkan kau tahu..
kasih aku hanyalah untuk mu.. tiada lain dalam hidupku..
mungkin sudah suratan kita..terpisah sebegini saja..
pasti disuatu hari nanti..ku jejak bahagia..
 
 
 


Isnin, 13 Ogos 2012

*~__^ burge bakar yang mengenyangkan *__~*


bile cakap pasal burge bakar jerk.. pasti dan confrm2 ramai yang telan airliur.. hahah tapi tengok tempat jugak la. ade yang burge bakar sedap ader jugak yang rase biase2 jerk.. tapi ternyata memang banyak dah tempat bukak gerai burge bakar nie.. tapi yang aq penah pegi makan burge bakar dekat bukit beruang, melaka. tempat die strategi dan banyak gak membe2 yang penah makan kat sana. yang pasti aq dah g makan kat sana 4x.. hahaha setiap kali membe nak g makan, aq la yang tunjukkan tempat pastu aq makan la sekali.. tu yang dok gemok jerk xkurus2.. dok makan jerk xsudah2.. hahaha

no 10 tu angka giliran nak dapat burge.. hehe 
bayang kan betapa ramai nye org oder burge sampai kene ambil no dah mcm kat sepital.. 

tengok burge uh meleleh2 chise n mayonis.. 
membuatkan aq terase lapor lagi walupun dha kenyang.. hahaha

tu gambar depan gerai burge bakar.. time nie dah nak balik..
sempat la jugak benti kejap possing depan camre.. arrkk.. 
kenyang dah perut..ahaha

lagi pelik membe aq sowng nie.. dok pikir cam mane die nak mule makan..
haha yer lol tebal sangat burge uh.. nak gigit belah mane dulu?? hahaha 

nie lagi sorang... cer tengok burge uh lagi besau dari mulut die.. hahah
so kene la makn sikit2. b4 tercekit yer bro..hahahah


nie makan sowng ayam sowng daging.. 
tapi aq rase makan ayam lagi untung dari daging..
sebab nye ayam uh die bagi seketul ayam.. memang sedap laa.. 
kalau daging lak yang dah di hancurkan

last sekali.. 
haa betapa terujanya aq nak memulakan makan burge bakar yang menyelerakan..

Jumaat, 6 Julai 2012

" otak2 yang sedap "


otak-otak selalu ader kat kedai2 makan,
restoran2, tapi tak pernah lak wanie jumpe kat kedai mamak..
kalau ade sesiapa penah jumpe kat kedai mamak sila bagi tau wanie
kedai mamak tu kat mane.. hahahaha..penipu & pembohong besar bile orang cakap die tak tahu ape tu otak-otak..
betul kan? sebab memang kebanyakkan kedai sekarang otak2 nie makanan sampingan
 yang akan diberi oleh pekerja kedai makan sementara nak menunggu makanan yang kite oder tu sampai..
betul tak?? betul kan?? opss tanye soklan leh jawab sendiri lak.. :-)
otak-otak nie memang makanan kegemaran wanie.. makan banyak kali pun xpernah muak..
tak pernah jemu. tak pernah.. tak pernah dan xpernah.. hahaha


1 kampit besar otak2 nie ader 50 batang otak2..
kalau sapa2 yang nak beli..boleh bagi tau kat wanie..
tapi pada orang melaka jerk la bole beli sebab kalau pos takot tak bole...
almaklum la bahan basah dan bekukan :-)
 kalau nak beli sila la letakkan no tipun kat comnt bawah nie tak pun
 boleh inbox kat facebook wanie SANYO OSAKA.




Jumaat, 29 Jun 2012

" KERINDUAN YANG TERAMAT "



Betapa aq rindu kan die.. aq harap die pun merindui aq sepertimana aq rindu kan die.. Ya ALLAH.. jika benar die untukku.. dekat kan lah hati ku dengan hatinya..

selama persahabatan aq dengan die..banyak kenangan pahit & manis kami tempuh bersama.. suka duka, pahit manis, tawar masin.. pasti kami lalui bersama..tahun nie genap 19tahun aq berkawan dengan die..bayang kan sejak dari sekolah taska umur 5tahun..menjadi sahabat sejati.. sehati sejiwa.. selama umur aq menjangkau 23 tahun..  dia satu2 nya kawan yang aq angap sahabat.. aq xpenah angkap kawan2 lain sahabat melainkan die..

hati kami dah jadi satu,perngai kami sama..tingkah laku, perbuatan sama...cam pasangan kembar..time kat sekolah pun cikgu akan tegur perngai die sama cam perngai aq dalam kelas.. padahal cikgu tue xpenah tau kami nie BFF..waktu kami terpisah masa from4 die masuk aliran vokesional aq lak aliran teknik..

dari sek. rendah ke sek men xpernah berpisah sehingga from 4..mesti 1 kelas.. duduk sebelah2.. buat nakal sama..  buat baik sama..after spm baru kami ikot haluan masing2 tok masuk study.. tp walupun kami terpisah jarak..tp masa kami xpernah terpisah..setiap hari call,  msj tok cerita kenagan yang berlaku seharian..owg bercouple pun xder serapat cam kami :(



tapi kini?? dengan satu kata2 kami boleh terpisah..
(die suruh aq lupe kan die.. die cakap die dah xkenal sapa aq.. 
setiap kali aq msj die mesti tanye "sapa nie?" )

aq pun xtau la kenapa die begitu terasa sangat dengan kate2 aq tue..lagipun kate2 tu bukan di tuju pada die... aq pun xtahu ape silap aq pada die.. aq ingat kan die dah kenal aq.. die dah paham dengan setiap gurauan, dh paham waktu aq marah, waktu aq sedih.. tp ternyata tak.. tp?? ya allah.. sedih  nye..



setiap kali aq call, die xpenah jawab.. setiap kali aq msj die..  
dia layan msj mcm biase.. last2 die tanye 
"sapa nie".. menangis ati aq mengenagkan saat kebahagiaan aq..
sampai bile harus jadi begini.. sampai bile harus aq memendam rindu..

now kalau aq msj die..
aq just anta msj at die " RINDU" kalau die reply..aq xreply pape dah..
saje nak sedap kan ati sendiri.. yer laa kalau aq msj pown bukan die kenal sapa aq..

pastu der 1 hari..ritu.. die chat aq kat YM (yahoo malaysia).
die cakap die rindu at aq..
pastu cakap dah lame xcontac aq..so aq pikir die dah la maaf kan aq..
so aq msj la cam biase setiap ari aq msj die sebelum die terase ati kat aq dulu..
tp die reply.. ^^kalau bukan sebab ko.. KITE takkan jadi mcm nie..
xkan bepisah mcm nie.^^ so aq tanye la ape salah aq.. cube bagi tau kat aq..
datu leh die ckp cari sendiri ape aq nye salah coz die cakap 
sikit pown aq xder perasaan hormat kat die..
lagi la bertambah aq confius.. aq xtau ape salah aq.. 
n cam mane aq nak mintak maaf..


rase cam owg bersalah , gase cam wat dose besar sangat lak aq..
rase cam nak mintak polis 
tangkap aq jerk coz dah buat jenayah paling teruk dan kejam :(

aq perlukan pendapat macam mane nak buat bagi hati BFF 
aq sowng nie lembot hati tok memaafkan aq..
adakah aq perlu pegi kat die sambil melutut mintak maaf?? 
xpun ajak die kua g deting2 cam pasang couple ker..
tp xmungkin coz best friend forever aq nie perempuan..dah ler keras hati..
mane mau die nk ikot aq kua...warrrgggg xtau dah nak buat ape lagi :-( :-(


Selasa, 12 Jun 2012

* c teruna & c dara *



nice kan pic kat atas nie.. gluppp.. 
kan best lau wanie secantik n secute patung nie..
 ok jom skodeng pic c teruna & c dara.. 
senyum..tak perlu kata ape-ape..


" C teruna & C dara "


* C kacak & C cantik *



C TERUNA BERKATA :
memilikimu adalah anugerah.. ku hanya mampu berserah..
kerana ku tau cinta kite x bernoktah,
bukan niat tuk bermegah, tapi yakin dengan pilihan hati
 yang menyatukan kau dan aku selamanya bersama..
thanks awak.. love u.. :)


C DARA BERBICARA :
hadirnya... tampa ku sedarai.. mengamit kasih, cinta bersemi..
hadir cinta insan pada ku ini.. anugerah kurniaan ilahi..
Lembut tutur bicaranya.. menarik hatiku tok mendekatinya..
YA ALLAH.. JIKA BENAR DIA UNTUK KU..
DEKATKAN LAH HATINYA DENGAN HATIKU.. amin :)



@ C tinggi & C pendik @


" C loving & C caring "


< C sopan & C santon >




Sungguh aku sayang
Sungguh aku rindu
Ha ha ha usah kau ragu-ragu
Sungguh aku cinta
Sungguh aku mahu
Ha ha ha ku tidak malu-malu
*
Sayang oh sayang
Ku sayang kepadamu (muah)
Aku cintakan dirimu
Rindu oh rindu
Ku rindu padamu (muah)
Janganlah kau pergi dariku
**
Papa tolonglah (papa)
Mama tolonglah (mama)
Aku sedang mabuk cinta
Dengan si dia (ah ha)
Si jantung hatiku (ah ha)
Yang ku puja ku cinta selalu
Mama tolonglah
Papa tolonglah
Jodohkanlah aku dengannya
Chorus
Hati hati yang merindu
Inginkan belaiannya
Hari hari yang berlalu
Indahnya ku rasakan
Jiwa jiwa (jiwa jiwa)
Ku meronta (ku meronta)
Bila jauh di sisimu (di sisimu)
Berjanjilah kasih
Berjanjilah sayang
Hanyalah aku di hatimu


Ahad, 10 Jun 2012

"final mentor ke-6 malam nie"



berdebar-debar jantung ku..
bila ku sebut nama mu..haha
 malam nie penentuan sapa yang dapat 100 ribu..
 juara mento ke -6..heheh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...