TEMAN-TEMAN WANIE

Selasa, 31 Januari 2012

**keperluan dalam percintaan**

Jika kamu siap untuk mencintai seseorang...
maka siapkan dirimu juga untuk terluka...
kerana setiap pertemuan pasti ada perpisahan...
berani Dicintai berarti harus berani jugak untuk disakiti..

DAN ****
.... Jangan terlalu banyak berharap kepada seseorang
yang belum tentu menjadi milik kita
kerana jika harapan tak sesuai dengan keinginan
pasti rasanya akan kesakitan....

INGAT ****
CINTA selalu setia pada hati
tak pedulu betapa hebatnya sebuah logika
Dan kamu harus tahu saat gunakan logika
biar hatimu TIDAK harus terus terluka..

KERANA..
Manusi mudah dibohongi oleh yang dicintai..
Berani mengenal cinta *** harus berani mengenal air mata..
di mana ada cinta***pasti ada air mana yang menemaninya..





Jumaat, 27 Januari 2012

pEngOrbANaN iTu wAjiB


untuk mendapat sesuatu..kite harus la mengorbankan sesuatu..
walaupun perit, susah, sedih.
pengorbanan itu harus ada untuk
mendapat sesuatu yang lebih baik..

Khamis, 26 Januari 2012

"mee goreng basah"

ya allah..kenapa la aq tetibe terasa nak sangat2 makan MEE GORENG BASAH... 
ape la kene dengan tekak aq nie?? ffuuuu gase cam nak nangis jerr sebab teringin sangat..mungkin ibu2 yang mengandung tu dok teringin2 nak makan sampai nangis2 mcm nie la upe die kot.. aq bukan mengidam pown sebab aq xder babe dalam pewot..tapi aq teringin..teringin gile..
ok la memang tu makanan kegemaran aq.. selalu ibu yang masak untuk aq..sekarang nie dah petang..tak kan la malam2 aq nak suruh ibu masak mee tu..kang k'long marah aq sebab makan waktu malam..k.long cakap kalau nak makan..makan sebelum kol 6 petang..nanti badan lagi gemok..aq balik kang dah kol 6..mane sempat nak suruh ibu masak..waaarrrrgg..ok jalan penyelesaian nye..

MEE GORENG BASAH
aq dah msj cik "syg" ajak die g cari MEE GORENG BASAH malam kang..so boleh elak dri k'long nmpak aq makan pastu leh laaa makan dengan cepat n laju2..hahaha kalau die xnak..aq nak ajak sape2 la yang nak ikot aq..kalau die owg xnak..aq sangup pegi makan sorang2..kenapa dengan aq nie????
aq xtahu nape dengan tekak aq nie..nie sume gara2 aq tenampak gambar kat fb la nie..der owg tag kat aq sal mee goreng basah.. malam kang after siap magrib n bace yasin..aq nak siap laju2 tunggu cik syg depan pintu.. nak g makan mee goreng basah nye pasal.. cik syg dah call die cakap ok nak bawak aq g cari mee gereng basah tapi boleh lak bersyarat... yang xleh blah syarat die.. "kene makan banyak2..double makan sebab gantikan aq xkua lunch harini"..hahaha xkisah laa banyak ker ape ker..janji aq dapat mee goreng basah walaupun bersyarat..hahaha...

Jumaat, 20 Januari 2012

*MEMO PLUS*

ASSALAMUALAIKUM..salam sejahtera semua..
suasana sekarang mendung jerk..apetah lagi hujan di pagi hari..
kali nie wanie nak bercerita tentang MEMO PLUS..
ape ek yang ader kat memo plus tu??

ok nie wanie bagi tahu..semalam wanie ader bace cerita tentang seorag ibu yang mempunyai anak highper extive..ibu nie bercerita pada mula nya anak die memang pelajar cerdik disekolah..anak die jugak adalah anak yang lemah lembut n baik budi pekerti..keputusan peperiksaan memang membanggakan sebab mendapat A semua subjek..tetapi tanpa disangka-sangka anak beliau terkena demam panas & akibat demam tu pemikiran anak die dah bertukar..menjadi agresif..selepas kejadian itu, ujian pertama awal tahun anak beliau mendapat no terakhir dalam kelas..cikgu selalu call suruh beliau datang sekolah kerana anak beliau berkelakuan yang tak mampu dipikirkan oleh akal seperti mengoyakkan buku, mengacau rakan2 sedangkan sebelum ini anak beliau adalah seorang yang baik n peramah n disenangi oleh rakan2..
kesian kat adik tu...

BERMACAM2 UBAT & PERUBATAN 
beliau lakukan untuk menyembuhkan anak beliau menjadi sedia kala..suatu hari ibu kepada adik highper extive nie terdengar perbualan di radio selangor..tentang MEMO PLUS mampu membantu meningkatkan daya ingatan seseorang..tampa berlengah..beliau menghubungi pengedar dan menceritakan masalah beliau..
kesudahannya pengedar tesebut menyuruh beliau mengunakan MEMO PLUS.. selama 3bulan digunakan.. beliau mendapati anak beliau telah menjadi anaknya yang dulu..setiap ujian yang anak beliau jalani sudah menunjukkan keputusan yang +ve kembali.. sehingga lah peperiksaan akhir tahun..cikgu menghubungi beliau untuk hadir kesekolah..beliau sangat terkejut kerana cikgu memberitahu anak beliau mendapat no ke-4 didalam kelas jauh berbeza dengan peperiksaan awal tahun mendapat no terakhir..

pada sapa2 yang nak tau lebih lanjut tentang MEMO PLUS ni jom tengok kat sini
khasiat MEMO PLUS
pengedar MEMO PLUS
orang2 yang dah berjaya dengan MEMO PLUS

TAMAT

p/s: wanie nak belikan adik wanie la MEMO PLUS  nie..supaya adik wanie rajin belaja..heheh

Rabu, 18 Januari 2012

Wordless Wednesday #4


dasyat gile wanie tarik pokok gune tali..hahah
mcm kuat jerk..
bak kata mamy..tu bukan tarik tp pegang jerk tali tu..

* Desktop Pilihanku bersama PM *

bosan..bosan..bosan..
kenapa lar dunia nie ujud perasaan bosan..
dengan bosan2 wanie pegi la cari bahan2 tok di baca..
ok wanie jumpe entry niee
klik laa kat situ lau nak join..


ok nie desktop lappy wanie..
nape wanie letak gambar tu??
 kat rumah wanie tu banyak yang gune lappy..
so kalau wanie letak gambar wanie yang cute meut tu..
owg kat uma tau laa..
lappy tu kepunyaan wanie..
bukan adik, kakak, n abg wanie punye..heheh

p/s: XTAHU la nak tag sapa..hehehe

Isnin, 16 Januari 2012

G2OC Melaka Crew TT 14/01/12

assalamualaikum..morning, afternon, night sume..
terima kasih la sebb bukak blog wanie nie..
lau malas nak bace..ape kate kowng tengok gambar jerk..
tu pown dah cukup memadai..lala..
nie entry ke-2 wanie dok cite sal gen-2.. 
lau nak tengok entry petama wanie klik SINI


nak tau xsebab ape??sebab wanie beru jerk join this club..
masa mule2 join tu ingat kan ramai la perempuan yang join..
tapi sangkaan wanie meleset sama sekali sebab 
wanie "cewek" pertama yang join club 
GENTWO MELAKA.. wink..wink.. 
mule2 dok pikir banyak kali la nak join TT die owg.. 
mane xnye sume laki..t xder owg layan wanie lak kan..
almaklum la pempuan..hahaha tapi dah gamai dok msj2 soh pegi.. 
wanie g la jugak..
sampai2 jerk kat tempat yang mereka2 soh datang..
wahh ader perempuan n kanak2..eheeemmm ok best..
sebab der akak tu leh borak2 dengan die..hehehe

ok kat bawah nie adalah kenangan yang wanie dapat time
join TT mereka2 semua..wahh terbaik laa..


KETE WANIE DAH DITAMPAL STIKER CLUB.. hehe..suke2..

Jumaat, 13 Januari 2012

*siput mampu tido selama 3 tahun*

siput..bile cakap tentang siput jerk semua owg akan terpikir, siput tu binatang kecik yang bercengkerang.. siput banyak jenis..ader siput sedut, siput babi & dll..


nak bermula cerita..pagi tadi wanie dapat mms dari MAXIS..
mms tu der gambar siput n bertajuk 
*siput mampu tidur selama 3tahun* 
serius memang wanie confius..
adakah betul @ adekah penipuan..

so wanie msj la kawan, nak tanye pendapat die tentang tahap kebenaran @ kapalsuan yang MAXIS anta kat wanie pagi tadi. kaan wanie nie otak gile cam wanie gaak..so pemikiran die cam bengong2 tapi ada betol gak kata2 n pendapat yang die bagi kat wanie.. kat bawah nie dialog perbualan kami..

wanie : betol ker wei siput boleh tido 3tahun!!?? ker 3tahun siput bersamaan 3jam bg manusia??hehe
ainee  : hehe xtahu la..siput kat bumi ker siput kat planet lain..
wanie : entah...2 yg aq dok musykil..xpe kang aq g tengok kt tenit..
ainee  : ye kot ak rase..
wanie : nape ko rase cm 2?
ainee  : siput bukan ada wat ape pun..tido 30tahun pun still leh memastikan kemandirian spises dewang terpelihara...makan dari proses penyerapan & 3tahun bangun tido tok proses mengawan..he3.. ok la tu xya fiker pasal sewa umah, blanja umah, sekolah anak2..senang ati tido lame la..
wanie : ape lak..datu tentu la spesis sipot kecik2 leh senang kurus, kalau da 3taun xbagun makan pown x.. confrm btambah kurus & senang diterbangkan angin..terbang pastu jatuh kat batu, lalu mati..haha so tak sempat nak hidup 3 bulan apetah lagi tdo 3tahun?
ainee  : siput makan ikot mulut ker..hehe..die mkn ikot badan die yang lembik2 tu so time tido pun leh makan..
wanie : ek?siput kan da mulut so makan ikot mulut la kan? hehe tah aq xtau ark die mkn ikot ape..tp siput tdo kan dok dalam cengkerang die 2..mane nk dapat makan badan die yg lembot tu da tetutop oleh cengkerang..
ainee  : cengkerang kan ada lobang..tp ak cam ada bace yg siput kuar dari cengkerang klu nak tido..g mane ak xtahu, haha...
wanie :ek? tapi lau semua nak tdo kua cengkerang..xke cam pelik sebab cengkerang tu kan tempat nak melindungkan diri..hahaha
ainee  : cm manusia gk umah tu tempat yg selamat tapi kene gak kuar umah nak g keje, g sekolah n syoping.. g pejabat pos n g bank yg berisiko tinggi bahaya nyer..hehehe..t klu die dok dalam cengkerang & tido lame2 sure la pemangsa die nampak cengkerang & nak makan..so die kuar la sembunyi kt tempat lain...hehe..


sampai je kat pejabat..wanie pown siap kan la kerja cepat2..pastu dah petang baru berkesempatan nak mencari tentang siput tido3tahun nie..cari punye la cari..ape yang wanie nak tak jumpe..xjumpe pown betul ker "3tahun siput tidur" tapi wanie jumpe nie fakta menarik kat dunia..ok klik la kat tajuk bawah nie lau nak bace..memang confrm la kowng terpegun n terpikir kalau kowng dah tengok benda kat tajuk tu..hehehe

*aku mahu kurus*

bile tengok org kurus..terasa jelus sangat2..mane tak nyee..baju org kurus lagi cantik2 dan murah..baju saiz aq?? dah la mahal2 kalau nak dapat yang cantik..walaupun kebanykkan baju kurung aq saiz L tapi itu dah cukup tak menghapy kan..orang kurus2 pakai baju kebaya cantik jerk..tapi aq pakai baju kebaya??haaa macam katon dah aq tengok kat cermin..hahaha
haa bile time makan lak.. org yang kurus boleh makan ikot suke jerk..makan tak ikot time pown tak xper..makan setiap 1jam pown org tak kisah.. tapi bile aq nak makan setiap 1jam..maakkk sentap... memang takkan la aq wat mcm tu kan??
malam semalam..akk aq (k"long) der cite tentang JM5..k'long cakap kalau makan JM5 boleh kurus cepat2.. pastu k'long on9 & bukak blog LYDIA..klik la kalau nak tau sapa tu lydia?? lydia tu adalah pemenang penguna JM5.. lydia boleh turun kan berat dari 105kg menjadi 49kg..serius memang aq tabik spring la kat die.. die pakai baju XXXL boleh jadi saiz S..aq saiz L  nak jugak saiz S mcm lydia tu..best la kan aq boleh kurus mcm time study dulu..hehe



ini la LYDIA..cantik kan dia dah kurus..
aq pown nak cantik mcm die juagk...

so die la sumber inspirasi untuk aq kurus..
aq nak pastikan dalam masa sebulan aq boleh pakai baju saiz M..
tambah lagi sebulan aq nak pakai baju saiz XS..hahaha..
*boleh gitu ker???*
xlaa cukup la saiz M sebb BF aq xsuke pempuan yang kurus sangat..
badan aq mcm nie pown die dah kata ok..dan tak bagi aq diet..
kang kalau kurus2 sangat tak pasal2 kene tingal dek cik abg...hahaha
k'long bercadang nak try la JM5 tu..aq pown nak sekali laa..so kejap lagi aq nak kua pegi bankin kan duit kat LYDIA..mau beli jus limau tu tok menjadi kurus cam lydia..hehehe
bila org tanya bila nak kawin..aq mampu senyum dan cakap *akan datang*.. kalau mamy ade..mamy yang tolong jawab kan *tunggu la kad merah sampai rumah* sebab mamy tau aq akan kawin kalau aq dah kurus..kalau tak kurus aq xnak kawin.. impian aq nak nampak mcm princes time bersanding nanti..so kalau gemok cam aq nie..mane mau nye cantik kan seperti princes..tu sebab aq xnak kawin time gemok2 cam nie..sian kat BF aq..haha..padan muke die tu la sapa soh nak couple dengan aq.. tapi kalau past nie aq dah kurus.. owg tanye bile nak kawin..aq akan jawab *esok*...hahaha..
harap cita2 aq berjaya nak jadi kurus cam LYDIA..heheh

Khamis, 12 Januari 2012

kucing mengumpat..hahaha


haa tengok..cumel gile kucing nie mengumpat kan??
rase cam nak cubit2 jerk yang kaki ngumpat tu..kikiki
serius sedih jerk kucing kat belakang tu kene ngumpat..haha

ingat manusia jerk ker pandai mengumpat..
kucing pown pandai OK..tapi manusia mengumpat dapat dosa..
kucing mengumpat dapat ape ek??lalala

Isnin, 2 Januari 2012

* GEN2 kebangaan ramai orang *

nape aq cite sal GEN2?? sebab aq pown pakai gen2.. tapi gen2 aq tak der la seCUTE, seCANTIK, seMEWAH & serTOP gen2 owg lain..sume owg kalau pakai kete jerk mesti cam kaya2 jerk kan?? tapi kene tau tak semua yang kai kete nie kaya ok.. mereka2 pakai kete cume untuk berlindung dari dibasahi hujan & dari kehitaman kene panahan matahari..hehe..ok moh kite tengok kete2 GEN2 yang di kenalpasti cantik di mata aq..
tapi xdapat la semua kete aq nak uplod dalam niee..dapat uplod sikit jerk..pada sapa2 yang kete die nak aq masok kan dalam nie sila coment kat blog niee *SAYA NAK* ...hehehe

pada sapa2 nak join club klik kat nama2 kat bawah niee
  1. GENTWO MELAKA
  2. GEN2 CLUB
  3. GEN2CLIB SRJ

SHAH ROSLI

ENCIL EPUL

EVILDEVIL REDZ TOMATOES

LOKMANZ MOHD YUNUS

MUHAMMAD AIMIL ABDUL RAHIM

MUHAMMAD RAZALI ABIDIN
NIZAM PURPLRLINE
SYAZWAN RIO

SANYO OSAKA (WANIE)

SHAHRUL GEN PERAK

ABDULLAH FAIZ SULAIMAN
MEGAT ISLAM AZRIN ISMAIL

FAIRUZ AIZAL JALIL

*oRcAd OH oRcAd*

sebut jer ORKID pasti ramai yang tau orkid aderlah sejenis tumbuhan yang berbunga cantik..dalam hidup aye..banyak2 bunge yang cantik adalah orked walaupun aye suke pada bunge ROS merah..aye tetap cakap orked adalah bunge tercantik kerana kebanyakkan bunye orked bewarna purpple..kenapa purpple?? purpple adalah warna kesukaan aye..hehehe..



minat seseorang berlainan..sama la jugak minat aye, momy, dady, kakak, abg, adik dalam rumah nie berlainan.. momy dari muda memang suke bunga..rumah arwah nenek dulu penuh dengan bunga2 yang cantik kerana dihiasi oleh seorang gadis sunti tapi kini gadis itu telah bergelar momy pada aye..hehehe kali ini aye pula nak takeover minat momy iaitu menjadi pecinta bunga-bungaan..bungga pertama yang aye beli adalah ORKED.. balik2 rumah jerk momy senyum2 sebab momy memang lame dah suruh aye beli oRked tok penghias halaman rumah..

dady bersuara bila aye letak pokok oRkit kat bawah cahaya matahari..dady cakap orked nie lain dari pokok yang lain..sensetive teramat sangat..orkid perlukan perhatian yang penuh..seperti baby baru lahir..dady cakap orked tak boleh kene cahaya matahari yang banyak, air pown tak boleh untuk kuantiti yang banyak nanti cepat mati...OMG...serius aye terase takot sesangt2...tak sangup biarkan si cantik mati begitu saja..dady bagi tahu lagi baje pown kene pilih yang betul2 kualiti baru boleh dapat bunga yang cantik..pokok yang segar n sedap mata memandang..

cepat2 aye on9 untuk mencari bagaimana menjaga bunge orked supaya orked aye akan bertahan lebih lama.. okea aye dah dapat mcm er nak jaga bunge orked niee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...