TEMAN-TEMAN WANIE

Isnin, 13 Februari 2012

"cara tenangkan hati selepas putus cinta"

sapa yang penah putus cinta?? 
mesti korang rase sakit gile kan??
nak benafas pown rase cam dah tak mampu..
kalau putus tali kasut pun wanie akan rase sakit hati tahap maximum..
nie kan pulak putus cinta.. OMG..
Tuhan saja yang tahu perasaan kite waktu tu..
owg yang kite cinta tetibe stop call n msj kite YER LAA 
dah dah putus xkan die nak stay bazirkan kredit die kat kite.. 
ok meh ikot petua wanie..

Time termaktup jerk ayat 
"start waktu dan saat nie hubungan kite putus" 
peehh tebakau kan??kakaka.. 
dari start ayat tu kua dari mulut SI lelaki..


HARI PERTAMA
gegurl2 perlu nagis gile2..buat la cara camane cara nak menangis tu..nak menongeng ker.. nak meniarap ker..nak menjerit ker..nak rase kecewa tahap cipan ker..kowang buat laa..yang pasti kowang kene keluakan air mata penyesalan & kemarahan & kekecewaan tu.. Nak luahkan pada sapa2 pun kene hari nie jugak..hari petama kowng jadi single ok..pastikan kowng dah padam nombor SI lelaki dalam henset tu.. pastu dah malam..kowng kene tido..sebelum tido tu kene niatkan dalam hati.. xmo ingat kat laki tu lagi..pastu kene ikot cam wanie cakap cm nie.. "cayok2 wanie(nama kowng la)..ko pasti boleh lupekan die.." hahaha


HARI KEDUA
hari nie mesti mula xingat & tak pikir tentang die.. cube sebokkan diri walaupun bangun pagi kowng pasti akan tengok henset..haha..tengok jerk la tapi jangan tekan pape..dah bagun pagi..confrm akan solat subuh kan??time solat pastikan hati n jiwa kowng tenang..pastu selesai solat..BERDOA..agar jiwa raga ditenteramkan..mohon Tuhan bagi kekuatan untuk menghadapi dunia tanpa Si dia..dalam berdoa tu..mesti kowng akan nagis..hehe..xcaya try laa..tp past sudah berdoa tu jangan nagis lagi.. pegi la buat sarapan, kemas rumah ker..dengan erti kata lain saja menyebokkan diri.. kene sebokkan diri sampai malam tau..pastu kowng kene kua dari rumah, jagan sesekali duduk dalam bilik nanti boleh jadi gila..wakaka pegi la tengok wayang ker, pegi makan2 dengan membe2 ker, kalau xder duit nak pegi makan2 kowng kuar la pegi kat tempat2 bersejarah..leh la bergambar2..pastikan kowng gelak semau2nye ok.. confrm kowng dah mule tak ingat pada si dia..hehe..balik uma dah penat..mandi2..solat n berdoa mintak kekuatan pada Tuhan pastu zzzzzzzz...hihihihi


HARI KETIGA
kalau dah hari ketiga kowng teringat jugak kat die..korang cube pikir2kan perangai n kelakuan buruk SI dia.. pastu dah pikir benda buruk2..kowng cakap la dalam hati..isshh perngai buruk2 cam tu nanti kalau jadi suami aq boleh gila aq die buat..so otomatik kowng akan pikir2 kan negatif jerk tentang die..haaa lgi senang la nak lupe kan SI die..betul kan?? pastu kene tekat dalam hati yang  1 PERGI 10 DATANG LARRRR.. kikiki..haa lagi la boleh confident nak buang die dalam hati & ingatan.. dah hari ketiga mesti die xder hantar msj n call betul tak?? so kowng cakap la dalam hati die tak ingat kat aq..untuk ape aq ingat kat die..dah macam perempuan murah lak aq ne nak tehegeh2 kat lelaki...hahaha pastu sikit2 lame2 jadi bukit la kowng leh lupe kan die.. yang pasti waktu2 nie..kowng perlu dekatkan diri kowng pada keluarga & rakan2.. buat la sesuatu yang membolehkan kowng gelak..pastikan hati kowng gembira ok..


HARI KEEMPAT
haaa dah hari ke-4..mesti la dah lupe banyak2 kan sal laki kowng tu..so buat la cam hari ke-2 dan hari ke-3 tu selalu..menyebokkan diri na buat sesuatu yang boleh mendatangkan gelak ketawa..pastikan hari siang kowng begitu penat gile2..so malam hari tak kan sempat la kowng teringat kat si mamat tu sebab dah letih..naik atas katil jerk.confrm boommmm...tetido a ape lagi...hehehe kene ingat setiap ape yang berlaku pada kite smua telah tertulis.. kene terima qada qadar..setiap ape yang Tuhan bagi pada kita semuanya ada penyebab..mungkin die bukan jodoh kite.. Pasti kita akan dapat yang lebih baik dari tu.. sama jjerk dengan kata nie2..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

terima kasih sudi comment..syg kamu..
muaahhh..lalalala

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...