TEMAN-TEMAN WANIE

Khamis, 2 Februari 2012

"syukur..bertambah lagi umat nabi"

Dalam kehidupan yang serba moden nie.. ramai pulak wanie tengok orang yang tak pandai mengunakan akal fikiran yang dah dianugerahkan kepada mereka dengan baik..itu sebab la banyak perkara2 yang tak diingini berlaku..banyak maksiat berleluasa..manusia sume tak lari melakukan dosa tetapi wanie bersyukur jugak kerana masih ade segelintir kecil manusia masih mempunyai pegangan agama yang kuat.. setiap manusia pasti akan mendapat hidayah dari allah s.w.t untuk mereka berubah dari jalan yang bersimpang siur ke jalan yang lurus..cume tak tahu lambat atau cepat..setiap manusia memang takkan lari melakukan dosa n keesilapan pegitu jugak la wanie yang daif n kekurangan ilmu agama n masih banyak perlu dipelajari..


ok berbalik kepada tajuk, "syukur..bertambah lagi umat nabi" ...ape ek kene mengene tajuk wanie dengan entry kali ini..sebenarnye 2hari lepas..der kawan wanie bagi tau yang die muaalaf..pastu wanie tanye bile memeluk islam..n die cakap 2006..so alhamdulilah sebab mungkin die dah banyak mempelajari ilmu agama islam...mungkin jugak ilmu die lebih banyak dari umat islam yang memang di lahirkan dalam islam..hehehe yer la saudara baru kite nie mesti la belajar..belajar & belajar untuk menuntuk ilmu supaya die lebih paham dalam soal agama islam.. kalau nak tengok gambar die..meh la tengok kat bawah niee..heheh hensom orang nye.. opsss telepas lak "mati wanie kene marah dengan awek die"..hahaha

MOHD HARIZ
habis cerita tentang kawan wanie.. mata & hati wanie tergempar lagi dengan berita memang betul2 hot.. seorang artis kite dari Australia, nama sebenar beliau *geofrey perrin williams* atau nama islam "jufri rayyan williams.. tergempar x??hehe die nie selalu jerk belakun dalam drama kat tv..ok kalau ader yang xkenal..meh la tengok kat bawah gambar beliau..hehehe


URMM..kalau nak tau cerita lebih lanjut tentang artis nie masuk islam macam ner.. klik la SAUDARA BARU KITA pastu boleh baca..hehehe

p/s: selamat beramal..hehehe

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

terima kasih sudi comment..syg kamu..
muaahhh..lalalala

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...