TEMAN-TEMAN WANIE

Selasa, 24 April 2012

"kate2 nasihat untuk CC harini"



Nasihat... harini aye telah dinasihatkan oleh seseorang.. membe tu cakap nasihat.. tp pada aye itu satu teguran..kikiki menjadi kebiasaan pada aye kalau ader owg dok ceramah ker, nak membebel ker, nak nasihat ker pasti aye akan buat ala2 berdebat.. ade jerk aye nak bangkang..hahaha jaat kan aye..coz aye akan mengemukan pandangan aye jugak kat owg tu.. tapi kali nie start jerk membe tu nasihat aye dah start la mengatur ayat nak menjawab ape yang ader dalam kotak pikiran aye..then ke-2, ke-3 msj die yg aye dapat... aye tekedu pastu xleh nak jawab pape dah coz ape yang die cakap sume nye betul.. benda dah betul tak kan la aye nak bantah lak.. hihihih so aye mampu senyum jerk laa


nasihat die yg petama,
sebelum kite mengharap bakal pasangan menerima keburukan & kekurangan diri kita, kita mestilah usehe utk tnjuk & berikan yg terbaik untuk pasangan kite.. Allah da akate, yg baik utk yg baek, jd kene lah jadi yg terbaik untuk dpt yg baik..klu kta x ubah dri kta, maka kta akan dapat yang setimpal & sama ape yg tlh kta usakan slame ni.


nasihat die yg kedua,
tp pecaya la..wlu cmne pn, kta kene berusaha, bkn trus berharap tnpa usahe & doa.. yg pntng, kta mncintai sseorang tu krn Allah.. bayangkan sebagai contoh, wanie kj berpendapatan rendah, hny mampu pakai kancil..wanie pn bersyukur..tp bla smpai 1 saat nnti, wanie teringin pakai BMW, wanie pn berusaha, cari wit, keje rajen2, ahernye dpt jugak pakai.. TAPI dlm konsep pasangan, sampai ble kta blh trima kburukan pasangan kta? psangan kta pn blum tentu akn trima seadanya dri kta..atau kite xnak berubah demi pasangan kta? dmi dri kta? sbb tu niat mesti eklas krn Allah, tp kta manusia yg lemah, sentiasa di uji..bla kta ade sesuatu yg baek, 2,3 thn akan dtg kta jumpe yg lebih baik, cantek, kta cube bwt bandingan dgn pe yg kte dah miliki..

nasihat die yg ke tiga,
kalau wanie nak suami yg soleh. wnaie kene jd solehah dlu..bgtu jugak sy, nak isteri yang solehah, saya perlu jd soleh.. jgn fikirkan bla dah kawin nanti barula brubah, bru nak solat, g masjid, kta nie terlalu lemah, xsemudah tu kta nk kan kebaekan dgn cepat, jadi berubah saat ini, mudah2an Allah nampak & tahu hati & niat kta yg baek, maka Dia akan beri ae yg kta ingin bla tbe waktunya


Isnin, 23 April 2012

GEMBIRA DENGAN ADIK2 BARU

Alhamdulilah..tercapai jugak cita-cita dan harapan aq 
nak mempunyai adik perempuan..walaupun bukan dari darah dagingku..
tp aq akan tetap sayang mereka macam aq sayang adik2 aq sendiri.. 

dari kiri BELLA, TASYA, FARISYAH

Kegembiraan, kekecohan terlihat disetiap ruang bilikkku.. 
Sebab aq ader adik2 baru dari rumah anak-anak yatim.. 
Semalam aq ambil adik2 dari rumah anak yatim tu (3owg)..
Bawak lek uma aq.. untuk dikenal2kan pada famly baru mereka.. 
Boleh la mereka kenal2 dengan adik beradik aq n mamydady baru mereka.. 
Syok tengok telatah mereka.. 
Yang tak boleh blah die owg gado sebab jelus.. hahah 
Bella, Tasya, Fiesha.. 
Bella dgn Tasya uu adik beradik..
Fieshah tu lak memng betul2 aq ambil jadi adik aq..
so Fiesha marah bile Bella rapat dengan aq..ayo..
xmo la gado2 adik2 sayang..akk wanie sayang tiga-tiga sekali..hehehe


Rabu, 18 April 2012

* event melawat RUMAH ANAK-ANAK YATIM JASIN, MELAKA *


Assalamualikum w.h.t rakan-rakan aye..
hampir sebulan aye xbukak blog gara-gara
internet yang macam siput bejalan..
menjadi kebiasaan hariaan aye berfacebook la.. :) 
berbalik kepada tajuk entry aye kali nie adalah 
"event melawat rumah anak yatim"
Bile dengar jerk tentang anak yatim pasti kalian terus
berpikir kanak-kanak yang kurang bernasib baik sebab 
kehilangan ibubapa tempat untuk bergantung kan..kan..kan.. 
Dalam idup aye, ini kali petama aye menjejakkan kaki kerumah
anak yatim bersama2 club aye iaitu club G2OC (gen2 owner club)..
Di sana, macam2 perasaan ujud dalam hati aye. 
Sedih, gembira, kasihan dll. 
Mane taknye 1 hari kehidupan aye bersama adik2 tu. 
Aye cube mendalami perasaan yang terkandung dalam hati mereka 
walaupun aye tak pernah rase ape yang mereka rasa. 
Waktu mamy aye excident ritu pun aye dah susah hati nie kan pulak
jika pergi untuk selamanya.. Tak tertangung rasenye kesedihan tu..
 Tapi aye tau adik2 tue semua tabah menerima qada qadar.. 
Mereka pasti kuat untuk menghadapi segalanya
yang dah terjadi mahupun akan datang..

MISS U ADIK.. AKK WANIE AKAN SENTIASE INGAT KAT ADIK2 SEMUA..


Membaca doa sebelum bergerak ke rumah anak yatim
memohon pada allah s.w.t supaya event berjalan dengan lancar & diredai


Camreman kami (aimil *komeng* )
Ustaz yang menyambut kedatangan kami
Sesi suai kenal & beramas mesra untuk menghapykan adik2 semua
Megat kene jalan itik, Arab kene lompat katak..
sweet n lawak gile time nie..hahah
segment pembahagian kumpulan.
seteruskan permainan tepung, belon bermula.
waktu nie bukan setakat adik2 jerk gelak besau
tp crew pun gelak tak henti2..hahah
Bergambar, Bemesra selepas sesi ceramah.. wink.. wink..
Bergambar sebelum bersurai..
selepas waktu nie ramai yang cam nak nagis..wink..wink..
sayu jerk hati der nak tingalkan adik2 nie..
dan ader yang terkilan sebab tak dapat bawak adik2 nie
 naik kete jalan2 pusing town..wink..wink..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...