TEMAN-TEMAN WANIE

Jumaat, 28 September 2012

pergi tiada peganti


tanggal 25 september.. tarikh yang membuatkan ramai kenalan aq malah diri ku jugak mengalirkan air mata.. 
pemergian seorang sahabat buat selamanya.. kepayahan dan kesengsaraan yang arwah tanggung sebelum menghembuskan nafas terakhirnya membuatkan aq tersedar dari lamunan.. menjadi umat yang leka dengan setiap suruhan allah, menjadi anak yang kurang taat pada ibu bapa.. ya allah.. ampunilah setiap dosa-dosaku...

arwah begitu tabah menghadapi liku2 kehidupan sewaktu bergelar pesakit.. di dalam blog beliau banyak menceritakan tentang kehidupan yang beliau lalui menunjukkan beliau seorang umat yang begitu tabah menerima ketentuan yang di turunkan oleh allah s.w.t. kepadanya..

arwah menghidap barah..


Jumaat, 14 September 2012

+__* Club Kesayanganku ^__-


bila orang cakap club kereta jerk.. mesti tepikir lelaki jerk yang join.. tapi sejak2 aq dah menjadi salah sorang crew club kereta.. pasti ramai pikir mesti kete die gempak-gempak.. "__* tapi yang sebenar & sebetulnya club kereta nie sesiapa pun boleh join.. kereta standad pown leh masok gak.. asalkan ade kereta.. tapi setakat nie belum penah la aq dengau club kereta sorong.. hahaha kalau ade club kereta sorong uh pasti aq nak join gak sebab kat uma ade gak kereta sorong.. ^__^

yang best masuk club nie.. 1st nye dapat menambah kawan baru.. ade perempuan, ade lelaki.. yang pastinya ade adik-adik kecil jugak.. yup adik-adik kecil join club kereta..caye tak??.. aq suke gile kat adik2 kecik... almaklum ler aq xder adik kecik.. so main-main la dengan anak owg.. /__@ nak tunggu anak aq tah bile la dapat nyee.. nak ambil anak angkat momy xbagi..


haa tengok uh.. aq jadi gadis di F1.. hahaha.. 1st time kan tengok ade gadis F1 pegang payung memakai serba serbi tutup.. selalu tengok sume seksi seksa bagai.. "_= .. muslimah lagi tu..eeeuuuwww malu..


nie pulak si gadis-gadis yang join club kereta.. sumpah xcaye kan? haha tp serius aq xtipu.. die owg nie semua memang muslimah-muslimah.. bawak kereta semua pakai baju kurung jerk..xmain la baju seksi-seksi..walaupun kami muslimah hati kami tetap kental cam hati owg laki gak..tepulang la pada kowng nak caya ker tak..


dalam gambau uh semua adik beradik aq.. cumel loteh semua nye.. sama la cam aq yang cute miut niee.. pastu ayu sopan muslimah lak tu.. hahaha mesti tak caye kan adik beradik aq nie ramai gile.. hahaha 1 tahun xkan 10 owg anak momy beranak.. *__& yang sebetulnye.. nie la crew2 club kereta,. saja aq cakap adik beradik sebab kami memang dah duduk bawah 1 club, 1 bumbung, 1 comunity.. kire adik beradik la tu.. kan?? kan?? kan?? plese tolong iye kan.. hahahaha gambau-gambau semua tu time kite owg pegi 
EVENT OPEN HOUSE G2OC di RAWANG..


Khamis, 13 September 2012

*_^ GuNdAh gULaNa hAtI iNi "_>


Dalam hidup, baru petama kali aq rase cemas, risau, takot seperti yang aq  rase sekarang nie.. gare-gare nak cakap yang aq nak berhenti kerja.. tah kenapa aq mempunyai rase seteruk nie.. time nak ambil exam spm dulu pown aq xpernah rase seperti nie.."__^ WINK..WINK.... memang terasa lawak.. tapi apakan daya aq.. aq kene berhijrah dari satu pengalaman ke pengalaman yang lain.. perasaan bersalah yang paling banyak aq rasekan sekarang nie.. bersalah kerana nak meningalkan suasana yang aq rase, lihat, selama hampir 4tahun setiap hari.. rase bersalah jugak kepada pakcik opis nie sebab nak meningalkan die.. dah la nak tingalkan die..pastu bos sendiri lak yang bagi tauk kat die.. sepatut nya aq yang sendiri kene bagi tauk kat die..bukan bos.. ya allah.. ape yang aq dah buat nie?? disebabkan pakcik ofice uh dah g haji.. so aq pangil de haji jerk la yer.. hihihi

ritu time nak interview kj baru pun gase takot gak, risau gak.. takot & risau sebab tak dapat.. hahaha bak kate arm "macam baru 1st time interview jerk" kan dah banyak kali.. tu pun nak takot jugak.. hahahah yer la selame nie aq interview kat govemen jerk.. pastu yg dtg interview tu ramai2.. so rase takot uh memang xrase sangat pastu perasaan risau uh memang xder sebab dah ramai2 confrm la susah nak dapat n pikir kalau ade rezeki baru dapat..

time aq fax kan resignation lettter bos ade kat office KL.. aq skang ade kat opis melaka bersama-sama haji staf ofice melaka yang aq maksudkan pakcik tu laa.. tetibe akak staf ofice KL bagi tau bos dah call haji uh bagi tauk aq nak berhenti.. dala time tu haji uh ade kat lua.. lagi la die terperanjat owg tua tu sebab aq xbagi tauk kat die dulu.. maaf..maaf.. "___"

    selepas 1jam - haji balik ofice buat muke macam takder paper berlaku.. *__^ aq lak rase berdebar-debar.. jantung xpayah nak cakap la..bukan main laju lagi bergegar... pelik aq kat haji.. so untuk hilangkan rase bersalah dalam diri.. aq cakap la.. "bos ade call ker tadi" pastu haji cakap nape awak tak bagi tahu saya dulu nak berhenti? saya bos kat ofice melaka.. ammak.. OMG.. aq xtau dah nak jawab ape.. aq terus la membisu sampai sekarang..

lame gak kami membisu = = = >> haji bersuara.. haji cakap ofice baru kat mane, keja sebagai ape, syarikat arkitek jugak ker, & ade la beberapa soklan yang ditanya dan mampu aq jawab dengan tenang.. last sekali haji tanye aq soklan cepukmas yang membuatkan aq terus rase bertambah2 bersalah.. soklan tu berbentuk "awak dah pikir habis2 ker awak nak tukar kerja? kerja ofice nie xsusah sangat kan? xder pun buat ape2 sangat" tetibe aq terkedu.. aq memang xboleh nak cakap pape dah.. sebab aq dah confrm kan untuk bertukar mencari kerjaya lain.. mungkin sampai waktu & berakhir bulan nie saja aq berhidmat disini $_* aq mampu tersenyum pahit seterusnya mendiamkan diri saja..

dlm minggu nie semua perasaan aq datang betimpa-timpa.. genap sebulan macam nie.. leh sesak nafas aq di buat nyee.. yer laa perasaan uh semua datang dari hati.. hahah owg2 lain nak mintak berhenti memang berperasaan macam aq nie ker?? ke aq sorang jerk yang rasa..isshh tah la xtau nak cakap ape dah.. almaklum la 1st time aq mintak berhenti kj..sejak abis study dulu.. terus masok kj nie.. tengok?? bertapa setianya aq kat compeny nie.. kikiki puji diri sendiri lak..huuu...

selepas nie, perjalanan hidup aq akan serta merta berubah... dari segi masa kerja, masa berchating, masa berborak, semua akan berubah..berubah 100%.. harapan aq agar aqtabah dan kuat tok mengharngi pekerjaan baru aq tue nanti.. mengharapkan semau berjalan lancar dan aq disenangi & disukai oleh staf-staf tempat kerja baru ku nanti.. hehehe amin..

GOOD LUCK NOOR SAZWANI


Rabu, 5 September 2012

"_* satu persatu pergi #_"



disaat aq memerlukan..
satu persatu mereka-mereka yang aq sayang pergi..
entah mengapa.. apakah salah aq?? 
apakah ade keterlanjuran kata-kata @ perbuatan membuatkan mereka pergi?
adakah mereka pergi kerna mereka rasanya aq dah tak memerlukan mereka lagi??
banyak persoalan yang bermain dibenakku..

aq rindukan saat bersama mereka.. aq rindukan saat gelak tawa bersama mereka..
aq rindukan gurau senda bersama mereka.. aq rindukan pelukan mesra bersama mereka..
aq rindukan mereka.. :-(, :-(, :-(

hidupku kini menjadi kosong tampa mereka..
kenapa?? kenapa?? kenapa?? hidupku mula sunyi sepi..
dalam kesedihan dan kesunyian diri..
satu persatu kenagan bersama mereka silih berganti datang menyerbu pikiranku..
 
adakah sampai disini kisah cerita kita..
tiada daya selamanya..
biarku pujuk hati ini.. merawat luka sendiri..
setelah aq kau lupai..sedangkan kau tahu..
kasih aku hanyalah untuk mu.. tiada lain dalam hidupku..
mungkin sudah suratan kita..terpisah sebegini saja..
pasti disuatu hari nanti..ku jejak bahagia..
 
 
 


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...