TEMAN-TEMAN WANIE

Khamis, 13 September 2012

*_^ GuNdAh gULaNa hAtI iNi "_>


Dalam hidup, baru petama kali aq rase cemas, risau, takot seperti yang aq  rase sekarang nie.. gare-gare nak cakap yang aq nak berhenti kerja.. tah kenapa aq mempunyai rase seteruk nie.. time nak ambil exam spm dulu pown aq xpernah rase seperti nie.."__^ WINK..WINK.... memang terasa lawak.. tapi apakan daya aq.. aq kene berhijrah dari satu pengalaman ke pengalaman yang lain.. perasaan bersalah yang paling banyak aq rasekan sekarang nie.. bersalah kerana nak meningalkan suasana yang aq rase, lihat, selama hampir 4tahun setiap hari.. rase bersalah jugak kepada pakcik opis nie sebab nak meningalkan die.. dah la nak tingalkan die..pastu bos sendiri lak yang bagi tauk kat die.. sepatut nya aq yang sendiri kene bagi tauk kat die..bukan bos.. ya allah.. ape yang aq dah buat nie?? disebabkan pakcik ofice uh dah g haji.. so aq pangil de haji jerk la yer.. hihihi

ritu time nak interview kj baru pun gase takot gak, risau gak.. takot & risau sebab tak dapat.. hahaha bak kate arm "macam baru 1st time interview jerk" kan dah banyak kali.. tu pun nak takot jugak.. hahahah yer la selame nie aq interview kat govemen jerk.. pastu yg dtg interview tu ramai2.. so rase takot uh memang xrase sangat pastu perasaan risau uh memang xder sebab dah ramai2 confrm la susah nak dapat n pikir kalau ade rezeki baru dapat..

time aq fax kan resignation lettter bos ade kat office KL.. aq skang ade kat opis melaka bersama-sama haji staf ofice melaka yang aq maksudkan pakcik tu laa.. tetibe akak staf ofice KL bagi tau bos dah call haji uh bagi tauk aq nak berhenti.. dala time tu haji uh ade kat lua.. lagi la die terperanjat owg tua tu sebab aq xbagi tauk kat die dulu.. maaf..maaf.. "___"

    selepas 1jam - haji balik ofice buat muke macam takder paper berlaku.. *__^ aq lak rase berdebar-debar.. jantung xpayah nak cakap la..bukan main laju lagi bergegar... pelik aq kat haji.. so untuk hilangkan rase bersalah dalam diri.. aq cakap la.. "bos ade call ker tadi" pastu haji cakap nape awak tak bagi tahu saya dulu nak berhenti? saya bos kat ofice melaka.. ammak.. OMG.. aq xtau dah nak jawab ape.. aq terus la membisu sampai sekarang..

lame gak kami membisu = = = >> haji bersuara.. haji cakap ofice baru kat mane, keja sebagai ape, syarikat arkitek jugak ker, & ade la beberapa soklan yang ditanya dan mampu aq jawab dengan tenang.. last sekali haji tanye aq soklan cepukmas yang membuatkan aq terus rase bertambah2 bersalah.. soklan tu berbentuk "awak dah pikir habis2 ker awak nak tukar kerja? kerja ofice nie xsusah sangat kan? xder pun buat ape2 sangat" tetibe aq terkedu.. aq memang xboleh nak cakap pape dah.. sebab aq dah confrm kan untuk bertukar mencari kerjaya lain.. mungkin sampai waktu & berakhir bulan nie saja aq berhidmat disini $_* aq mampu tersenyum pahit seterusnya mendiamkan diri saja..

dlm minggu nie semua perasaan aq datang betimpa-timpa.. genap sebulan macam nie.. leh sesak nafas aq di buat nyee.. yer laa perasaan uh semua datang dari hati.. hahah owg2 lain nak mintak berhenti memang berperasaan macam aq nie ker?? ke aq sorang jerk yang rasa..isshh tah la xtau nak cakap ape dah.. almaklum la 1st time aq mintak berhenti kj..sejak abis study dulu.. terus masok kj nie.. tengok?? bertapa setianya aq kat compeny nie.. kikiki puji diri sendiri lak..huuu...

selepas nie, perjalanan hidup aq akan serta merta berubah... dari segi masa kerja, masa berchating, masa berborak, semua akan berubah..berubah 100%.. harapan aq agar aqtabah dan kuat tok mengharngi pekerjaan baru aq tue nanti.. mengharapkan semau berjalan lancar dan aq disenangi & disukai oleh staf-staf tempat kerja baru ku nanti.. hehehe amin..

GOOD LUCK NOOR SAZWANI


2 ulasan:

  1. goodluck menempuh cabaran semoga tabah yer menempuh dugaan...

    BalasPadam
  2. heheh tq masmira atas doa n ucapan uh..
    wanie pun harap macam tu jugak la :-)

    BalasPadam

terima kasih sudi comment..syg kamu..
muaahhh..lalalala

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...