TEMAN-TEMAN WANIE

Rabu, 31 Oktober 2012

** kesedihan terlampau **


dalam setiap kehidupan pasti akan ade kematian, pagi2 lagi aq dah terklik pada facebook arwah sorang membe. arwah yang aq kenal sangat tabah mengharungi setiap liku2 kehidupan die sewaktu sakit.. setiap kali aq datang melawat, pasti akan ade gelak tawa dari beliau walaupun terpampar wajah yang menahan kesakitan di rautwajahnya.. tetibe terase sedih bile bace kat wall arwah yang mengatakan arwah dah sebulan pergi meningalkan kami semua.. dari kecil menjadi teman sepermainan.. kini iye pergi dulu dalam usia yang terlalu muda.. semoga arwah aman di sana. AL-FATIHAH untuk aARWAH RUSFAINY ATIKAH..

bile dah terase sebak bile bace wall kat facebook arwah.. tangan gatal-gatal pulak bukak blog arwah.. YA ALLAH.. hanya tuhan jerk tauk betapa aq rindu kan die.. dulu selalu comnt2 kat blog arwah..pasti arwah reply balik.. tapi kini.. jika aq comnt xkan ade sapa lagi yang membalas comnt2 aq lagi.. :-(
coretan yang arwah karang menceritakan tentang bermulanya beliau mendapat tahu penyakit nya.. memang sedih bile bace, di temani pulak dengan lagu yang dipilih menjadi peneman sesiapa yang membace blog beliau..

CORETAN BLOG ARWAH AQ SEDIAKAN DI BAWAH NIE
BAGI SAPA YANG NAK RASE SEDIH MACAM AQ SEKARANG..
jika dah bace.. aq memohon kalian sedekahkan AL-FATIHAH kepada sahabat aq
RUSFAINYATIQAH BINTI AZMAN.. :-)
*
*
 Aku xnk masuk spital sbb aku pk kn Final aku tinggal lg 2paper..dengan aku xstudy lh.satu pper teori just baca2 je okey lg..y kira2 tu da la aku kene minta bantuan pengajar aku dari golongan sahabat di rumh sewa...menangis xsudah aku bila pikirkan kene jawab kat spital ni.so dlm keadaan terdesak kol kawan2 swo hntr kn sgala2  persiapan peperiksaan...nota n alat tulis.." terus membaca SINI part 2 "
 *
*
*
~ LECTURER BERFIKIRAN NEGETIF ~ bile waktu melawat mak aku dtg mak aku citer ap yang terjadi..rupenyer lecturer kol ruma aku tanya tentang aku..perangai aku..Lecturer ni tanpa usul pekse pikir negetif tntg aku dorg engat aku *mengandung 0r gugur kan budak ..peh....punye la jht mulu kn..nama je lecturer tp xgeti nk selidik betol2.."terus membaca SINI part 3 "
 *
*
*
paling hati aku sedih spnjg sakit..mak aku...bila aku xthn sakit stiap kali aku mnjerit mnahan kesakitan mak pasti turut mnangis..kdg2 mak xtnjuk kn yang mak mnangis..mak akn lari p tmpt lain n mak mnangis... seterusnya BACE part 4
*
*
*
*
Pendarahan da xmacam biasa slps mndpt rwtn hospital..tapi aku ni kdg2 ksihatan tu okey kdg2 xokey..ekot kitran haid bila haid dtg mula la sakit...pastu tepon ambulans bawa p hospital ....nasib baik ayah aku ni keje sebagai pemandu ambulans dekat klinik Ayer Molek SETERUSNYA part 5
*
*
*
Masa menunggu untuk operation membuang cyst tlh tiba...cyst tu lbih kurg mcm ketumbuhan atau bengkak kot..cyst tu ada pd kdua2 ovari aku belah kanan besr belah kiri kecik je...doktor just buang cust y dh mmbesar di sblah knan . . .tapi ovari doktor xusik . .masa oprate tu jugak doktor akn ambl sample tisu rahim aku untu dihantarkan ke makmal. . . ..kecut perut..masa aku kene tolak untuk ke dewan pembedahan..pastu mak citer ayah menangis masa nurse tolak aku tu..nurse tu pun pndg je ayah..
(ni mak aku citer msa aku dh sihat) PART 7
*
*
*
Tiba waktu malam lak dapat panggilan dari member aku. . ..
Member : Rus ko kat mana?
Aku : kat hospital. . .
Member : betol k ko sakit kanser tahap 3. . .
Aku ; ha????wei gila apa ko. .aku okey je la ni. . .sape yang ckp dgn kau?
Member : Ayaha aku ckp. . .
Aku :tak adalah doktor tak ckp apa2 pun. . . .
PART 8 

setiap part ade cerita tersendiri..
sila klik pada part-part tu kalau nak membace yer..selamat membaca :-)



Isnin, 29 Oktober 2012

"HAPPY BIRTHDAY TOO ME"



kebanyakkan orang pasti akan tunggu kedatangan hari kelahiran sendiri. kerna di hari kelahiran itu pasti akan dapat banyak ucapan dari kawan-kawan, keluarga dan paling penting dari buah hati.. ^__^ yang lebih bernasib baik, ade jugak yang memberi hadiah.. pasti hari itu adalah hari yang paling bahagia dalam tahun itu.. sama la jugak macam aq, setiap tahun aq akan tunggu menjelangnya tanggal 28 october. pada tahun 2012 genap la aq usia 23tahun "maluuu taukk, tua dah aq"  hahah.. 28hb tu semalam la sebab harini dah 29 october.. hehe.. tapi tampa di sedari..rupanya umur aq telah meningkat dari setiap tahun ke tahun berikut nye.. kesimpulannya, jangan la tunggu hari kelahiran tue kerna hari itu membuat kan kite lebih cepat tua.. hahaha seram jerk bile dengar perkataan "tua".. tapi walaubagaimanapun.. setiap orang pasti akan merasai hari tua jika di izinkan tuhan.. *__^..


dulu masa usia alam sekolah rendah, aq suke berfikir dah besar nanti macam mane lah kehidupan aq.. kecantikkan secantik ibu ker? sehensom ayah ker "walaupun aq perampuan"..haha bile di pikir2kan balik memang melawakkan.. tapi kini hari ke-2 aq memasuki usia 23tahun.. setiap tahun bile tibe jerk birthday mesti aq rase malu gile sebab terase macam dah tua sangat.. tapi apakan daya hidup mesti di teruskan.
umur tak penting kerana cuma angka kata membe2. haha
tahun nie birthday, aq rase hapy sebab selebrat dengan big famly, raikan jugak birthday k.long dan adik sekali.. gembira jugak sebab tahun nie birthday, dalam hati aq ade hati owg lain.. haha sapa lagi kalau bukan muhammad (arm).. berbeza dengan 3tahun lepas, birthday aq paling malang sekali sebab pakwe aq dulu dah la tak wish my birthday, hari yang sama jugak aq putus dengan die, pastu lagi seminggu tari tarikh uh aq genap couple dengan die.. sedih la jugak time uh sebab aq xleh terima sesangat time uh adalah hari raya.. owg semua bermaafan, tapi aq dengan die?? arrgg tauching kejap.. tp aq kan tabah org nye.. so aq mampu bersabar.. tet tet tet..


aq bersyukur sangat2 pada hari kelahiran aq, ramai yang mengingati tarikh penting aq tu.. yang penting my mom la owg petama yang wish "selamat hari jadi k.ngah" sayang ibu *__*, 2nd yang bg ucapan sapa lagi kalau bukan my sister klong, 3rd my brother nazrey..yang selebih nye membe2 karib aq la.. tapi der 1 yang aq geram, arm bole lupe aq nye birthday.. so die wish lambat 30minit dari my mom.. haha xper la xkisah semua tu.. yang penting arm wish dan kegembiraan aq terbancar dan bercahaya la pagi2 buta tue :-) ok tu satu hal la.. yang aq terpanjat gile.. der sowng membe nie anta email kat aq..wish birthday.. anta pic yang der tulisan happy birthday.. tu la dulu dok cakap kat aq "aku dah nampak titik hitam pada persahabatan & perhubungan kite" datu time birthday aq.. die leh anta email lak.. time tu memang rase sedih gile.. tersentuh la ati aq.. aq pikir die betul2 nak lupekan aq kawan die nie.. haha tapi ternyata die ingat gak birthday aq.. haha yer lol.. tu la di katekan sahabat.. baik buruk macam mane pown.. mesti akan teringat gak.. hahaha

TAMAT


Isnin, 22 Oktober 2012

@__# hati yang menangis *__$


harini masok minggu ke-4 aq di pejabat baru.. maksudnya hampir sebulan aq disini.. tempat baru, semua nya baru.. segala yang dipelajari aq cuba untuk buat yang terbaik.. cuba, cuba dan terus mencuba.. kesebokkan aq di pejabat baru menampakan perbezaan aq di pejabat lame.. selame 3minggu aq di pejabat, segalanya berjalan lancar, semua kerja yang diberi aq dapat menyiapkan sepenuhnya..tetapi harini hari petama dalam minggu ke-4, bos aq mengarah membuat satu design yang berlengkok-lengkok.. "bos bagi 1 barang,  suruh aq lukis balik barang tu.." aq ukur-ukur la barang tu untuk medapat ukuran tuk melukis.. sambil-sambil mengukur, aq memikir barang tue nak lukis macam mane? nak buat segi 4 dulu ker nak buat bulatan dulu ker?? ya allah.. kali pertama aq disiksa disini.. hahaha aq tetibe menjadi blur.. otak kosong rase macam terlalu bodoh, sebab tak mampu nak berpikir seperti biase.. bos keluar masuk, masuk keluar bilik sambil tengok lukisan aq.. tetibe bos bersuara "kalau mcm nie sampai esok pun xboleh keluar prodax" ffuuhhh.. aq mule la nak tauching.. bos siap2, pastu die anagkat kaki kua g jumpe client.. aq dok kat opis terpinga-pinga.. last aq berase sebak & tetibe menangis.. bile pikir-pikir.. memang lawak.. tapi kalau korang der kat tempat aq, dan merase ape yang aq rase..pasti korang nagis sekali.. haha.. btw itulah kenangan aq menagis di opis baru.. bile cite kat arm.. arm gelak.. siot jerk.. hihihi..


Khamis, 18 Oktober 2012

" happy birthday k'long "


selamat hari jadi kaklong..
kakak aq yang sulung.. nama pun kaklong confrm la yang sulung kan..
tanggal 14 oktober 1988 beliau dilahirkan..
di beri nama Noor suzaini binti Kamarudin..
dalam rumah pangil k.long, tapi mmbe2 ramai pangil die zai,
dan ade jugak yang pangil sue
kini 14 oktober 2012 telah genap usia beliau 24tahun.. tua dah akak aq.. heheh..
opss bukan tua tapi berusia dan akan lebih matang dalam kehidupan..
aq doakan dengan meningkatnya umur kaklong moga beliau
dimurahkan rezeki, berjaya dalam hidup, sentiasa mendapat kebahagiaan,
kegembiraan jugak menjadi peneman hidup k.long dan yang penting..
semoga k'long cepat kaya boleh banje aq makan sate. ammak..
sejak2 nie aq mengidam makan sate la pulak..
ni semua gare2 ibu la.. dalam seminggu ni 2x beli sate.. kan dah ketagih.. hahaha
tapi serius sate yang ibu beli tu memang sedap.. 
dekat jerk pown dengan rumah..
tapi kalau nak oder sate tu.. makan 1jam 30 minit gak la menunggu..
haa dari situ memang dah nampak kan sate makcik tue memang sedap.. 
ramai owg tunggu..

urrmm dalam bulan oktober nie ade 3owg adik beradik aq nye birthday.. 
nak tauk sapa??
1) kaklong  2) adik dan yang ker 3) aq la  aka "kakngah"
time birthday k.long membe2 die ajak g selebrat kat tepi tasik a'keroh..
birthday adik lak xtauk la nak selebrat kat mane.. hahaha
yang penting birthday aq nanti baru la akan sambut tok ketiga2 adik beradik..
sambut sekali jerk baru meriah sikit majlis.. nanti time party birthday..
aq nak suh ibu ayah pangil kazen2 wat bacaan tahlil sikit,
 pastu wat doa kesyukuran sebab aq dapat kerja baru.. hehehe 
dapat kerja baru loat nak wat tahlil..
pelik sunguh.. tapi ape leh wat.. begini lah perngai aq.. 
memang suka meraikan sesuatu peristiwa..
sebab utamanya.. waktu-waktu macam tu la keluarga aq semua akan berkumpul..
gelak ketawa pasti meriuhkan rumah.. happy nyee..
tak sabar nak tunggu tangal 28 oktober 2012 nie..

time sambut birthday kami-kami-kami nanti.. nak jempot famly belah ayah, famly belah ibu dan yang penting cik abg sayang aq tu mau ade ok.. die xder.. aq majuk 44hari..haha..sebab aq nak kongsi setiap saat bahagiaan aq dengan die.. dengan kehadiran die pasti kebahagiaan & kegembiraan aq akan lebih terserlah..



Khamis, 4 Oktober 2012

*__# ku tak sempurna &__^


maaf kan aq kerana ku tak sempurna.. liku-liku percintaan membuatkan aq sentiase berjaga-jaga dalam setiap perhubungan.. cukup la menyakiti hati ini dengan tingkah laku mu wahai lelaki.. adakah tidak layak bagi ku untuk mendapat kebahagiaan seperti perempuan lain.. jika hanya air mata yang sentiasa menemani aq..  aq pasra atas ketentuan maha pencipta.. tetapi !!!! mengapa gelak tawa hanya seketika dalam setiap perbuhungan yang aq jalinkan.. mengapa?? mengapa?? dan mengapa??

ku tak sempurna...
mengapa ketidak sempurnaan aq menajadikan kau
"memandang perempuan lain"?
tidak cukupkah kasih sayang dan cinta yang aq taburkan?

aq tidak secantik bidadari,
tapi aq mampu menjaga dan menyangi kau seperti lebih dari seorang bidadari..
aq tidak baik seperti bidadari,
tapi aq mampu menyenangkan hati kau dikala kau kesepian..
aq nakal dan degil tapi tak bermakna tingkah laku aq itu membat kan kau benci kepadaku..

apakah aq ditakdir kan untuk terluka setiap kali kebahagiaan datang??
apakah aq tak layak untuk di sayangi??
apakah aq tak layak untuk mendapat cinta sejati??
apakah aq ini semua balasan di setiap perbuatan-perbuatan aq dulu..

aq merayu pada kau, bersyukur la dengan kehadiran aq..
bermaknakah kau mengatakan cinta tapi kau mengsia2 kan??
jika aq bukan pilihan kau, pergi lah dari hidupku sekarang..
biarlah aq terluka sekarang dari terluka membawa mati satu ketika nanti..
janji manis mu perlukah tunggu sedangkan kau sendiri
sering menyakitkan hati ku..

bak kate memb2 aq, 1pergi 10datang.. tapi hati aq susah untuk menerima..
mana mungkin aq nak menerima yang lain sedangkan hati aq cuma pada kau.. kalau nak dipikirkan.. banyak lagi lelaki lain yang lebih baik dari kau, lebih kaya dari kau, lebih hensom dari kau.. tapi aq tak pandang semua tue kerna hati aq hanya satu untuk kau.. tapi kerna hati yang satu itulah kau sering sakiti.. ko sering lukakan.. apakah kau tak nampak kesunguhan aq untuk mendapatkan kau?? tak nampak kah??



** peRjALaNaN hiDuPkU KiNi **


Selalunya aq bangun pagi jam 6.40, siap mandi & subuh terus tido balik.. kekadang lau momy xsempat masak.. aq lah ambil alih tugas momy memasak tuk santapan tengahari dady n adik aq.. tapi sejak dah masuk opis baru.. masa kerja aq panjang dah.. start 8.30 hingga 6.30.. bermaksudnya lepas mandi & subuh aq xleh tdo balik, kene siap2 nak gerak pergi kerja.. mase hari petama aq kerja tue.. aq keluar rumah kol 7.30.. 1jam awal.. yer la xpenah kan jalan pagi nak pegi area opis tu.. dady cakap area sana jem teruk pagi2.. tu yang aq keluar awal.. tp harini. hari ke-4 aq kerja.. kua uma kol 8pg dah.. haha sebab aq kan perempit tegar.. so 25minit jerk dah sampai.. hehehe

Rabu, 3 Oktober 2012

" 1st day di opic baru "


kalau nak di ceritakan.. memang tak tergambar la perasan aq di waktu & di ketikaa aq melangkah masuk ke dalam sebuah bangunan yang aq pun tak kenal sesiapa kecuali seorang membe.. terpinga-pinga, seperti musafir yang ilang kedunia lain.. hahaha.. mengharapkan belas simpati orang2 yang berada di dalam opic baru aq itu.. menantikan setiap detik namaku di pangil.. "__*

nak dijadikan cerita, mulanya seorang membe mengajak aq bekerja di syarikat die.. di sebabkan syarikat tue  kerja membuat 3d.. aq tanpa berpikir panjang bersetuju la.. sebabnya aq memang dah lame nak belajar membuat 3d.. **tu la time study dulu lecture ajau aq kat belakang tdo** haha tu la dah nasib badan.. skang dah tua bangka baru tegedik-gedik nak belajau balik.. tauk lecture aq.. xpasal2 kene marah free2 jerk..

wink..wink.. untuk ke-2 kalinya aq jejakkan kaki kat opic nie.. mule2 datang dulu untuk interview.. 2nd days nie.. aq dah mula la jadi seorang pekerja di syarikat ultimate tecnology & optimum solution.. dalam opic nie ade dua syarikat tapi duduk bawah satu bumbung.. bos ade 3owg.. sorg pangkat datuk, sorang pangkat pakcik & sorg mungkin pangkat abg kot.. hahaha yang pasti kedua bos aq tue dah kawin  yang pangkat abg uh ade awek dah.. sebb aq terskodeng gambau2 dalam letop die..hihihi.. so cik abg aq xpayah nak jelus2 kalau2 takot aq dok ngurat cik bos baru aq itu.. hehehe i love u sorang jerk cik abam arm.. kikiki *__^.. arm tu muhammad laa.. famly die pngil arm.. aq pown kene la pngil arm gak sebb kan dah nk jadi fmly die gak... maluuu larriikkkk.... hahahahaha

mase mule2 masuk tue.. sama-sama la sampai dengan cik kerani opis tue.. pastu die tulung bukak kan pintu tok aq.. pastu soh g punchcad sebab die dah sediakan cad punchcad aq.. dah bukak semua2 lampu n akon.. die pangil aq naik tingkat atas.. aq duduk la kat meja tetamu sebab aq xtau meja aq mane 1.. pastu cik kerani (aq pngil die mrs sebb dh kawin) uh dtg bagi kat aq surat menyurat untuk aq sign.. pastu kite owg turun la bawah balik.. masuk kat bilik opis bawah n der lagi sowng gul dalam bilik tue.. upanya gurl uh QC.. nama die dewi.. orang indun tapi menetap kat malaysia sebab die dah kawin dengan staf cina kat opis nie jugak.. btw.. setakat nie.. aq rase semua staf ok2.. cume aq jerk yang pemalu lebih2.. hahaha mrs tu bawak aq jalan2 ke setiap deprtmen.. nak kenal kan aq kat staf2 dan tunjukkan aq deparmnt2 dalam opic tu..

selame aq habis study, aq tak pernah tukar tempat kerja.. biase la setia pada yang satu kate kan.. dok la 4 taun kat opis lame tue.. semua selok belok kerja dalam opis tu aq mahir.. tanye jerk pape kat aq.. semua aq dapat jawab.. hahah kat opis lame uh aq ade sowng bos yang cute.. hahah.. datuk yang cute n cumel.. kat opis baru nie lak.. biase2 jerk.. cumel ade, cute ader.. terkejut budaya gak aq masuk kat opis baru nie.. semua serba serbi kene belajau balik.. mrs QC tu la yang banyak ajar aq.. pastu next yang menjadi cikgu aq adelah membe aq sowng tu la.. aq kerja kat sini sebagai pembantu membe aq tu.. berjawatan sebagai Mechanical Designer.. nampak cam gempak jerk bunyi jawatan tu.. tapi aq terlalu cetik dalam bidang uh.. almaklum la budak baru belajau.. yang penting aq ade usaha & minat untuk belajar ok..

pejalanan opic dengan rumah aq ade lah dalam lingkungan 30minit.. semua tu gare2 trafiqlight bertimbun2.. angaran lebih dari 10 trafiqlight tauk tak?? tu sebab makan 30minit perjalan.. kalau xder banyak confrm 15minit aq leh sampai.. almaklum la aq nie kan perempit tegar.. ammak.. *__" kalau aq xkerja kat opis baru nie.. aq gase setaun xlebih 10kali aq lalu area sini.. tapi kali nie.. setiap ari siot aq kene lalu ikot jalan nie.. dulu nak ke arah sini dok sesat jerk.. haha tp skang dah pro..kikiki walaupun kebahagiaan aq disini.. tp kenangan bersama opic lame sentiase dalam ingatan aq.. bayang kan.. time aq bangun tdo 1stday nak masuk ppis baru.. rase macam mimpi.. ekk betul ker harini aq nak masuk opis baru.. haha time otw g kerja uh.. aq leh sempat pikir lagi.. ekk nape aq lalu ikot jalan niee.. nape xikot jalan biase aq lalu.. haha ammak..kehidupan aq di opis Sa Noh Arkitek dah tamat rupanya.. selamat tingal kawan2 opis lame..terutama pakcik nordin.. kesian kat die.. tp apekan daya.. aq xmampu merubah keadaan.. "_*

1stday aq kj.. rase penat gile.. xtau la penat ape yang aq wat kerja..padahal xder wat pape pun.. balik terus tido.. cam owg kj kontrak la penat aq.. hahaha.. mungkin sebab masa bekerja tu lame kot.. tu yang gase penat.. pastu selalu time lunch aq dapt tdo kat opis lame.. opis baru nie mane la dapt tdo.. solat pun xtau nak solat kat mane.. xder port baik.. aq dok la cari2 surau ker kan.. xjumpe.. last2 aq tenampak petronas.. eehhmmmmm.. berdehem panjang tanda gembira.. itu die... port baru aq.. "surau petronas".. haha leh la aq solat zohor kat situ.. smbil lending2 kan badan..

TAMAT

^ harini hari ke-3 aq kerja.. xsempat nak on9.. tu yang dah hari ke tiga baru nak bukak blog ^
ok..smpai sini dulu cerita aq.. dah kol 6.30ptg.. opis baru nie close 6.30.. byee nak lek kj dah



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...