TEMAN-TEMAN WANIE

Rabu, 3 Oktober 2012

" 1st day di opic baru "


kalau nak di ceritakan.. memang tak tergambar la perasan aq di waktu & di ketikaa aq melangkah masuk ke dalam sebuah bangunan yang aq pun tak kenal sesiapa kecuali seorang membe.. terpinga-pinga, seperti musafir yang ilang kedunia lain.. hahaha.. mengharapkan belas simpati orang2 yang berada di dalam opic baru aq itu.. menantikan setiap detik namaku di pangil.. "__*

nak dijadikan cerita, mulanya seorang membe mengajak aq bekerja di syarikat die.. di sebabkan syarikat tue  kerja membuat 3d.. aq tanpa berpikir panjang bersetuju la.. sebabnya aq memang dah lame nak belajar membuat 3d.. **tu la time study dulu lecture ajau aq kat belakang tdo** haha tu la dah nasib badan.. skang dah tua bangka baru tegedik-gedik nak belajau balik.. tauk lecture aq.. xpasal2 kene marah free2 jerk..

wink..wink.. untuk ke-2 kalinya aq jejakkan kaki kat opic nie.. mule2 datang dulu untuk interview.. 2nd days nie.. aq dah mula la jadi seorang pekerja di syarikat ultimate tecnology & optimum solution.. dalam opic nie ade dua syarikat tapi duduk bawah satu bumbung.. bos ade 3owg.. sorg pangkat datuk, sorang pangkat pakcik & sorg mungkin pangkat abg kot.. hahaha yang pasti kedua bos aq tue dah kawin  yang pangkat abg uh ade awek dah.. sebb aq terskodeng gambau2 dalam letop die..hihihi.. so cik abg aq xpayah nak jelus2 kalau2 takot aq dok ngurat cik bos baru aq itu.. hehehe i love u sorang jerk cik abam arm.. kikiki *__^.. arm tu muhammad laa.. famly die pngil arm.. aq pown kene la pngil arm gak sebb kan dah nk jadi fmly die gak... maluuu larriikkkk.... hahahahaha

mase mule2 masuk tue.. sama-sama la sampai dengan cik kerani opis tue.. pastu die tulung bukak kan pintu tok aq.. pastu soh g punchcad sebab die dah sediakan cad punchcad aq.. dah bukak semua2 lampu n akon.. die pangil aq naik tingkat atas.. aq duduk la kat meja tetamu sebab aq xtau meja aq mane 1.. pastu cik kerani (aq pngil die mrs sebb dh kawin) uh dtg bagi kat aq surat menyurat untuk aq sign.. pastu kite owg turun la bawah balik.. masuk kat bilik opis bawah n der lagi sowng gul dalam bilik tue.. upanya gurl uh QC.. nama die dewi.. orang indun tapi menetap kat malaysia sebab die dah kawin dengan staf cina kat opis nie jugak.. btw.. setakat nie.. aq rase semua staf ok2.. cume aq jerk yang pemalu lebih2.. hahaha mrs tu bawak aq jalan2 ke setiap deprtmen.. nak kenal kan aq kat staf2 dan tunjukkan aq deparmnt2 dalam opic tu..

selame aq habis study, aq tak pernah tukar tempat kerja.. biase la setia pada yang satu kate kan.. dok la 4 taun kat opis lame tue.. semua selok belok kerja dalam opis tu aq mahir.. tanye jerk pape kat aq.. semua aq dapat jawab.. hahah kat opis lame uh aq ade sowng bos yang cute.. hahah.. datuk yang cute n cumel.. kat opis baru nie lak.. biase2 jerk.. cumel ade, cute ader.. terkejut budaya gak aq masuk kat opis baru nie.. semua serba serbi kene belajau balik.. mrs QC tu la yang banyak ajar aq.. pastu next yang menjadi cikgu aq adelah membe aq sowng tu la.. aq kerja kat sini sebagai pembantu membe aq tu.. berjawatan sebagai Mechanical Designer.. nampak cam gempak jerk bunyi jawatan tu.. tapi aq terlalu cetik dalam bidang uh.. almaklum la budak baru belajau.. yang penting aq ade usaha & minat untuk belajar ok..

pejalanan opic dengan rumah aq ade lah dalam lingkungan 30minit.. semua tu gare2 trafiqlight bertimbun2.. angaran lebih dari 10 trafiqlight tauk tak?? tu sebab makan 30minit perjalan.. kalau xder banyak confrm 15minit aq leh sampai.. almaklum la aq nie kan perempit tegar.. ammak.. *__" kalau aq xkerja kat opis baru nie.. aq gase setaun xlebih 10kali aq lalu area sini.. tapi kali nie.. setiap ari siot aq kene lalu ikot jalan nie.. dulu nak ke arah sini dok sesat jerk.. haha tp skang dah pro..kikiki walaupun kebahagiaan aq disini.. tp kenangan bersama opic lame sentiase dalam ingatan aq.. bayang kan.. time aq bangun tdo 1stday nak masuk ppis baru.. rase macam mimpi.. ekk betul ker harini aq nak masuk opis baru.. haha time otw g kerja uh.. aq leh sempat pikir lagi.. ekk nape aq lalu ikot jalan niee.. nape xikot jalan biase aq lalu.. haha ammak..kehidupan aq di opis Sa Noh Arkitek dah tamat rupanya.. selamat tingal kawan2 opis lame..terutama pakcik nordin.. kesian kat die.. tp apekan daya.. aq xmampu merubah keadaan.. "_*

1stday aq kj.. rase penat gile.. xtau la penat ape yang aq wat kerja..padahal xder wat pape pun.. balik terus tido.. cam owg kj kontrak la penat aq.. hahaha.. mungkin sebab masa bekerja tu lame kot.. tu yang gase penat.. pastu selalu time lunch aq dapt tdo kat opis lame.. opis baru nie mane la dapt tdo.. solat pun xtau nak solat kat mane.. xder port baik.. aq dok la cari2 surau ker kan.. xjumpe.. last2 aq tenampak petronas.. eehhmmmmm.. berdehem panjang tanda gembira.. itu die... port baru aq.. "surau petronas".. haha leh la aq solat zohor kat situ.. smbil lending2 kan badan..

TAMAT

^ harini hari ke-3 aq kerja.. xsempat nak on9.. tu yang dah hari ke tiga baru nak bukak blog ^
ok..smpai sini dulu cerita aq.. dah kol 6.30ptg.. opis baru nie close 6.30.. byee nak lek kj dah



Tiada ulasan:

Catat Ulasan

terima kasih sudi comment..syg kamu..
muaahhh..lalalala

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...